Vivien"álmodozni szép dolog de nem kifizetődő."
Megint a pénz. :P
Hiába gondolkodnak a kisemberek így meg úgy , a rendszer ellen nem tudnak semmit se tenni.
1789 - Franciaország
1956 - Magyarország (nem közvetlenül, de 89-ben rendszerváltás lett belőle)
Tudnak tenni, csak az a kérdés, hogy akarnak-e?
Mindenki diplomát akar. Csodálkozol? Mindenki azt mondja: Tanulj, fiam, mert a papír az kell! Engem is állandóan ezzel egzecíroztak. Egyébként igen. Büdös a munka, mert nem adja meg azt az áhított szabadságot! Mert az a fontos, a szabadság. Meg a kevés munkával sok pénz. Mert ez megy a reklámokban. A reklám pedig a mostani rendszer alapköve. A költekezés. Azt pedig nem lehet munkásként.
Én is sajnálom, hogy nem taníttattak velem valami szakmát is..
Igaz, akkor sem biztos, hogy tudnék vele mit kezdeni.. Bár, ha kőműves lettem volna, akkor már megcsináltam volna a házunkat ingyen és bérmentve. Ennyivel is előrébb volnánk... :)
Ezért is szavaztam arra, hogy legyen tandíj az egyetemen. Azok menjenek oda, akik komolyan gondolják! De a szabadság és a tanuláshoz való jog fontosabb, mint az, hogy legyen aki "dolgozik".
Apukádat elhiszem, hogy sokat melózik, van is rajta felelősség. Viszont azért nem mindegy, hogy miért dolgozik. \)
Nem azt mondtam, hogy egy titkárnő 1 milliót keressen. :P
De azért nem mindegy, mekkora a különbség és miért.
Egyébként sem az állam zsákmányolja ki az embereket, hanem az emberek. Minél nagyobb szükséged van valamire, annál magasabb lesz az ára. Legalábbis ez a piac törvénye. Ha kell, fizesd meg. A baj viszont az, hogy az embereknek olyanra is szüksége van, amire nem volna. Csak a reklám, a divat meg más emberek "megkövetelik".
Menj egyszer rövidnadrágban meg pólóban állásinterjúra. :)
A mostani rendszer magának termeli ki a saját problémáit, amit igyekszik eltussolni, ezzel újabbakat hozva létre. :)
Az érvényesüléshez reklám kell, ahhoz fogyasztás kell, ahhoz munka kell, ahhoz reklám kell, ahhoz fogyasztás kell.. Ha nincs mit költeni, de reklám van, akkor elégedetlenség van, ami egyeseknél a csaláshoz, lopáshoz vezet. Ha nagy a különbség az emberek között, akkor az elégedetlenséget okoz, de van reklám, és az emberek elkezdenek olyanra költeni, amire semmi szükségük, közben csapdába ejtik magukat a hitellel.
Lehet azt mondani, hogy úgy kell nekik, de miattuk áll még a rendszer.
Komolyan azt kívánom, hogy az emberek jöjjenek rá, hogy mire miért és mennyit költenek, és akkor nézzük meg, hogy áll meg a lábán a globális gazdaság. :)