Ritana"Én ÉPPEN azt akarom, hogy meggyűljön vele a bajom ! " El kell keserítselek: nem hiszem,hogy meg fog. Én Kubuntu mellé telepítettem (hasonló gondolatoktól vezérelve),erre kaptam egy remek disztrót,amit nem igazán kell berhelni,csak megy,teszi a dolgát,bár valamivel lassabb mint a Kubuntu,cserébe stabilabb nálam. :)
Sabayon és Ubuntu, melyik a jobb?
v1rusimádom a gentoo-t meg a BeOS-t is. bele lehet hülyülni ilyenekbe. :) valami ubuntu alapú meg azért van, mert nem vagyok valami nagy linux-zseni, és ha hirtelen nagyon kell valamit hegeszteni gyorsan, azt ubuntun hirtelen meg tudom csinálni, míg gentoo-n lehet csak hetek múlva művelődöm ki annyira, hogy egyáltalán jó kérdést teszek fel a nagymestereknek. :)
obligatSzubjektív véleményed alapján mennyire problémás a gentoo telepítése? Azt tudom, hogy sok idő, mire minden lefordul... engem egy hetes telepítési idővel is riogattak már :D Tudom, nem kell mindent forrásból telepíteni, na de akkor is... ja , és nekem főleg a hálózattal és a grubbal szoktak problémáim lenni, amit csak tetéz, hogy egy másik disztribúció (mint 14, kde) mellé szeretném telepíteni, megosztott /home mappával. Hozzáteszem, hogy nem vagyok egy linux- vagy számítógép guru egyáltalán... bár -- kicsit élcelődve -- pont a napokban kaptam meg ezt a megjegyzést az egyik linux mint fórumon :D Ahogy elnézem, a gentoo közösségi támogatása viszont nem túl nagy... szóval, ha elakadok vele, akkor nagyon el leszek akadva. :-/ Ja igen, még valami : az ext4es partíciók átméretezése (ketté osztása) mennyire biztonságos művelet? Még sosem csináltam formázás nélkül... azt viszont tudom, hogy az ntfs partíciók esetében ez a művelet gyakorlatilag kivitelezhetetlen. A /home backup készítéshez milyen programot javasoltok? Hirtelen csak ennyi kérdésem van, a második kávé előtt. :)
Ritanaelsőre nekem nem lett belőle használható rendszer (másodjára sem), aztán olvastam egy halom dokumentációt, és közben rájöttem erre-arra, de ha valaki nekem állna, hogy kapok három napot, telepítsek neki gentoo-t, elzavarnám. A telepítés kevésbé necces, mint a beállítás szerintem. Ami most van ahhoz két hónapja nem nyúltam, (mármint használtam, de nem piszkáltam), ott tartok, hogy minden megy a gépben, van net és tisztességes hang, és a OS is stabilnak tűnik.Megéri foglalkozni vele, ha van rá időd, nekem mostnában nagyon nincs. És mindezt úgy, hogy még ubit sem csináltam miniisoból, de azt is ki kéne próbálni :)
benczeejayTalán erre gondolt(ál): http://ubuntu.hu/node/16494 (Ylmf OS)
obligatSabayon nem akar települni... illetve feltelepül rendben, de aztán a rendszerbeállításoknák dob egy félkilóméter hosszú kivételt... :-/ Ha jól értem a jelenséget, meg a kíírt kínai szöveget, akkor egy már meglévő bootloader zavarja valamiért, valahogyan. (linux mint grub 2-vel és egy win8 is van a gépen... ezutóbbi feláldozható) Tipp? Nem akarom ide bemásolni a teljes hibaüzenetet, mert eszméletlen hosszú...
obligatPersze, szabad :D Először egy próbálkozás az OpenSuse-val, de mivel semmit nem tudtam rajta normálisan működésre bírni, ezért töröltem is... illetve csak töröltem volna, ha nem teszi tönkre a masterbootrecordomat, menthetetlenül :( Az összes partícióm odaveszett, a biztonsági is, amit soha nem mountoltam automatikusan, de különösen a személyes adatok (lementett levelezések, diplomaosztó video stb) elvesztése fájt nagyon :-( A sokk után aztán linux mint kde. Vele már jól elvagyok szerencsére, régen volt már ennyire jó a rendszerem. :) (mondanám, hogy megérte a váltás, na de ugye... ) R
RitanaHa hegesztőset akarsz úgy néha napján, akkor Arch. A telepítése izgalmas, tanulságos! Az Arch erőssége a pacman, és a rendszer sebessége! Ha gyors rendszert szeretnél, kevesebb bajjal, és stabilabbat, akkor Slackware! Más tudást igényel, mint a Mint/Ubuntu. De megéri! Nálam ez a kettő a nyerő, de már gondolkozok a Slacki visszapakolásán, mert nem kicsit stabilabb az Archnál, nem kell félnem a frissítéseknél, és hát amiből kell a legújabb, az a Slacki repójába is az, amit meg kézzel kell feltenni, az friss egyébként is! :) Ezekért megéri váltani, mert van miért! Sebesség, stabilitás, vagy mindkettő egyszerre! Majd jól megfenyegetem az Archot, hogy ha rosszalkodok, akkor Slackware barátja leváltja! :)