ggaborNe oda mentsd! /root/ ide törölni letudod könnyedén. ALT + F2, beírod gksu nautilus. elnavigálsz oda és törlés. Közben figyelgessed a klienseknek dob e IP-t a DHCP, mert az csak 1 dolog hogy [ OK ] -t ír rá! :D gyere IRC-re én ottvagyok. Akkor mehet élőben is a duma. http://ubuntu.hu/konyvlap/kozosseg
hálózat beállítás - Wifi TP-LINK TL-SF1005D
GorkhaanMindenek előtt nagyon szépen köszönöm neked az önzetlen segítséget!! A dhcp-server működik és a 3 gép ki tud menni az internetre, úgyhogy ez a kérdés megoldódott.Sajnos a hálózat nem állt föl, bár a server gépen még nem jelöltem ki megosztást ill. nem tudom hogy a linux is úgy működik-e mint a win, azaz hogy külön ki kell jelölni megosztott mappát, vagy linux alatt van eleve kijelölt mappa?És még valami: a scriptben azt olvasom, hogy nem biztonságos a használata, úgyhogy nem tudom nekem való-e a föltelepítése ill. mit kell beállítani, hogy biztonságos legyen? Mégegyszer köszönöm!
Sziasztok Az lenne a kérdésem, hogy sima adsl netem van, és hogyan lehet azt beállitani ubi 8.10 ben hogy autómatikusan kapcsolodjon? És ha lehet jelszót, vagy valami kulcstartót se kérjen? segitsetek
Alap esetben írd be a terminálba: sudo pppoeconf -ezután mindenre igent kell nyomni, amikor kéri a felhasználóneved és a jelszavad (amit az internetszolgáltatód adott), akkor írd be és fogadj el mindent.
rafis83Hahós mindenkinek! Bocs, hogy betolakodtam a fórumba, de izé... Ubuntu 9.04-et használok, és tök király. Nekem kezdőnek. De azt hiszem nálam nagyobb Láma nem létezik a földön... Hát az van, hogy a panelről valahogy eltűnt a netre csatlakozás ikonja. A kapcsolat beállításaiban minden stimmelt: nem változott semmi. De nem tudok felmászni a netre az ikon nélkül. Adja magát a kérdés: hogyn tudnám azt a kis ikont visszaültetni a helyére? Előre is köszi a segítséget! Hosszú
rafis83Hahós mindenkinek! Bocs, hogy betolakodtam a fórumba, de izé... Ubuntu 9.04-et használok, és tök király. Nekem kezdőnek. De azt hiszem nálam nagyobb Láma nem létezik a földön... Hát az van, hogy a panelről valahogy eltűnt a netre csatlakozás ikonja. A kapcsolat beállításaiban minden stimmelt: nem változott semmi. De nem tudok felmászni a netre az ikon nélkül. Adja magát a kérdés: hogyn tudnám azt a kis ikont visszaültetni a helyére? Előre is köszi a segítséget! Hosszú (MEGOLDVA! - KÖSZI A SEGÍTSÉGET!) Csak volt megoldva... Nemrég egy MagyarUbi-ra cseréltem a 9.04-et, s most ezzel sem tudok felmászni a netre. Az Alt+F2 - nm-applet - Enter-rel sem megy. Megoldás?!?... Léci, segítsetek!... Előre is köszi! Üdv! Hosszú (azér' jól ellevelezgetek magammal...{:->>>)