g_zoliTudom olvastam,de én nem az egész rendszert akarom. Csak ha néha másolnom vagy szerkesztenem kell valamit,akkor ne keljen parancssorba pötyögni,hanem krusaderben megcsinálni. Ez az újjonc duma meg uncsi már,nem most kezdtem el használni, már lassan egy éve lesz (márciusban). De mivel alap dolgokra használom,ezért ritkán kérdezek. De néha a kényelem érdekében vannak elvárásaim.
Krusader fájlkezelő
nikihercegHát jó lassan írhatsz, ha sokáig tart bepötyögni a sudo krusader-t.:D
g_zoliÉn egyébként várom, hogy legyen lehetőség a krusaderben rendszergazdai műveleteket végezni úgy, hogy ne kelljen rootként indítani semmit (mint a total commanderben is van olyan, hogy ha nem tudsz másolni valamit, akkor felajánlja a kihagyás, ismétlés, meg stb lehetőségek közt a rendszergazdai módot) A krusader egy remek fájlkezelő, bár most a kde4-es verziója nagyon bugos, és rengetegminden hiányzik belőle. Jó volna ha nem kde-re fejlesztenék, hanem közösbe
g_zoliAmúgy bonyolult :-D Nem bízom a véletlenre :-D
nikihercegPedig a jelszavadat bízhatod a véletlenre ;-)
nikihercegNekem úgy van több erősebb jelszavam, hogy megjegyezhető rövid szövegek közé számot, jelet ejtek, és nagybetűt is használok itt-ott. Mindig valami számomra magától értetődő rendszerben. Itt a fórumon javasolt valaki olyat is, hogy weboldalakon jelszóba érdemes valami számodra evidens, az oldallal kapcsolatos pluszt fűzni, így kevés fűszerezés után már nagyon nem éri meg senkinek foglalkozni a jelszavaiddal. Mellesleg rövid, könnyen bepötyöghető, könnyen észben tartható és erős kis kulccsomó lesz, kizárólag a fejedben :)
PhazeCEzt kifejtenéd bővebben? :-D
nikihercegPéldául: adott a honlap címe (ubuntu.hu) és azt mondod, hogy az elejére teszek 1-2 számot (12ubuntu.hu), majd hogy legyen benne nagybetű is a 'hu'-t átírjuk nagyra (12ubuntu.HU) esetleg ha még tetézni szeretnéd akkor a ponton kívül még a végére is tehetsz egy különleges karaktert (12ubuntu.HU*). Tehát ennek analógiájára a többit jelszavad is létrehozhatod ugyan ezzel a metódussal, könnyen megjegyezhetőek lesznek, mégis különbözőek. Szerintem erre gondolt PhazeC.
brekiSímán :) Vagy akár úgy, hogy van mondjuk egy zsebjelszavad, legyen "most", önmagában elég gyenge :) Tömörségre törekedve: most]8UbihU Vigyázat a speciális karakterekkel, nem mindenütt működnek, szívtam az & vagy @ jelekkel pl. Fedora vallatáskor is (wtf?), de nem ritka a szokásos weboldal-motorok között sem.
PhazeCÍgy most már minden tiszta :-) És nem is hülye ötlet:-D
teo77???????? :) Na! Honnan akarsz mappákat törölni? A /home/teneved mappából? Vagy a / alól? Az előzőből (ha a mappát vagy fájl tetetted oda (mármint a fiók tulajdonosa, saját jogaival), akkor ezekkel a jogosultságokkal törölni is tudod. Utóbbiból meg, ha nem muszáj, ne törölj!
nikihercegSziasztok! Szeretném a gnome-commandert az Alt+Q gyorsbillentyűvel, rendszergazdai módban elindítani úgy, hogy ne kérje be állandó jelleggel a jelszót! Lehetséges ez? Köszönöm!
Nem tudja valaki, hogy Krusader FTP kliens részében hogyan lehet úgy használni a chmod-ot, hogy ne grafikusan tudjam állítani a jogsultságokat, hanem számot beírva? Most ha FTP-n jobb gombbal rányomok egy könyvtárra, majd jogosultságok, ott nem tudok számot beírni. De nekem kéne tudnom, hogy a chmod éppen milyen számot takar. Pl. ha 755 jogosultságot akarok egy mappára, akkor be tudjam írni, hogy 755 és ennyi.
zltSziasztok! Gnome alatt nem akarja elmenteni a Krusader az aktuális ablak-beállításokat! (pl ne mutassa a funkció-gombsort, eszköz-menüsort, ilyesmi). Kerestem a config fájlokat, de nem találtam őket. A krusaderrc-n és a Krusader mappán kívül, benne egy xml-fájlal, semmit sem találtam, Hogy tudom elmenteni, configolni a beállításokat, ha már így nem? Köszönöm, tisztelettel! /Teo
Szóval senki sem tudja, hol vannak ezek a bizonyos conf. fájlok? ---Sziasztok! Gnome alatt nem akarja elmenteni a Krusader az aktuális ablak-beállításokat! (pl ne mutassa a funkció-gombsort, eszköz-menüsort, ilyesmi). Kerestem a config fájlokat, de nem találtam őket. A krusaderrc-n és a Krusader mappán kívül, benne egy xml-fájlal, semmit sem találtam, Hogy tudom elmenteni, configolni a beállításokat, ha már így nem? Köszönöm, tisztelettel! /Teo---
Hello mindenki! jó rég volt már ide írva.....szal felraktam az ubu-t, és a Krusadert használom hozzá, ami sajna nyers állapotban elég bugos, de rendületlenül foltozgatom. Most az lenne a kérdésem, hogy mit lehetne kezdeni azzal, hogy amikor rányomok a könyvjelzőknél(sárga csillag) a tárolóeszközökre azt a hibát kapom, hogy "A Krusader által nem támogatott protokoll: media:/" So ezzel kéne csinálni valamit....valaki tudna segiteni?