Az Ubuntu kezeli a Vista és az XP drivereket?
HtibiJártam valami szatmári linuxos oldalon, és azt láttam, hogy 6 hónapja nem járt arra senki. Eleinte néhány Kölcseys kérdezgette a compizt, aztán megunták. Igen, mintha regisztráltam is volna azon az oldalon. Nagyon ismerős ez a Heim név, van egy ügyvéd az utcánkban, aki Heim, és egy régi szomszédom aki kiment Svédországba. Még a végén kiderül, hogy szomszédok vagyunk. Legalábbis unokaszomszédok.
A videokártyához már láttam, hogy honnan tölti le az Ubuntu a drivereket. Amikor beállítottam a vizuális effekteket akkor töltötte le. A többi drivert honnan tölti le, ami még hiányzik. Gondolom a processzorhoz is le kell még töltsön valam i driverfeket mert egyelőre elég lassan megy. Intel Dual2 core a processzorom, de semmivel sem megy gyorsabban, mint a sempron 3200-as.
sziasztok őő hogy is kezdjem :D nem vagy egy nagy linux zseni meg itt is új vok , azt szeretném megkérdezni hogy anélkül hogy feltenném az ubuntut valahogy meg lehet tudni hogy minden működni fog alatta a laptopomon? w-lan tuchpad meg minden szösz.... bocs ha hülye a kérdés ^^
Nem egészen a kérdésre a válasz, de én win7-re még nem tudtam semmi olyant rádugni, amit ne kezelt volna és driverért nyüszögött volna.
Találtam egy csomó mindent a synaptic-kal, de hát nem nagyon tudom, hogy mi micsoda. Például van egy lcdproc nevű csomag. Ha LCD képernyőm van, akkor ezt fel kell telepítenem? A képernyő működik nélküle is, csak megkérdeztem, hátha okosabb leszek. Tudom, hogy kell keresni, de az ember tájékozatlan. Például volt olyan, amit megtaláltam, hogy a readyboost működik linux alatt is, és az angol nyelvű, de könnyen érthető leírást is megtaláltam hozzá, ezért nem is kérdezek semmit, de vannak olyan témák, amelyek nehezebben mennek.
puhoDrivereket csak akkor telepíts, ha valamelyik hw eszközzel gondban vagy, nem úgy működik mint szeretnéd. Ezek többnyire a wifi kártyákra és grafikus kártyákra korlátozódik. Nem kell külön drivert telepíteni az alaplapnak, procinak, cd romnak, monitornak, egérnek, stb :-) Sebesség növekedést legtöbbször úgy tudsz elérni, hogy kikapcsolod a compizt, meg nagycsomó feleslegesen futó alkalmazást, ami feleslegesen terhelik a pc-d. Ha esetleg még így is lassúnak találod, akkor keresel a gnome helyett egy kisebb erőforrás igényű ablakkezelőt (pl teljesség igénye nélkül: xfce, enligthmen, kde, openbox, etc.) A leg durvább sebesség növekedést pedig kernel forgatással tudnád elérni, de ezt most szerintem hagyjuk.
nvidia-kernel-common Ezt talaltam a synapticban. Ez micsoda? Erdemes telepiteni?
puhoSzerintem semmit nem érdemes így vaktába feltenni, ha a rendszer működik. Ha frankó a videó, akkor szerintem ne rakd fel. Ha mégse tökéletes, akkor töltsd le az nvidia.com-ról és azt tedd fel. Vagy itt a fórumon segítenek. Én a múltkor kipróbáltam a KDE-t, működött is szépen, de nem jött be. Leszedtem. Gondoltam leszedem a fentmaradt KDE-s cuccokat is az autoremove parancsal. Elvileg semmi gondnak nem kellett volna lenni, de mégis eltűntek a nautilusban a képek előnézetei. Reinstall lett. Szal ha valamibe nem vagy 100%-ig biztos, akkor inkább ne, vagy csinálj virtualboxba rendszert, és abba lehet kísérletezgetni.