ahogy nézem ez a kísérlet is a többi sorsára jut, és passzivitás miatt elfelejtődik....

• keb válaszolt erre.
    • [törölve]

írtad a hosszú irományodban: "Szerintem ezt az egyetemeken, főiskolákban kéne kezdeni." Szerintem meg jóval hamarább a középiskolában, ha nem itt kezdődik, vagy akár a legelső számítástechnika órán általános iskolában, akkor hatalmas lenne a hátrányunk (mítoszok ledöntögetése, más operációs rendszerek hatása, stb.). Egyébként meglepő, de a fiatalokat sem érdekli a számítógép. Ha éppen nem valaki olyan beállítottságú, akkor fütyülnek rá, hogy mit használnak és mit kell csinálni órán (amit el is felejtenek utána), ezért kell minnél hamarább megismertetni őket a Microsoft-on kívüli világgal. A lengyeleknél volt ilyen, sok középiskolában tartottak előadások, lehetne náluk érdeklődni, hogy csinálták. http://www.metamorphosis.org.mk/content/view/1213/1/lang,en/

[törölve]Szerintem jó az ötleted, de az a baj, hogy a közelemben lévő (álltalam is kijárt) általános iskolában ismerem a tanári kart, meg a diákok érdeklődését, szóval mindenkit. Nagyvonalakban. Azt is tudom hogy ha beállítanék egy olyan kéréssel, hogy had tartsak egy előadást a linux-al kapcsolatban, kiröhögnének, vagy valami nem túl frappánsal leráznának. Mert nem érdekli a tanárokat az hogy mást is tudjanak. Van ezen kívül ugyan még 2 állt.isk. is, de nem is tudom, szóval mennék, de nem merek beállítani azzal, hogy előadást tartanék, ahhoz anyag is kellene, meg felkészültség. De a lényeghez visszakanyarodva, meg lehetne próbálni, nem tom, hogy nem akadna-e meg az egész már igazgatói szinten. Meg az igazi baj ezzel a megismertetéssel, hogy a gyerekeknek az lesz az első kérdése, hogy elfut-e rajta a mittoménmilyen játék. Most erre nem mondhatom azt hogy : "nem de helyette nagyon biztonságos", mert az nem érdekli a 7.-8.-osokat. Azért mondtam hogy az egyetemeken, mert ott már átok némi szélesebb látókörűségre hajlandóságot. Könnyebben fogadják be az új dolgokat az emberek. De be lehetne próbálkozni a gimikben is, csak attól félek, hogy ott mag az igazgató, meg a tanár beenged, de a fiatalabbakat, ott szintén nem fogja érdekelni. Mint ahogy te is mondtad, valaki nem olyan beállítottságú. És mondom a legerősebb okom hogy miért nem tartok előadást, mert egyetemre járok, és nem tudok hétközben itthon lenni. De gondolom mindenki hasonlóan van, csak más a munka miatt. Vagy egyéb elfoglaltság. Mert az egyetemi népszerűsítés azért kézenfekvő, mert az egyetem tőlem 5percre van, ezért, gyakorlatilag, bármikor bemehetek.

[törölve]En azert szeptembertol belevagok egy hasonlo eloadasba/szakkorbe. Remelem lesz ra jelentkezo! :) Nem akarok nagy melysegekbe belemaszni, csak ilyen kis alapozas lenne, es ha megvan az erdeklodes, akkor lehet melyebben foglalkozni a temaval.

Ennyivel később: 10 nap

current88Lehet, de meg ha ennyit beszelunk is rola, az is megmozgat talán több emberben is valamit az ebéden kívül. Már az is haladás.

Ennyivel később: 7 hónap

Kedves ubuntusok! A magyar wikin készül a linux szócikk. Aki nagggyon ért hozzá (informatikus) és nem cseszegetni akarja a wikit (bár lehet, de most nem ez a cél), hanem jóhírét kelteni a linuxnak, és tud wikizni, az olvassa el és legalább a nyilvánvaló hibákat próbálja meg kijavítani (természetesen vállalva azt, hogy az ottani szakértők valószínűleg szakmai vitában kívánják rendezni a javításokat). Kösssssz! http://hu.wikipedia.org/wiki/Linux

Totális elismerésem, szép munka! Bogarászom, egy elírást már észrevettem: "tehát sokan tudják tanulmányozni" helyett lehetne: "tehát akárki tudja tanulmányozni"

a fórumod valamiért nem működik (SQL hiba)

renee7ígyígyígy igaz! mert c# többek között szerintem egy annyira tuti nyelv, hogy nagyon!!! és ebből következően a mono is!! ígyhát nem csoda , hogy elterjednek!és akkor jöhet a jobb crossplattform támogatás:D...deszép lesz:D

mozoHát ha jelenleg nem használnék Gnu/Linuxot, ezt elolvasván, tuti remegnék egyért azonnal:) elismerésem.

current88Gimikben... láss rá példát , zöldnapon én fogom a kicsiknek(nem végzős) az általam lightscribeolt és írt 9.04es ubuntut:D

