Sziasztok!
Előre bocsátom, nem okoskodni akarok (tegnap jött meg a netbookom: gyakorlatilag mától vagyok linux felhasználó), de ez a hang probléma nálam úgy tűnik megoldódott. Nekem is nagyon halk volt a hang, erre elkezdtem buherálni a hangerőszabályzót, és azt találtam, hogy a PCM mellett a line out csúszkát is fel kell húznom maximumra, ekkor nincs probléma a hangerővel. Viszont ekkor másik probléma keletkezett: ha a billentyűzetről némítottam el a hangot (fn+f10), akkor recsegő, pattogó hangot produkált a gépezet! Szoftveres elnémításnál érdekes módon minden rendben volt.
Nálam az ubuntu tweak segített (biztos alapból is van erre lehetőség, de mint mondtam meglehetősen ismeretlen még számomra ez az op.rendszer). Szóval a pattogás megszűnt, mikor a tewak-ben lenémítottam (csend-re állítottam) a hangbeállítások között a felvétel hangerejét. Mikrofon nem volt a gépre dugva, de úgy tűnik valahogy összegerjedt a lejátszás hangereje a felvételével...
Holnap kipróbálom a 9.04 netbook remixet, az talán jobban passzol erre a típusra (eee pc s101). Ez az első nap arra mindenképpen jó volt, hogy bátrabban álljak neki a telepítésnek :)
üdv
sanya