Asszem akkor hagyjuk elsüllyedni ezt a topicot. Azért köszönöm a hozzászólásokat. :)

privatigen, elvileg a saját telepített rendszeredről is tudsz csinálni live dvd-t. A blogok között nemrég esett róla szó, hogyan kell csinálni

• puho válaszolt erre.

kawaclipseNem kell hagyni, de sztem privat kezdeményezése célratörőbb bármiféle szórólapnál, vagy spamnél... Viszont én nem mindegyik gépre ugyan azt a disztrót nyomnám fel... A gyengébb gépekre xp-sített ubuntut, az erősebb gépekre viszont valami játékra szakosított linuxot - van valami live dvd-s linux, amiben alapból benne van a torcs, openarena, alien arena, wesnoth, stb. Ugye az erősebb gépet pont a játék miatt viszik az emberkék. Az egyedüli hátulütője, hogy minden típust le kell ellenőrizni, hogy melyik gép mennyire használható, mi megy benne, és mi nem. Előnye viszont, hogy olcsóbban tudod eladni a gépeket kevésbé hozzáértő embereknek - viszont ennek az a hátránya, hogy a terjesztőt fogják bgatni supportért... viszont egy jó számtechbolt figyel a vevőire, és minden vevőből törzsvásárlót akar csinálni, nem csak egy cuccot akar elsózni ;-)

stageEz erdekel. Melyik blogban volt rola szo?

PhazeCNem bagatell, de volt már szó ilyenről. Egy "hogyan" is készült belőle. Itt van valahol a fórumon, csak elő kell ásni. :) Én személy szerint megpróbálom a lehető legkorrektebb képet megtudni a Linuxról, hogy aszerint tudjam mondani másoknak. Persze ez csak hosszú távon előnyös, rövid távon sok sikert nem hoz. Mindenki maga dönti el, hogy szeretne a saját nevében a Linuxról beszélni, de azért nem lenne túl kellemes, ha minden 2-3. topic arról szólna, hogy miért nem megy az XY játék vagy alkalmazás, meg miért nem olyan a vezérlőpult, mint az XP-n, holott ezt ígérték, és sz*ralinux...

Már több topicba beleírtam, de mivel könyvtáros vagyok, ezért a vesszőparipám: készüljön könyv az Ubunturól!!! Az Ubuntu világa jó, de inkább azoknak, akiket az elméleti háttér érdekel. Olyan kellene, ami szájbarágósan elmagyaráz néhány alapvető dolgot. Ha például egy nyugdíjas ismerkedik a géppel, nem mondhatom, hogy nézegesse az ubuntu.hu oldalt, de ha lenne nyomtatott könyv, akkor a kezébe adnám. És természetesen nem csak szövegelni akarok, 1-1 fejezetet meg is írnék akár, de nem érzem magam akkora szakértőnek, hogy én magam szervezzek egy ilyen komoly munkát. De hasznos lenne, ha egy guru összeírna mondjuk 20 fejezetcímet, ami mindenképp szerepeljen a könyvben, és ebből 10-re rögtön adna egy linket, ahol lényegében fent is van a szükséges anyag, csak át kell tördelni, és akkor a fennmaradó 10 fejezetet hamar össze lehetne hozni. Persze ismerem az ellenérvet: a gyors fejlődés miatt hamar elavulna a könyv... de még egy kicsit elavult könyv is jobb a semminél, továbbá ha az egyes fejezetek kapnak egy-egy gazdát, akkor fél évente lehet frissíteni. És természetesen a könyvben is szerepelne sok helyen, hogy érdemes a neten tájékozódni naprakész információkért. szoda

szodaAz Ubuntu Kung-Fu elvileg ilyen, csak angol. A másik cikksorozat, ami abbamaradt, az pont ilyenről szólt, "Ami a Compiz mögött van" címmel.

http://ubuntu.hu/forum/kozosseg/ubuntu-tv-reklam-mit-gondoltok FAIL Úgy sem lesz semmi. :)

szodavalami ehhez hasonlóra gondoltál: http://hup.hu/cikkek/20090102/a_mandriva_linux_2008_hasznalata ?

stageTudol néhány linket ? Nem ismerek játékra szakosodott verziókat főleg mi tud magyarúl.

