current88passz... én speciel a legújabb 1.1.15-ös Wine-val próbáltam, ez nem a stabil, hanem fejlesztési verzió. Én a helyedben átnevezném (vagy letörölném) a .wine könyvtárat a home-ból és úgy próbálnám újra.

current88hát ööö... valamit sikerült nagyon félrehegesztened .wine mappádban ha ez az eredmény, szóval a legbiztosabb megoldásnak azt látom, ha letörlöd a .wine mappát a home mappádból és utána újrapróbálkozol. (Ezzel elveszíted az összes eddig Wine-ba bele telepített programot is! Tehát, amit kell és ki lehet menteni mentsd ki elötte.)

• [törölve]

current88sztem az a baj h root joggal akartad futtatni, az úgy nekem sem működött ugyazezt írta, viszont mont mársimajogúként sem fogja engedni. megoldás: sudo nautilus, a home mappádba rejtett fájlokat láthatóvá teszed, bemész a .wine/dirve_c mappába ott van vmi winetricktemp mappa azt kitörlöd, kimész a home mappűdbaott is lesz valami winetrickes mappa, és azt is kitörlöd. ezek után próbáld újrafuttatni a winetricks-t nem rootként. üdv.

tomato33Ha fenn van az msttcorefonts, akkor az magával rántja a cabextractot is. Ezek szerint nincs fenn az msttcorefonts. ;)

gumimaciNem kell annyi, mert a /home/felhasználónév alatt nyílik meg a terminál. Ezért elég csak a cd Asztal. Ha használtál valaha DOS-t ott is ez volt a könyvtárváltós parancs. ;)

Mi a helyzet a DX 10-el? Lassan már 10.1 is lesz. NVidiával próbáljátok?

gumimaciNézdd... először is a leírást nem én csináltam. Ami az illeti, tényleg feltételez némi előképzettséget, de nem hiszem hogy ez túlon túl sok lenne. Pont ebből következik az a gondolatom is, hogy le lehetett volna írni, hogy mit hogyan kell. Mindegy.. Nem kell sztem ezen problémázni, egyszerűen leírod, hogy teljesen tudatlan vagy, és valaki(jó esetben az aki a leírást készítette), kibővíti a leírást.

saleema programokat futtatni tökéletesen tud, csak a winecfg nem indul

bónusz kérdés! hogyan tudnék egy ikont létrehozni az asztalra ami a köv parancsokat hajtja végre: cd /home/dane/GAME/Max\ Payne\ 2/ wine maxpayne2.exe

[törölve]Kössz a tippet... Így majdnem jó, csak annyi megjegyzést had tegyek, hogy fel kell tenni egy cabextract nevű csomagot, és akkor megy. Nekem ugyan nem sikerült, mert megint ugyan az a hiba jelenik, nevezetesen a dx telepítése közben, egyszer csak min. 100 sornyi hiba jön elő:err:setupapi:do_file_copyW Unsupported style(s) 0x144

danegwine "GAME/Max Payne 2/maxpayne2.exe" Na ugyé, hogy naugyé nem is volt ez olyan nehéz? :)

garferimost jön a +poén... hogy ezt én már próbáltam és nem jó :( "Exception in startupInit:Directory \data not found"

daneg1. csinálj egy szövegesfájlt valami biztos helyre (pl. maxpayne mappa) gedittel (Alkalmazások kellékek szövegszerkesztő) 2. másold bele ezt: cd /home/dane/GAME/Max\ Payne\ 2/ wine maxpayne2.exe 3. kattints a fájlra jobb egér gombbal > Tulajdonságok > Jogosultságok fül > Végrehajtás-t pipáld ki 4. az indítóikont parancsánál pedig tallózz erre a szöveges fájlra Ha minden igaz, így mennie kéne.