drumondMicsoda butaság?! :D Mi ezen a baromság? Szerintem inkább te gondolkozz. Alapszintű fizika, gravitációs hatások, tömegvonzás. centripetális erők, thermodinamika, gravitonok, bozonok, egyéb szubatomi részecskék és kölcsönhatások. Attól kerekek a bolygók, és attól állnak pályára. Természetesen nem lettek rögtön kerekek, hiszen mitől lettek volna. De ennek már te is bárhol utánanézhetsz. Először a kiterjedő anyagnak le kellett hűlnie, részecskéket és energiát alkotnia részecske-antirészecske-párok ütközésével, majd kis tömegű atomok sokaságává egyesülni, amiknek a tömegvonzás törvényének megfelelően helyi sűrűségnövekedéseket kellett mutatniuk, felhők alakultak ki, melyek közepén a tömegvonzás magot alakít ki, akréciós korong, a por hosszú évek ütközése folytán szépen lassan összetapad vagy nem, így alakulnak ki a bolygórendszerek egy csillag körül, de a galaxisok is hasonló módon, meg az aszteroida-övek, Oorth-felhő.
Ezekre bizonyítékok vannak, kozmikus háttérsugárzás, vöröseltolódás: a fény doppler-effektusa, a Hubble-teleszkóp megfigyelései, infravörös és röntgenképek csillagokról, bolygók anyagmintáinak elemzése, változócsillagok, satöbbi, elhiheted hogy ezt nem most szoptuk a kisujjunkból.
Én nem vagyok nagyrészt linuxos, képzett csillagász voltam, előadást is tartottam a helyi csillagvizsgálóban. Na és ha valaki több dologhoz ért? Nincs előírva sehol, hogy valaki Linuxos, és csak az lehet és más nem. Örülök hogy ennyire gyönyörűnek látod a világunkat, de az élőlények más csoportja talán nem biztos hogy így gondolja, és korántsincs ehhez szükség tervezőre, csak fizikára és kémiára. Nem lehet letudni annyival a dolgot, hogy valaki csinálta, 'oszt kész. Ezért nem haladt hosszú évszázadokig előre az emberiség, és ezért halad most.
Lehet, hogy a mostani elmélet nem teljesen pontos. Sőt, valószínű. De jön majd helyette egy másik, ami már több mindent magyaráz. Aztán még egy. Ilyen a tudomány. Nem lehet mindent egyszerre kitalálni. Ez adja a motivációt a kutatásra. Hogy minél jobban megismerjük a világot, ne csak bámuljuk bambán.