Igen, igen már nagyon rég kellene egy olyan ubuntu alapú disztró, amivel könnyen megnyerhető nagyon sok tényleg kezdő, vagy aki már belefogott linuxba, de kedvét szegte a számára nehézkes részek használata, kérdezősködés egyéb. Meglátásom szerint, úgy kellene összeállítani egy disztrót, hogy a több fórumon kezdőktől.... érkező problémák mennél jobban alapból megoldottak legyenek. Nagy baj hogy nincs olyan keresője, súgója, ahol megtalálja bajára a megoldást legalább középszintig. Persze magyarul! A terminált is jó lenne magyarosítani amennyire csak lehet. Külön, külön mappák is kellenének, hogy mibe mik találhatók magyarul, proginként leírva mikre jók magyarul, részletes segédlettel. Ha ezek megvannak, neki lehetne állni az igen csak sikeres megnyeréshez. Mindig a teljesen kezdők bőrébe bújva kell kiindulni mit hogy. Gondoljunk magunkba, mikor először kezdtünk ismerkedni egy os-sel, autót vezetni, hasonló. Én így látom a sikeres, nagy mértékű elterjedést, használatot. Ez esetben volna igaz az, hogy felhasználóbarát, meg hogy megválogatja a barátait!

szodaManapság nagy divtaja van az E-book nak. Sokan bizony nem ingyen adják jelképes összegeket kérnek. Ingyen terjeszthető kis költséggel előállítható stb. Ha beválik meg lehet keresni 1 kiadót hogy támogatná e a kiadást. Időben lehetne megszámlálni az érdeklődőket olvasókat.

DcNdrewIgen, ezek a cikkek jók, főleg ahol vannak képek is. Állítom, hogy sikere lenne, ha elkészülne. Az AdLibrum hátha kiadná ezt is. Én biztos több példányt is rendelnék a könyvtárunknak, megírnám könyvtáros levelező listákra, hogy mások is rendeljenek belőle. Csak tényleg valaki, akinek nálam nagyobb a rálátása, szedje össze a már meglévő anyagokat, és készítsen listát a kidolgozandó témákról. Álítom, ha a kezdőlapon az lenne, hogy "kidolgozandó témák gazdát keresnek", hamar elkelne mindegyik, sőt, egyes témákra többen is jelentkeznének. Én szívesen vállalok akár egy-egy témát is, sőt, a kész anyagot szívesen átnézem helyesírás szempontjából, továbbá azt is vállalom, hogy megmutatom a kollegáimnak, hiszen ők, mivel a linuxban nem igazán járatosak, talán jobban meg tudják mondani, mi mennyire érthető, mint mi, akik csomó dolgot tudunk. szoda

kopibagolyIgen, pontosan!!! És annyi tudás felhalmozódott akár csak itt, az ubuntu.hu oldalon, hogy játszva össze lehetne hozni... szoda

privathttp://live.linux-gamers.net magyarul alapba nem tud, viszont sztem ez is magyarosítható - kde, gnome... ha ezt sorozatba akarod telepíteni ugyanarra a hw-re, akkor ezt felpakolod az egyikre, beállítasz mindet, meghungarizálod, majd csinálsz belőle egy telepítő dvd-t, és felnyomod mindre - kb ilyen az ldg is, csak nem magyarosították Kicsit sok munka, de talán megéri, ha kiteszed a kirakatba, hogy előre telepített linuxos játékok csücsülnek bizonyos konfigokon... meg még egyet kiraksz "tesztelni" is... csak ehhez kell pénz is, pl a teszt gépet nem fogod tudni újként eladni soha az életbe, meg oda szoknának a sihederek is jáccani... igaz, nagy valószínűséggel belőlük válna a törzsvásárlói réteg ;-)

stageja.... ezek a játékok egyébként felrakhatóak ubuntu alá is, getdeben nagyrészük fent van.

stageA "szejpítősz" rész nekem se annyira népszerű, de ez a rész kimondottan tetszett: Ne adjon penzt a virusokert, valassza az ingyenes biztonsagot. Ahol a mondat első fele a windows-t, második fele pedig a Linux rendszereket jelenti.

miért jobb a linux?: http://www.whylinuxisbetter.net/index_hu.php?lang=hu egyébként ha valaki figyelemmel követi a linuxos weblapokat, ha nem is naponta, de hetente van valahol egy cikk a témában :)