Köszönet Sammyka-nak hogy számára teljesen ismeretlenül hajlandó volt kapcsolatba lépni velem,és segítséget nyújtani.Ezer köszönet mégegyszer Sammyka!

Ja persze a megoldás:Szerkesztettük a /etc/fstab file-t. terminálban kiadjuk a sudo gedit /etc/fstab parancsot,megnyílik az /etc/fstab fileaminek az eredeti szövege ez volt: # /etc/fstab: static file system information. # # -- This file has been automaticly generated by ntfs-config -- # # proc /proc proc defaults 0 0 # Entry for /dev/sda1 : UUID=26741b2d-8d7e-4293-bcf2-8a7ed494b422 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1 # Entry for /dev/sda5 : UUID=9b3e48c6-72fe-4b2e-90e6-3b5bfe605ad1 none swap sw 0 0 /dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0 Na ez lett módosítva erre: # /etc/fstab: static file system information. # # -- This file has been automaticly generated by ntfs-config -- # # proc /proc proc defaults 0 0 # Entry for /dev/sda1 : UUID=26741b2d-8d7e-4293-bcf2-8a7ed494b422 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1 # Entry for /dev/sda5 : UUID=9b3e48c6-72fe-4b2e-90e6-3b5bfe605ad1 none swap sw 0 0 /dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0 /dev/sdb1 /media/17gb ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0 Tehát ezt a sort szúrtuk be az utólsó sor mögé. /dev/sdb1 /media/17gb ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0 Hogy miért ezt azt sajna nem tudom megmondani,kérdezzétek meg Sammykát! Figyelem!Mielőtt beszúrjuk az utolsó sor után üssünk enter-t! Ezután terminalban kiadjuk a sudo nautilus parancsot és a helyek-számítógép-filerendszer-media könyvtárban létrehozunk egy könyvtárat a csatolni kívánt meghajtó számára pl:az én esetemben 17gb néven. Ezután kiadjuk a sudo umount -a parancsot,amire ez a válasz jön: umount: /media/disk: az eszköz foglalt. (Egyes esetekben az eszközt használó folyamatokról hasznos információkat talál az lsof(8) vagy fuser(1)) umount: /dev/shm: az eszköz foglalt. (Egyes esetekben az eszközt használó folyamatokról hasznos információkat talál az lsof(8) vagy fuser(1)) umount: /dev: az eszköz foglalt. (Egyes esetekben az eszközt használó f [02/15/09 12:57:57 ] Sammy : olyamatokról hasznos információkat talál az lsof(8) vagy fuser(1)) umount: /var/run: az eszköz foglalt. (Egyes esetekben az eszközt használó folyamatokról hasznos információkat talál az lsof(8) vagy fuser(1)) umount: /: az eszköz foglalt. (Egyes esetekben az eszközt használó folyamatokról hasznos információkat talál az lsof(8) vagy fuser(1)) mivel használatban vannak az eszközök.Ezután kiadjuk a sudo mount -a parancsot és onnantól működik a dolog.Én azért csináltam egy restartot utánna megjelent az asztalon a 17gb merevlemezem ikonja hogy csatolva. És utánna nagyon örültem! Köszi mégegyszer Sammyka!

Ennyivel később: egy hónap

Sziasztok! Megint itt vagyok! Valamint szájbarágós segítséget kérek az alábbihoz: Engem az érdekel,hogy kell megoldani új Ibex telepítésekor ha kézi partícionálást használok,(40gb vinyó,kb 6gb az ubuntunak,1.5gb swap a maradék /home)mit kell beírni pontosan az /etc/fstab file-ba,hogy automatikusan csatolódjon rendszerinduláskor.Illetve azt tudom hogy a vinyó UUID-jét kell beírni,csak nem tudom,hogy azt hol találom,meg nem tudom,hogy pontosan mi a beírandó szöveg.Azt szeretném elérni,hogy a panelen jelenjen meg hogy akárhány gb adathordozó és csatolva van,(azt tudom,hogy hozzá kell adni a panelhez az adott alkalmazást)tehát nem azt mint az irányított telepítésnél hogy helyek/saját mappa. Van a gépembe szerelve egy 17gb vinyó ntfs-re formázva,azt megtudom csinálni,hogy rendszerinduláskor auto módon csatolódjon,mert annak idején amikor módosítva lett a /etc/fstab file,azt elmentettem biztos helyre,csak az a baj,hogy aki segített,azt nem érem utól. Nagyon szeretném ha valaki segítene,leírná mit kell tennem,mert nem tudom a megoldást!Csak magyarul tudok,így az idegen nyelvű oldalakkal nem tudok mit kezdeni!A Google translate meg zagyvalék fordítást eredményez! Várom a segítségeteket!

• [törölve]

kukimukiNem kell beleírni semmit sem, mert kézi particionáláskor megadhatod, hogy hová is csatolja a particiókat. Csak akkor kell szerkesztened az fstab-ot szerintem, ha a telepítésnél nem adtál meg csatolási pontot valamelyik particiónak.

Sziasztok, kis segítség kellene, Kiwit használok, de nem mindig hajlandó csatolni a wines vinyómat,vajon látja, hogy van, de nem csatolja? Ezt írja ki:DBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken. Kezdő vagyok, ilyenkor mit tudok tenni??? Légyszi segítsen valaki.KÖSZÖNÖM

Evenorbi! Tudom hogy meglehet oldani,ahogy te írtad,csak azért szeretném így csinálni mert a kisfiamnak nagyon tetszik annak az alkalmazásnak a gadgetje,ami jelzi,hogy csatolva van a meghajtó.Meg így csatolom a ntfs-re formázott másik vinyómat is.Megszoktam már!

Sziasztok! Nekem lenne egy olyan gondom hogy eddig a családdal közös gépet használtunk de most vettem egy gépet és ubuntu 8.04-et raktam rá. Ez mind rendben is volna csakhogy nekem a korábbi gépben maradt egy 80 gb-os winchesterem ami kettőbe lett partícionálva telepítettem rá ubuntut (rajta is maradt ez is 8.04) de át akartam rakni ebbe az új gépbe és nem ismerte fel az ntfs részét csak az ubisat. ebben kellene segíteni ha tudtok van egy másik problémám is: hálózatba kötöttem a két gépet de csak windows munkacsoportig jutottam el onnantól nem lát semmit pedig osztottam meg fájlokat. Mi lehet a gond? minden megoldás érdekel válaszokat köszi. zoli

Ennyivel később: 2 hónap

garferiSziasztok! Nekem KUBUNTU 9.04 van, az Alkalmazások/Rendszereszközök/NTFS Configuration Tool ikonja helyén csak egy kérdőjel van és meg se nyikkan... :( Mit tehetnék helyette?

Ennyivel később: egy év

Sziasztok! Feltelepítettem Ubuntu 10.10 alá az ntfs-configuration-tool-t, hogy bekapcsoljam az automount-ot, a program elindításakor kéri a rendszergazda jelszót, megadom és a program nem indul el. Mi lehet a gond? Van más mód a partíciók automatikus mount bekapcsolására 10.10-nél?

Ennyivel később: egy év
      Ennyivel később: 10 év