Az Intel saját oprendszert fejleszt netbookokra. A neve moblin lesz. Bővebben az index cikkében
Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán
Saját oprendszert fejleszt az Intel, természetesen Linux-alapokon
Hozzászólások (24)
A hozzászólások nem engedélyezettek ennél a cikknél
Az Intel saját oprendszert fejleszt netbookokra. A neve moblin lesz. Bővebben az index cikkében
Én leteszteltem az Acer AA1-emen, és valóban hátast dobtam tőle, hogy ilyen nincs. :D Nem szép, bár pillanatok alatt javítható a emgjelenése, ugyanis több téma (pl. Clearlooks) is van rajta. Magyarul viszont nem nagyon tud, és a billentyűzet se akaródzott magyarul írni. De egy alpha verziótól ne várjunk ennél többet. Az OpenedHand-féle Clutter GUI sokkal izgalmasabb lesz, tényleg. http://www.clutter-project.org/ Én komoly érdeklődéssel várom a fejleményeket. (Egy Live oprendszer Anaconda telepítőjét nem tudni használni, hát... Elég láma dolog, de bocsi.)
Kiváncsi vagyok azok véleményére, akik kipróbálták ill. kipróbálják.
Szintén próbáltam pár napja. Brutális sebességgel bútol. Egyelőre azon fáradozom, hogy hajlandó legyen a pendriveomról normálisan bútolni, (nem live rendszerként), hogy azután ráhekkeljek egy Emesenét, egy Mplayert és valami Gedit jellegű (kód szintaktikát kijelző) szövegszerkesztőt, na meg nem utolsó sorban egy magyar billentyűzet kiosztást. A bajom az, hogy CDről nem hajlandó nálam bútolni, csak pendriveról. De így viszont két pendrivera van szükségem. Az egyiken a live, másik a cél terület a normál installnak. (Két partició egy pendriveon boottal együtt dolog nem igazán akaródzik szintén működni.)
Nem rossz nem rossz... :-) Hajrá
Netbook tulajdonosként, már alig várom, asszem azért kiprószálom pen-ről ezt az alfát, pedig sohaegy alfát sem próbáltam ki, csak végleges verziókat. Bár nekem nem 901-es hanem 900-as Asus-om van.
CruelAngelMemóriakártyákat mennyire használsz? Csak mert szerintem arra is nyugodtan mehetne, és akkor még az USB csatlakozók is szabadon maradnak.
"de azt már most is lehet tudni, hogy a végső verzió saját grafikus felületet kap, tehát egészen máshogy fog kinézni." nem semmi ez az egész aért is jó, mert az intel mindenképp nyom egy kis pénzt a linux-ba.
a hardver gyártók úgy tűnik húznak a linuxhoz. úgy tűnik nem bánnák, ha az emberek hozzászoknának lassan. és érthető okokból. az embererek nagy része úgy vásárol gépet, hogy azt mondja x összegem van rá, ebből kell mindennek kijönni. ha vesz OS-t is, akkor az ugyan abból a keretből jön le és a hardverre költött összeget csökkenti.
Ennek orulok, hogy egyre tobben jonnek ki uj netbookos Linuxokkal! Egyetlen egy szomorit csak el, hogy nekem nincs! :D
most ez egy Linux disztrib., vagy egy egészen új op.rendszer Linux alapokra helyezve?, mert nem mindegy. Linuxos futtatási környezet van benne?, tehát a programok működnek?
nagy.zsoltEz egy Linux disztribúció elejétől a végéig.
nagy.zsoltDistrowatch :)
Sziráki TamásNagyon erdekes. Valoban a LInuxe a jovo. Annak ellenere, hogy az emebrek nagy resze ram csodalkozik, hogy mi az a Linux, ha beszelek rola.
puhoAz Intel az a cég, amit az utóbbi időben Linux-fronton a legtöbbre tartok, mert ők teszik hardvergyártóként a legtöbbet a Linuxért. És ők kellően erős név ahhoz, hogy a Linux ismertségét előbbre tolják. Szóval r.e.s.p.e.c.t. Intel. :)
Elolvastam az index cikket, majd megneztem a moblin.org-ot. A moblin.org-on nincs szo arrol, hogy ez az Intel fejlesztese. Lehet azert nem lattam, mert meg kave elott voltam. De ha megsincs ott, vagyis a Moblin nem az Intel fejlesztese, hanem kozossegi project, amit emlitenek is, akkor nem kellene azt a sz.rkavaro es gusztustalan index.hu cikkeit belinkelni. Inkabb a valodi forrast. Ebben az esetben a moblin.org-ot.
berciXcoreazert az ATI is adja ki a dokumentaciokat, hogy jo nyilt forrasu driver keszuljon
Azt tudjátok hogy Ubuntu alapról miért tértek át Fedorára?
zsolt320iAz RPM miatt, leginkább. http://www.theregister.co.uk/2008/07/23/moblin_reworked/