Verona007Azt hiszem nem épp a kulturált forumozót fogom most domborítani, de ha már megírtam és megfogalmaztam, begépeltem újra be másolom, talán több lesz a reagálás, nullánál könnyebben lehet több:)!
20.10-es bejegyzésekig olvastam vissza érdekeltek az érvek. Mostanra gondoltam, hozzászólok.
1.: Az MS-nek kellene a KDE már rég ráállított volna pár ezer programozót, és már rég átportolták volna. vagy azt gondoljátok, hogy pont az MS számára lenne zárt a KDE?
2. Csak a közösségnek van előnye abból, hogy átportolják a KDE-s programokat. Például pont azért, mert a software dizájnt meg kell szoknia az embereknek. Lehet valami fantasztikus, rengeteg funkcióval megáldott, de ha nem tudnak az emberek róla, vagy nem tudják kezelni, akkor nincs értelme. A legtöbb ember az XP-ből jön és nagyon megsegíti az átszokást az, hogy tudnak kezelni programokat. Nekem is ez segített, és mivel a Gnome eredetű programokat ismertem meg az XP alatt, ezért mellette maradtam, lehet hogy a KDE-seket is megismertem volna másképp lett volna.
3. Aki nem vált Linuxra XP-ről nem feltétlenül ostoba, béna stb. Sokaknak ez csak egy munkaeszköz, vagy csupán egy olyan dolog amivel ezt vagy azt csinálnak. Például te se foglalkozol azzal, hogy az ásódnak milyen színű legyen a nyele, csak tudjad használni. Ők ezt tudják használni, és ezért ezt használják. Néha elromlik anyáznak és álmodoznak egy jobb "ásóról", de nem mondjuk "kapáról", amivel ugyanazt lehet elérni, nagyjából, de még sem úgy ahogy az ásóval szokás.
4. Microsoft igenis ad ki jó programokat, mind például a Flight Simulatort. (Azt hiszem így írják, nincs kedvem most ki googlizni.) Mielőtt rávágnátok, hogy az csak egy játék, nézzetek utána milyen komoly képesítést lehet szerezni rajta, pusztán az otthonodban pilótaként. A multiplayer-e is igazán kitűnő közösség. pl.:Wattsim. Szerintem a jövő pilótáinak sokat segít ez a program a szakmájukra készülésben.
5. Egyszer menjetek fel a mozilla.org-ra. Rengeteg plugint találsz rajta amelyek csak windowsos környezetben futnak, tehát sok olyan ember is elkezdte fejleszteni a szabad forrású programot akik nem használnak Linuxot, ebből csak profitálhatunk.
6. Könyörgöm ne legyünk sznobok, én szerintem jó döntést hoztunk azzal, hogy váltottunk, de attól még nem leszünk jobb emberek mint mások, csupán valamelyesebben tudatosabbak, ez csak nekünk jó, ha szeretnétek, hogy mások is eljussanak idáig akkor inkább támogassátok őket, és ne nézzétek le. Nem minden áron Linux, de Linux-szal jobb.
ja és plusz egy:
600 mHz, 256 MB Ram alap konfigurációjú laptop, és vígan megy az Ubuntu 8.10. Talán azért, mert DELL, tehát nem minden a software! Ha nagyon gyors gépet akarok akkor meg váltok openbox környezetre és vígan el vagyok.