Verona007Te valamit nagyon benézel. És sértegetsz is itt embereket. Én éveken keresztül Windows rendszerek adminolását végeztem, tehát magamra vehetem, hogy Wines vagyok. De engem a számítástechnika érdekel, ezért elkezdtem tanulni a Unix szerű rendszereket is. Jeéenleg Ubuntut használok saját célra, főleg AIX-es servereket adminolok néhány Windowsos mellett. Szóval ismerem ezt a két vilgágot. Szerintem ott kezd el meghalni a számítástechnika, amikor azt jelentem ki, hogy mindenhova xy-ot kell használni. Ne legyünk már hülyék. Leszedni a szemellenzőt és kitágítani a világról alkotott képet. Hagyjuk, hogy azt a rendszert használják az emberek, amik a céljaikat kiszolgálják és ne erőltessünk rájuk olyan dolgokat, amik nekünk lehet, hogy a legszuperebbek, de a számukra csak egy nagy halom szemét.
Te úgy látom, hogy átestél a ló túlsó felére. Véres szájú linux fun-ként itt fröcsögsz, hogy ne segítsük a Wineseket, mert nem adnak semmit. Én Wines vagyok. A Linux-ot aktívan ajánlom, akinek az a legjobb választás. Tanítom őket és segítem a problémák megoldásában őket. Akiknek meg a Windows a legjobb választás nálluk meg azon a területen nyújtok support tevékenységet.
Látni kellene, hogy a számítástechnika nem arról szól, hogy verjük egymást, hogy ki mit használ, hanem arról szól, hogy segítse az emberek életét. Ha valakinek a Linux használata segít, akkor az a jó. Ha a Windows használata, akkor az a jó. Ha pedig a BeOS és annak nyílt forrású változata, akkor pedig az.
Egy másik dolog. Az a nagyszerű a Linuxos (szabas szoftveres)fejlesztők hozzáállásában, hogy mindenki számára elérhetővé teszik a fejlesztésüket. Operációs rendszertől függetlenül. Így láthatjuk azt, hogy ezeket a nagyszerű programokat szinte bárhol lehet használni.
Pl. én személy szerint a jól bevált programjaimmal tudok dolgozni Linux, BSD és Windows alatt is. Nem kell azon gondolkoznom, hogy mivel váltsam ki őket op. rendszerenként. Marha jó, hogy az ember nincs rendszerhez kötve. És az is, hogy nem kell újrahúzni az adott gépet, hogy a kedvenceimet használhassam.
Ja, amúgy, ha a Windowsra írok programot. Akkor azt nem az MS-nek írom. Az MS nem kap belőle semmit sem, mert az a program jogilag az enyém marad.
Másik dolog. Az MS, ha el akrta volna lopni a KDE-t, akkor símán megtehette volna. A KDE forrása feléjük is mindig nyitott volt, bármikor átnézhették az egészet, akár 10 évvel ezelőtt is. A portolás meg nem lett volna nagy cucc nekik sem. De, ha át is portolták volna, akkor is a KDE kód maradt volna GPL licence alatt. Szóval nem érte volna meg az ő üzletpolitikájuk mellett. És, úgy sem tudják átvenni, hogy a KDE fejlesztők portolják át.
Ha látnak valami érdekes ötletet a KDE-ben, akkor úgyis szinte a nulláról újra kell írniuk azt a részt (lásd. Widget - Gadget ügy). De az saját fejlesztés a részükről.