bundiHa lesz időm, akkor elolvasom, amit lehet tudni a témában. De most sajnos nincs. Ha titkosítom az egész sajátkönyvtáram,
akkor pl. ha valaki elindítja a gépemet, és bejelentkezik a gépemen root-ként, akkor sem fér hozzá a fájljaimhoz?
Úgy értem pl., hogy elindítja a GRUB-menünből a recovery módot ott kiválasztja, hogy
root promtot kapjon, és akkor minden fájlomhoz hozzáfér, és mindent megtehet velük. És azt bárki
aki bekapcsolja a gépemet megteheti.
A "biztonsági ötletek"-et olvastam http://ubuntu.hu/k-nyvlap/biztons-gi-tletek
Itt van szó BIOS-jelszóról. Nekem a BIOS-omban van HDD jelszó lehetőség, supervisor jelszó, meg user jelszó is. Igazából
utána fogok nézni, hogy mit érdemes beállítani. Esélyét jelenleg nem látom, hogy valaki így rossz indulatú módon
root-ként pl. letörölje az összes fényképemet vagy valami hasonló, de laptop-om van, mindenhova viszem magammal, és
fontos számomra, ami rajta van.
Remekelek: nem értek veled egyet. Lehet, hogy te pl. egy tapasztalt rendszergazda vagy és számodra természetes,
hogy mit kell csinálni, hogy egy Linux-rendszer biztonságos legyen. Valójában rosszul írtam, inkább:
mit nem szabad csinálni, egy Linux-rendszerrel, annak érdekében, hogy biztonságos maradjon,
mert alapjáraton magától biztonságos.