Szia. Nem volt időm végigolvasni a cikket - sajnos nem is fogom és azt hiszem nem vagyok ezzel egyedül. A felületes átolvasás után is annyi ordító helyesírási hiba és tárgyi tévedés van benne, ami eleve komolytalanná teszi. Ez nem fikázás, nem megbántás akar lenni, sajnos ez tény. Tudom gyakran lovaglom a helyesírás témáján, de higgyétek végre el, hogy ez NAGYON FONTOS. Legalább a saját nyelvünket nem kéne veszni hagyni, pusztán kényelmi okokból.

renee7-OFF- Az OOo fapados volna? Szerintem egyáltalán nem. Alapban több mindent tud mint egy alap Office 2003. A minap egy ismerősömnek meggyűlt a baja Office-szal mert nem tudta rendesen beilleszteni a szakdogájába a pdf-et amit akart. Aztán gyorsan áttette a cuccot az Ubuntus gépre. OOo-ban sikerült neki egyből. És végül úgy döntött, hogy pdf-ben menti el, ami ugye Office-ban csak kiegészítővel lehetséges. Tényleg fapados. A lényeg, ha te úgy érzed hogy fapados, neked Windowsra van szükséged, a te elvárásaidat az fogja kielégíteni. Amire viszont én használom a gépet, Ubuntu tökéletesen kielégíti igényeimet, sőt, jobban mint Windows. Ha megkérdik tőlem, hogy milyen operációs-rendszert ajánlok(sűrűn teszik), akkor megkérdem, hogy mire használnák és az alapján válaszolok. Nem erőltetem a GNU/Linux-os operációs-rendszereket senkire, ha egyszer nem az a megfelelő számára. -OFF END- Mindenki maga dönti el mit kezd a szabadidejével, én örülök és gratulálok, hogy te ezt választottad current88. Sok sikert. :)

avbAzért van itt ez a rész hogy szóljunk ha van hiba, azt majd javítják, de annak az átlag usernek aki össze keveri az internet explorert az internettel annak, s aki nem keveri össze is megfelel, hibákat meg lehet javítani:) (össze keveri) nos nagyon sok ilyen embert ismerek, nincs internet nincs internet hallom a telefonban, azt csak az ikon tűnt el, próbáltam nem röhögni, nehéz volt:D én is H hibásan írok de ez a firefox hibája:P mindent aláhúz 7.04-alatt.

A fórumra kattintva ezt kapom: General Error SQL ERROR [ mysql4 ] Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 [2013] An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists. Ne az Extrára tedd a fórumod. Nagyon parasztok lettek, mert már a kattintások után is feljön a docleres marhaság. Sajnos az ingyenesség átka, hogy telenyomják a saját reklámaikkal és már élvezhetetlen is az oldal.

avbA helyesírással kapcsolatban amit írtál, messzemenően egyetértek. A mai fiatalok sajnos nem sokat foglalkoznak vele. Itt nem kimondottan Current88-ra gondolok, hanem anblock mindenkire aki ide ír és nem képes helyesen leírni alapvető, egyszerű szavakat sem. Mellé üti a billentyűt az rendbe van, de utána elolvasva kijavíthatná, hisz erre van mód.

• mozo válaszolt erre.

szvidA helyesírás és a nyelv nem ugyanaz. (Továbbá a nyelv és a NYELV sem ugyanaz. vö: "nyelvében él a nemzet, bár a nyelvével még senki sem nemzett.") Másrészt régen, amikor még nem volt web2.0 minden megjelent szöveget korrektorok korrigáltak nyomtatás előtt, és ezt olvastad. Most a blogvilágban nem korrigálnak korrektorok, ezért számodra úgy tűnhet, hogy hanyatlik a magyar, romlik a nemzet. De ez hülyeség. És ez nem bántás, csak tény. Többet írunk önkritika nélkül -- pl. te is. Régen meg blogírás helyett sok hülyeséget beszéltek az emberek -- meg most is. Ha nem zavar, hogy mások a munkahelyeden "megmondják az őszintét", "ezmiatt bánkódnak", "úgymond"-oznak, akkor pont itt mér' fáj ez neked

mozoAmit felhoztál példának az épp nem zavar engem sem, de például mikor következetesen azt írja valaki de helyett, hogy deh az már szerintem hiba. Szintén nagy hiba a ly-j csere. A másik ami már furkóság kategória a Windows-t winfosnak vagy windóznak írni, nevezni. Szóval én ezekre gondoltam. ;)

szvidA 'vindóz', 'deh', 'AGH', 'hüje' ... csak stílus, idővel le lehet vetkezni. De ha valaki azt mondja, hogy "megtiszteltetés a részemre", meg "adekvált", az már szimpla műveletlenség, ez pedig idővel csak romlik. Ami a 'hsz', 'vki', ... rövidítésekkel gond -- sztem -- az az, ha valaki olyan, hogy a cset és a "rövidbeszél" bőven kielégíti. Az ugyanis szellemi sivárságot is mutat.