Tiggerkínaiul is ugyan ez! :) (decoati is) én '87-ben olvastam már, igen tetszett. mondhatni, az egyik kapaszkodóm volt a hadseregben. :) eszembe jutott egy alap csan kérdés: Azt tudjuk, hogyan szó két tenyér, ha csattan! De hogyan szól egy tenyér, ha csattan?

Egy kis adalék: Szerintem (olvasmányaim és tapasztalataim szerint) az otthoni ketyerék (autórádió, asztali dvd lejátszó, mp3lejátszó, stb... leginkább az egyszerűség kedvéért és talán az olcsóbb előállítási költség miatt a legegyszerűbb dekódereket használják, éppen ezért egy agyonparaméterezetten kódolt fájlt vagy hibásan dekódol, (kihagy, nyekkenő hangokat ad) vagy nem is tudja dekódolni. Ezért szerintem az ajánlott parancssor Lame enkóder esetében: lame -h --strictly-enforce-ISO alapbeállítás szerint cbr 128 kb/s-os kódolás -h magas minőség --strictly-enforce-ISO : ISO szabvány szerinti MPEG adtfolyam

Sziráki TamásKét bagoly ül a fán, egymás mellett, órák óta. Egyszercsak azt mondja az egyik: -Huúú! mire a másik ránéz, mint egy elmeroggyantra, lemondóan legyint, és elrepül vadászni. Ati magyarázata: két bagoly már nem is mond egymásnak semmit. Egyértelmű dolgokról minek fecsegni? :D

LiquidCoolGyakorlati szempontból nézve ez egy lényeges "adalék". Bár eddig ilyen gondom nem volt a kocsiban, a hangszóró sz..r, de a rádiót már én tettem bele. Egy Kenwood, nem volt horribilis árú, de elég jónak találtam a kategóriájában (nem dicsekvés és nem reklám, csak a tény kedvéért jegyzem meg). Mindenesetre, ami a gépen nem produkált furcsa hangokat, az az autóban sem. Ettől függetlenül ez is egy fontos szempont lehet, adott esetben, kösz.

Sziráki TamásHa már így konkretizálod (szép magyar szóval), elgondolkodtam én is. 87-ben katona voltam (sor), tehát akkor biztos nem. Viszont: ami biztos, hogy gimiben egy tanárunk említette a könyvet, ez még '85-ig bezárólag értendő. Vagy akkoriban vettem, vagy leszerelés után, vagyis '88-ban, esetleg '89-ben, nem tudom. Ja, akkor is olvastam... Azután belenéztem néha, de már régen nem vettem elő. Azt tudom, mindegyiket messze nem értettem, de örültem azoknak, amiket igen :)

TiggerÉn '87 augusztus és '89 február között voltam. Valamikor előtte vehettem nem sokkal, mert '87-ben adták ki (ez tuti :), és megnéztem a sajátomat is), bár ettől a tanárod még külföldiül hallhatott/olvashatott róla.

Sziráki TamásEszembe se jutott megnézni a kiadást :) de ez segítség, már ha ennyire fontosnak tartanám, tartanánk a dolgot... A tanárom a kollégiumban csoportvezetőm is volt, és jártunk a lakására jazzt hallgatni meg pl. Cseh Tamást, meg beszélgetni, meg ilyesmi. Tök jó fej volt (a tisztesség kedvéért, Mari Lászlónak hívták, nagykőrösiek előnyben). Lehet, hogy ismerte a külföldi kiadást, de az is lehet, hogy csak a csan-buddhizmusról beszélt nekünk. Most hogy így utánajártál, már nem tudom - ennyit a memóriámról, hehe. De mint mondtam, azt hiszem, ez sokadrangú kérdés... valószínűleg csak azért kezdtem bele, mert azt szűrtem le először, hogy elég szűken egy korosztály lehetünk. Ami önmagában még csak a vonneguti "nagybömb", de a hozzászólásaid alapján (emlékeim szerint) a "világaink" is hasonlíthatnak valamelyest egymásra.

Ennyivel később: 13 év