puhoRTM: http://sugo.ubuntu.hu/community-doc/jaunty/main/basic/faq.html#flash-t-mogat-s Hangot meg kell piszkálni, csúszkákat rángasd, aztán jó lesz.

Gorkhaanakkor már inkább ez: sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras -y így minden szükségeset leszed,amire később szükség lehet.

puhoEzek hol vannak, a cd-ken? Az exe fájlokat a windows használja, alkalmazások telepítéséhez, futtatásához. Az Ubuntu ezekkel "nem kompatibilis".

puho.exe futtathato állomány (executeables) windows rendszereken.

• puho válaszolt erre.

NyutkányÉppen azért csodálkozok rajta, hogy mit keresnek itt. Itt van az asztalon egy ikon, az a neve, hogy bluebirds, ha rákattintok, megjelenik a többi. Állítólag a CD Rom egységen vannak, ,de a CD Rom egységben nincs semmi.

puhoIgen. És én már láttam szatmári ubuntust, nem csak a tükörben. -:) Ha jól emlékszem ubul az itteni neve. Csak amióta (április) megújult az oldal, a tagok nagy többsége nem tölti ki a lakhelyére vonatkozó adatokat (Te se, például). Mások már írták, de leírom én is: a kapott CD-ket tedd el emlékbe (a Windows mellé), Ubuntu alatt nem lesz rájuk szükséged.

• puho válaszolt erre.

puhoOtt valami beragadhatott. Újraindítás után is megjelennek ezek?

• puho válaszolt erre.

HtibiJártam valami szatmári linuxos oldalon, és azt láttam, hogy 6 hónapja nem járt arra senki. Eleinte néhány Kölcseys kérdezgette a compizt, aztán megunták. Igen, mintha regisztráltam is volna azon az oldalon. Nagyon ismerős ez a Heim név, van egy ügyvéd az utcánkban, aki Heim, és egy régi szomszédom aki kiment Svédországba. Még a végén kiderül, hogy szomszédok vagyunk. Legalábbis unokaszomszédok.

HtibiMár vagy 3 újraindításon túl vagyok és még mindig itt vannak.

puhoNa, arról meg én nem tudok semmit. Off Nincs ügyvéd rokonom, de tudok több névrokonról is. De a szatmári kapcsolatokkal ne terheljük az ubuntu.hu-t. Ezt lehet intézni levélben is, vagy akár személyesen. Off

• htbc válaszolt erre.

puhoNincs ötletem. Biztos, hogy üres a CD meghajtó? Nem kötekedésnek szántam a fentebbit, én már jártam úgy, hogy meg voltam győződve, hogy kivettem, és a végén kiderült, hogy mégsem. Igaz, hogy az adott gép nem volt a kezem ügyébe, és lusta voltam felállni.

HtibiMeg amikor nem indul az autó meg a motor , aztán már darabokra szedi a faszi és a végén kiderül , hogy nem volt bennük üzemanyag :)) Már láttam konkrét esetet !

A videokártyához már láttam, hogy honnan tölti le az Ubuntu a drivereket. Amikor beállítottam a vizuális effekteket akkor töltötte le. A többi drivert honnan tölti le, ami még hiányzik. Gondolom a processzorhoz is le kell még töltsön valam i driverfeket mert egyelőre elég lassan megy. Intel Dual2 core a processzorom, de semmivel sem megy gyorsabban, mint a sempron 3200-as.

sziasztok őő hogy is kezdjem :D nem vagy egy nagy linux zseni meg itt is új vok , azt szeretném megkérdezni hogy anélkül hogy feltenném az ubuntut valahogy meg lehet tudni hogy minden működni fog alatta a laptopomon? w-lan tuchpad meg minden szösz.... bocs ha hülye a kérdés ^^

fairghTöltsd le, ird ki egy CD-re, majd bootolj be róla. Telepítés nélkül kipróbálható.

simzerés úgy meg tudom... oké megcsinálom nagyon szépen köszönöm....:)

puhoA driver is ugyanolyan csomagban van, mint a többi program. Ugyanúgy a csomagkezelőt használja a letöltésre, mint a többi.

• puho válaszolt erre.

Nem egészen a kérdésre a válasz, de én win7-re még nem tudtam semmi olyant rádugni, amit ne kezelt volna és driverért nyüszögött volna.