GorkhaanFőleg a mono-nak kéne fejlődnie, ahogy a jövőben a Win32 API-ra írt alkalmazásokat felváltják a .NET-es ek. De továbbra is úgy látom, hogy aki aktívan, produktívan használja a gépét, azt nagyon nehéz rávenni (érthetően) a váltásra, a váltás kedvéért. (Az hogy az MS csúnya, az nem elég ok).

GorkhaanVannak nálatok hagyományőrzők, ők szervezik a gólyatábort is, ha beépülsz közéjük, akkor a gólyáknak lehetne tartani pl. szabad szoftveres bemutatókat.

dexterne is mondd a kompatibilitás elég nagy probléma nekem is... meg minden linuxosnak. de azért pl ott a lenovo. akik a laptopk nagy részét linux-al adják ki... az elég jó reklám lenne ha grafikus felülete is adnának hozzá.... de ennek a témának nem itt van a helye... itt olyanok jelentkezését várom akik egyetértenek velem, és csatlakoznának. És ami a legfontosabb, már regisztráltak a fórumon...

current88Lenovo a laptopjait xp-vel vagy vistával vagy oprendszer nélkül kínálja. A Linpus linuxot a netbook-okra fog rakni, de nem mindegyikre. A 3000-es sorozatú gépeket általában oprendszer nélkül, a thinkpadeket meg vistával kínálja. Egyébként meg jól megy rajtuk a linux, ujjlenyomatleolvasót és gyorsulásérzékelőt is be lehet üzemelni alattuk, szóval kompatibilitási problémák nem jellemzőek.

ahogy nézem ez a kísérlet is a többi sorsára jut, és passzivitás miatt elfelejtődik....

• keb válaszolt erre.
          • [törölve]

írtad a hosszú irományodban: "Szerintem ezt az egyetemeken, főiskolákban kéne kezdeni." Szerintem meg jóval hamarább a középiskolában, ha nem itt kezdődik, vagy akár a legelső számítástechnika órán általános iskolában, akkor hatalmas lenne a hátrányunk (mítoszok ledöntögetése, más operációs rendszerek hatása, stb.). Egyébként meglepő, de a fiatalokat sem érdekli a számítógép. Ha éppen nem valaki olyan beállítottságú, akkor fütyülnek rá, hogy mit használnak és mit kell csinálni órán (amit el is felejtenek utána), ezért kell minnél hamarább megismertetni őket a Microsoft-on kívüli világgal. A lengyeleknél volt ilyen, sok középiskolában tartottak előadások, lehetne náluk érdeklődni, hogy csinálták. http://www.metamorphosis.org.mk/content/view/1213/1/lang,en/

[törölve]Szerintem jó az ötleted, de az a baj, hogy a közelemben lévő (álltalam is kijárt) általános iskolában ismerem a tanári kart, meg a diákok érdeklődését, szóval mindenkit. Nagyvonalakban. Azt is tudom hogy ha beállítanék egy olyan kéréssel, hogy had tartsak egy előadást a linux-al kapcsolatban, kiröhögnének, vagy valami nem túl frappánsal leráznának. Mert nem érdekli a tanárokat az hogy mást is tudjanak. Van ezen kívül ugyan még 2 állt.isk. is, de nem is tudom, szóval mennék, de nem merek beállítani azzal, hogy előadást tartanék, ahhoz anyag is kellene, meg felkészültség. De a lényeghez visszakanyarodva, meg lehetne próbálni, nem tom, hogy nem akadna-e meg az egész már igazgatói szinten. Meg az igazi baj ezzel a megismertetéssel, hogy a gyerekeknek az lesz az első kérdése, hogy elfut-e rajta a mittoménmilyen játék. Most erre nem mondhatom azt hogy : "nem de helyette nagyon biztonságos", mert az nem érdekli a 7.-8.-osokat. Azért mondtam hogy az egyetemeken, mert ott már átok némi szélesebb látókörűségre hajlandóságot. Könnyebben fogadják be az új dolgokat az emberek. De be lehetne próbálkozni a gimikben is, csak attól félek, hogy ott mag az igazgató, meg a tanár beenged, de a fiatalabbakat, ott szintén nem fogja érdekelni. Mint ahogy te is mondtad, valaki nem olyan beállítottságú. És mondom a legerősebb okom hogy miért nem tartok előadást, mert egyetemre járok, és nem tudok hétközben itthon lenni. De gondolom mindenki hasonlóan van, csak más a munka miatt. Vagy egyéb elfoglaltság. Mert az egyetemi népszerűsítés azért kézenfekvő, mert az egyetem tőlem 5percre van, ezért, gyakorlatilag, bármikor bemehetek.

