kanyiÉn is olvastam valahol, elég alpári hangot üt meg a cikk írója. Viszont igazat mond, tényeket közöl.
pl mindenki tudja, hogy Bill kamasz korában kapta az első gépét, ami ma egy megszokott dolog. De amikor ő volt kamasz, akkor számítógépe még csak az egyetemeknek volt jóformán. Így el lehet képzelni, hogy apuci mennyit feccölhetett bele abba az ajándékba.
Amikor "garázs" cége volt, alkalmazott 1-2 hivatásos programozót, akiknek a kódjaiba folyamatosan belepiszkált - lehet, hogy pont ezért hemzseg a hibától szinte az összes ms termék. Ez a jelleméről árul el nagyon sokat. Amolyan "ki tudhatná nálam jobban" típusú emberke. És ekkor még 2 ember dolgozott a keze alá!
Valamint az is furcsa, hogy egy már akkor neves cég (IBM) egy garázs cégre bízta az operációs rendszer megírását. Nyílván apuka besegített a költségvetésükbe. Valamint az akkori gondolkodás mód szerint annak volt otthon gépe, aki értett is hozzá. Nem voltak zárt kódok, a géptulajdonosok egymás között cserélgették saját maguk által hekkentett oprendszerüket. Így az IBM a gépekhez szánt os-eket is ingyen kívánta forgalomba hozni - Ugye előttük is ismert volt, hogy hemzseg a hibától, így nem akarták a felhasználóikat maguk ellen fordítani, a bevétel pedig már apuka bepakolta a kasszába-. Ekkor borult ki a Bili az ms-nél - ugye ők vett oprendszert adtak tovább az IBM-nek, és mellé még a sajátjuknak vallották, mert módosítottak benne ezt-azt. Nyílván ők voltak az első olyan "gondolkodók", akik azt mondták, hogy amit én csináltam, az az enyém, más nem nyúlhat bele.
Az egyetlen dolog, ami miatt az ms így felfejlődött, az akkor még ismeretlen helyzet felismerése volt, miszerint a computer el fog terjedni a világban, és olyanokhoz is eljut, akiknek fingja sincs, hogy mi az a kernel. Mondhatnánk azt is, hogy ha nem találták volna fel a reklámot, akkor az ms-t sem ismernénk.