szeemee2 rossz példát szeretnék neked mutatni, Szeemee.
1: current88 írta:
"Én ahol boltban vettem a gépet, azt mondta a tulaj, aki mellesleg diplomás számtekes (nem tom milyen papír) hogy ne tegyek linuxot a gépre, mert ő fél tőle. Erre a válasz én meg nem. Vele a konzolos parancsokkal sikerült megutáltatni a linuxokat."
2: rrd írta:
"rrd: Átállítjuk az irodát linuxra. Milyen hardvereitek vannak amivel nem lesz gond?
eladó: Nem lesz nektek jó az a linux. Nem futnak rajta játékok!
rrd: Nem baj, egy irodáról beszélek, nem kellenek játékok.
eladó: Nem lesz az nektek jó!
rrd: Miért?
eladó: Nem futnak el rajta a játékok."
Az 1. példában az eladó annak, aki Linuxot AKAR MAGÁTÓL használni, azt mondja az eladó, hogy ne használja, mert Ő (az eladó) fél tőle. Ugye, azért ez belátható, hogy ebbe ne szóljon bele akkor, ha valaki MAGÁTÓL azt akar használni. Aki nekem itthon beszólna, hogy szedjem le a Linuxot a saját gépemről, hát annak kb. repülési gyorstalpalót adnék, mivel amúgy is emeleten lakom. Az én gépem, én döntök.
A 2. példában a "beakadt a szalag" típus látható, az ilyen mással kapcsolatban is eljátssza ezt (mint az én példámban, hogy "de az ATI is jó kártya..." Lehet, hogy az, de amúgy is nForce-os chipset mellé mindenképp jobb az nVidia kari, ha már itt tartunk.) Ráadásul nem is ismeri a Linuxot, mert akkor nem állítana ilyen hatalmas marhaságot. Nem mind, de hogy egyáltalán nem...És ezek szerint fogalma sincs arról, milyen egy irodai rendszer. A főnök ki is nyírná a rendszergazdát, ha kiderülne, hogy azért vett aranyáron gépeket, mert úgy lett összerakva, hogy menjen rajta "anídfórszpíd" is. Az ilyen inkább halgasson.
Persze tudom, ez nem igaz mindenkire. De sajnos ilyenek is vannak.
Arról pedig, hogy "van pénzem, úgy ugrálsz..." Ha az én hsz.-emre gondoltál, akkor úgy értettem, ha én, a vevő, konkrét igénnyel megyek be, és tudom, mit, és miért akarok, ismerem azt is, amit ő ajánlana, akkor ne kösse már nekem az ebet a karóhoz. Ő is ember. Pontosan. Neki se tetszene, ha a saját gépébe én szólnék bele, hogy ugyan már, ezt meg ezt cseréld ki, Ubi-t rakj fel, ne W.-t, ne ilyen ramot vegyél, hanem amolyat...Fél perc után letépné a fejem, és jogosan. Az itt a baj, hogy sokszor a vevőt (nem a tájékozatlant, annak jó ha segítesz, de az ki is kéri a véleményed magától...legalábbis gyakran:) ) hülyének nézik, vagy pl. ha az eladó ATI megszállott, és te nVidiát akarsz, akkor azt hiszi, otthon van, és a haverja vagyok, és elkezdi képletesen beleverni a fejem az asztalba, hogy de, hapsikám, azonnal vegyél ATI-t, mert én, és a haverjaim azt szeretik. Hát elmegy az ilyen a tudjahova...