[törölve]En azert szeptembertol belevagok egy hasonlo eloadasba/szakkorbe. Remelem lesz ra jelentkezo! :) Nem akarok nagy melysegekbe belemaszni, csak ilyen kis alapozas lenne, es ha megvan az erdeklodes, akkor lehet melyebben foglalkozni a temaval.

Ennyivel később: 10 nap

current88Lehet, de meg ha ennyit beszelunk is rola, az is megmozgat talán több emberben is valamit az ebéden kívül. Már az is haladás.

Ennyivel később: 7 hónap

Kedves ubuntusok! A magyar wikin készül a linux szócikk. Aki nagggyon ért hozzá (informatikus) és nem cseszegetni akarja a wikit (bár lehet, de most nem ez a cél), hanem jóhírét kelteni a linuxnak, és tud wikizni, az olvassa el és legalább a nyilvánvaló hibákat próbálja meg kijavítani (természetesen vállalva azt, hogy az ottani szakértők valószínűleg szakmai vitában kívánják rendezni a javításokat). Kösssssz! http://hu.wikipedia.org/wiki/Linux

Totális elismerésem, szép munka! Bogarászom, egy elírást már észrevettem: "tehát sokan tudják tanulmányozni" helyett lehetne: "tehát akárki tudja tanulmányozni"

a fórumod valamiért nem működik (SQL hiba)

renee7ígyígyígy igaz! mert c# többek között szerintem egy annyira tuti nyelv, hogy nagyon!!! és ebből következően a mono is!! ígyhát nem csoda , hogy elterjednek!és akkor jöhet a jobb crossplattform támogatás:D...deszép lesz:D

mozoHát ha jelenleg nem használnék Gnu/Linuxot, ezt elolvasván, tuti remegnék egyért azonnal:) elismerésem.

current88Gimikben... láss rá példát , zöldnapon én fogom a kicsiknek(nem végzős) az általam lightscribeolt és írt 9.04es ubuntut:D

Szia. Nem volt időm végigolvasni a cikket - sajnos nem is fogom és azt hiszem nem vagyok ezzel egyedül. A felületes átolvasás után is annyi ordító helyesírási hiba és tárgyi tévedés van benne, ami eleve komolytalanná teszi. Ez nem fikázás, nem megbántás akar lenni, sajnos ez tény. Tudom gyakran lovaglom a helyesírás témáján, de higgyétek végre el, hogy ez NAGYON FONTOS. Legalább a saját nyelvünket nem kéne veszni hagyni, pusztán kényelmi okokból.

renee7-OFF- Az OOo fapados volna? Szerintem egyáltalán nem. Alapban több mindent tud mint egy alap Office 2003. A minap egy ismerősömnek meggyűlt a baja Office-szal mert nem tudta rendesen beilleszteni a szakdogájába a pdf-et amit akart. Aztán gyorsan áttette a cuccot az Ubuntus gépre. OOo-ban sikerült neki egyből. És végül úgy döntött, hogy pdf-ben menti el, ami ugye Office-ban csak kiegészítővel lehetséges. Tényleg fapados. A lényeg, ha te úgy érzed hogy fapados, neked Windowsra van szükséged, a te elvárásaidat az fogja kielégíteni. Amire viszont én használom a gépet, Ubuntu tökéletesen kielégíti igényeimet, sőt, jobban mint Windows. Ha megkérdik tőlem, hogy milyen operációs-rendszert ajánlok(sűrűn teszik), akkor megkérdem, hogy mire használnák és az alapján válaszolok. Nem erőltetem a GNU/Linux-os operációs-rendszereket senkire, ha egyszer nem az a megfelelő számára. -OFF END- Mindenki maga dönti el mit kezd a szabadidejével, én örülök és gratulálok, hogy te ezt választottad current88. Sok sikert. :)

avbAzért van itt ez a rész hogy szóljunk ha van hiba, azt majd javítják, de annak az átlag usernek aki össze keveri az internet explorert az internettel annak, s aki nem keveri össze is megfelel, hibákat meg lehet javítani:) (össze keveri) nos nagyon sok ilyen embert ismerek, nincs internet nincs internet hallom a telefonban, azt csak az ikon tűnt el, próbáltam nem röhögni, nehéz volt:D én is H hibásan írok de ez a firefox hibája:P mindent aláhúz 7.04-alatt.

A fórumra kattintva ezt kapom: General Error SQL ERROR [ mysql4 ] Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 [2013] An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists. Ne az Extrára tedd a fórumod. Nagyon parasztok lettek, mert már a kattintások után is feljön a docleres marhaság. Sajnos az ingyenesség átka, hogy telenyomják a saját reklámaikkal és már élvezhetetlen is az oldal.