Annak idején amikor még az ASRock P4i65G s478-as gépemet nyúztam, egy Celeron D processzorral, akkor úgy döntöttem hogy kipróbálom a Linuxot, de mivel egy ideig nem volt NET-em ezért felkerestem az egyik ajkai PC boltot, és mit ad isten volt egy UHU 1.2 Office telepítő CD-je, ráadásul ingyen adta oda. Meg aztán ő már nem akart vesződni vele, meg aztán akkoriban még a Windows 98 SE és az XP ment nagyban, és persze akkoriban jóval több vírust is be lehetett kapni.
Mivel ez az UHU 1.2 még eléggé hardver igényes volt, vagyis jó 70 %-on és húzta a Celeron D processzort, így kénytelen voltam visszarakni az XP-t.
De mivel jól tudtam hogy nálam az Windows XP 1 max. 3 hónapot bír ki nálam, (hála a vírusoknak amik mindig megtalálták a gépemet) ezért gyorsan rákerestem az Ubuntu-ra, és akkor a Magyarubi 8.10, és későbbiekben az Ubuntu 9.10-el (DVD verzió) már tudtam mint kezdeni. (ez még azóta is megvan)
De a mostani PC boltok nem tudnak mit kezdeni a Linuxos rendszereimmel, ezért aztán egy 20 GB-os Maxtort Win XP-vel telepítettem hogy a BIOS frissítést el tudják végezni, utána pedig ezt a meghajtót kivettem és visszaraktam a Linux Mint 9-es merevlemezt, azt azóta lecseréltem Mint 13-ra.
Hogy őszinte legyek olykor nagyon is hiányzik az Ubuntu 9.10, de az sajnos csak EXT3-ban telepíthető, és nem hinném hogy van hozzá szoftverfrissítés.