Nálunk is Digi van. Felhasználónév + jelszó + MAC cím klónozással lehet használni. SMC, D-Link, Lynksys, TP-Link routerekkel teszteltük már.
DIGINET routeren hogyan?
majteeLehet hogy az a gondja a srácnak, hogy a számítógépén is be van konfigolva a PPPoE és nem tud normálisan összelinkelve a routerrel. Kérdezőnek: Próbáld ez alapján visszaállítani a hálózati kapcsolatot (5.kép) "otthoni hálózatra", lehet ez okozza a gondot.Ez után írd be a böngészőbe azt az IP-t, vagy címet, ami a router aljára van írva (persze router reset után). http://www.internet-x.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=69 Kipróbálni nem tudom, mert nincs XP-m. Vagy szedj le egy ubuntut, tedd fel pendrive-ra, és próbáld ki azzal :)
SzerzetesSzia! Szintén digit használok. A leírtakat hogy lehet végrehajtani? Én egy dlink wireless access point-t használok. Működik router ként, mivel nincs bedugva a gépbe az utp kábel hanem az access point-ba van, viszont ha a tálcán ráirányítom az egeret a hálózati ikonra az óra mellett kiírja hogy /DIGINET-Internetelérés/, alatta /Nem azonosított hálózat - Nincs internetkapcsolat/ és a kis sárga felkiáltójel. mi lehet a gond? meg kellene próbálnom egy routerrel az access point helyett? t-home netnél simán ment. UTP beledugtam..gép keres..csatlakozás és ment is.. Itt ez a sok csatlakozás felhasználónév+jelszó hülyeség már tönkretesz.... Valaki valamit tud segíteni? Vagy esetleg Szerzetes?
nhjeromeHa tud PPPoE kapcsolatot létrehozni és a saját MAC címe változtatható, akkor nem hiszem, hogy kell router, jó az AP. Sajnos személyesen még nem talákoztam AP-val, de gondolom a routerekhez hasonló konfigurálási lehetőségei vannak. Az AP vezetékes hálózati csatijának MAC címének kell beállítani a géped MAC címét. Kézikönyv talán tud segíteni benne.
SzerzetesHello! Hát egy gondom van a kézi könyvel, semmit sem tudok megvalósítani belőle.. Egyik IP-cím sem jó hogy elérjem az AP configot...:S 192.168.0.1..stb stb stb nem jó..:S És azt sem értem ha tudok vele kapcsolatot létesíteni, miért írja ki hogy nincs internet elérés..és közben pedig van..:S Telefonnal viszont nem tudok csatlakozni sehogy sem... Lehet hogy ez a buzi win7 ilyen szar csak? Majd megpróbálom a másik gépen amin XP van, hátha egyszerűbb egy hálózati beállítás. már nagyon nagyon sajnálom hogy nem találtam XP cd-t és ezt a rakás szart raktam fel...:S Köszi amúgy...:)
nhjerome"És azt sem értem ha tudok vele kapcsolatot létesíteni, miért írja ki hogy nincs internet elérés..és közben pedig van" Honnan tudod, hogy létesítettél vele kapcsolatot? Az meg más tészta, hogy ha vele van kapcsolat, attól még rajta keresztül az internettel nem biztos, hogy van. Szóval: mi a bizonyíték rá, hogy " tudok vele kapcsolatot létesíteni"?
napköziA bizonyíték hogy van netem, az az hogy az UTP nem a gépbe van csatlakoztatva és mégis megy. Az sem lehet hogy máshova csatlakozok mert amint a AP-t kihúzom a falból már nincs is net. Kipróbáltam most T-home alatt, alapértelmezett átjáró 192.168.0.1 - tehát itt minden ok. Leírom hogy mit csinálok, hátha ott a gond... tehát jött a Digis csávó..fúrt, faragott..UTP kábel a lakásba... Win7 - vezérlőpult - hálózati és megosztási központ - Új kapcsolat vagy hálózat beállítása - Csatlakozás az internethez - Ott most jelenleg egy DIGINET (WAN Miniport PPPOE) kapcsolat van. Ha szeretnék AP-n keresztül csatlakozni, először Csatlakozás a DIGINET-hez (Telefonos és VPN) felhasználó név, jelszó beírása - csatlakozás! Majd vezeték nélküli hálózati kapcsolat (jelen esetben dlink - a név) csatlakozás, újra feljön a Felhasználónév - jelszó ablak, majd csatlakozás. Most már van kapcsolat, van is net. Viszont az AP-m nem működik routerként, a telefon nem ismeri fel. Nem tudom, levédeni sem, mert ugye nem tudok belépni a config ablakba sem...:S Tanácstalan vagyok...:S
Sziasztok Nálunk is hasonló a probléma. a CD behelyezés után az ábra szerint lettek összecsatlakoztatva a kábelek a routerrel. elkezdődik a folyamat,az utolsó lépésnél viszont nem lép tovább, azt írja, hogy "Failed verify to router settings" na de milyen beállítások? és írja ,hogy ellenőrize a WAN kapcsolatot és paramétereket, elvileg minden jó helyre lett csatlakoztatva. Kérdéses rész az is még az elején, hogy kéri a Network Name-t , ez a szolgáltató nevet, ami elvileg a DIGINETnek kellene lennie (?) Tudna valaki segíteni hol lehet a gond?
kolinNekem is Digi netem van, pontosabban LAN-net PPPoE tipusú Szolgáltató adott egy felhasználói nevet, ami nem(!) DIGINET, hanem pl.: gipszjakab-abc és egy Jelszót ami kis/nagybetűkból és számokból áll. Ezt pontosan írd be. Beírhatod a megadott DNS1 és DNS2 címeket, ha ez is rajta van a szerződéseden.. Mennie kell... Köze sincs az operációs rendszeredhez, lehet Win/Linux/Mac, csak lássa a routeredet, éppen ezért ez nem (csak) Linuxos téma. Ha nagyon elkutyultad a routeren a beállításokat, a rejtett gomb hosszú megnyomásával indítva resetelődik, és gyári értékkkel újra konfigolhatod. A routerhez adott CD-t nem szoktam használni, leírások, és esetleg firmware szoftvere szokott rajta lenni.
Htibiés szerintem az sem mindegy hogy optikai kabel saját ip vel, lépcsőház routerrel vagy kábel, átalakitóval! Nekem kábel, ppoeconf a terminálba, és pöccre ment! (jó hogy utánna vissza kellett állitanom a többi beállitást mert elszállt a lan és wan) Az asus router is simán lenyelte a beállitásokat