NOD32
nadasjozefFélrement, nem ide akartam választ írni. Bocs.
nadasjozefMáskor nézd meg miket telepítesz, és/vagy milyen "biztonságos" tárolókat veszel fel.
Valószínűleg nálam volt a legrövidebb életű a bavállalósak közül. Már zigóta állapotában elhalálozott. VBoxban próbálnám a Lynxen, de nem akar települni, már az elején elszáll. Ráadásul hibajelentést is hiába akartam, azt sem fogadták el a weboldalon.
phare"Az ki van zárva">hát nekem erről nem az jutott eszembe, amit írtál, hanem ez: az ki van zárva, mert nem tudom... tudod, piacgazdaság, kereslet-kínálat. ha van kínálat, de nincs kereslet, akkor teremtenek. de gyakorlatilag mindenben így működik a kapitalizmus, vagy fogalmazzunk elegánsabban: a fogyasztói társadalom. mesterségesen generált igényeket elégítenek ki. önmaguktól sokkal kevesebb igény lenne bármire. ez a hajtóereje a jelen gazdasági felépítésnek.
Sziráki TamásMondja már meg valaki... mi a büdös fenének kell linuxra nod32 ? most ebből akarnak pénzt csinálni? :) A linux úgy jó ahogy van, ne gyártsanak már erre is idióta vírusokat..... :S
Zetapenem kell, de lásd ezt: http://ubuntu.hu/node/15109#comment-165603 :)
ha már Linuxra is vírusirtó kell akkor már semmi sem fogja megkülönböztetni a win-től, sőt érv sem lesz a Linux mellett :(
zltAzért remélem nem olyan nagy hibát követünk el azzal , hogy ellenőriztük és megosztottuk a tapasztalatokat ? Nem a riadalom keltés a célom nekem sem , hanem a biztonság . Én ezt szem előtt tartva futtatom teljes érzékenységre állítva az avast -ot , most is fut éppen . Az Rkhunter riasztása valószínűleg tényleg "vaklárma" volt , ugyanis töröltem a log -ot és újra lefuttattam , de előtte sudo rkhunter --update --propupd és így már nem jelez semmit . Üdv...
nadasjozefSajnos túl fáradt voltam, amikor ezt az írást cselekedtem és nem volt már elég lelkierőm ahhoz, hogy megnézzem mi ez a Xzibit Rootkit. Nos hibámat javítom és tudatom, hogy az Rkhunter 1.3.6 -os verziójának van hamis riasztása, amit én sajnos az Eset NOD32 linuxos telepítése előtt nem ellenőriztem, ezért HIBÁSAN a vírusirtó programnak tulajdonítottam. Kérlek bocsássátok meg nekem! Nem az Eset NOD32 miatt történt a Xzibit Rootkit megjelenése!
nadasjozefne szabadkozz, én ugyan így jártam. telepíteni próbáltam, de nem ment. utána rkhunter, ugyan ezzel az "eredménnyel". már majdnem csúnyákat írtam, de azért előtte megnéztem, van-e valami a neten. :)
Vadkutyapont azért nem jelez, mert propupd volt benne. :) man rkhunter: --propupd WARNING: It is the users responsibility to ensure that the files on the system are genuine and from a reliable source. rkhunter can only report if a file has changed, but not on what has caused the change. Hence, if a file has changed, and the --propupd command option is used, then rkhunter will assume that the file is genuine.
Sziráki TamásNa , hogy a görcs húzza össze :)) Akkor ezt jól benéztem :( Pedig szoktam olvasgatni a manókat . Akkor most ennek az lenne a lényege , hogy pl..telepítek egy Ubuntut és felrakom a hivatalos tárolókból amik kellenek , meg az Rkhuntert és utána futtatom azt a --propupd parancsot , az még nem gond . De ha közben más forrásból pl..külső , telepítek valamit és utána lefuttatom azt a parancsot , akkor feltételezni fogja , hogy a fájlok eredeti ( megbízható ) forrásból származnak és többé arra már nem is fog jelezni ? Jól értem ezt ? Ha igen , akkor asszem jó lesz vigyázni ezzel a --propupd izével :( Köszi , hogy felhívtad rá a figyelmemet , ismét tanultam . Ui : Valaki esetleg tudja már , hogy az eset miért nem engedi a rókát elindulni , más is tapasztalt hasonlót a rókával ?. Lehet , hogy újra visszarakom a víruskergetőt és megpróbálom kideríteni . Egyébként , más programot nem fogott le egyáltalán , sőt a régi Firefox -ot sem . Üdv..
...én, és a NOD32 Szóval, miután lefuttattam, természetesen nem talált semmit ugyanúgy mint a többieknél sem, ahogy olvasgatom. :-) http://kepfeltoltes.hu/091219/234_www.kepfeltoltes.hu_.png De, nem is ez az igazán érdekes kép, hisz szerintem mindannyinknál hasonló lett az eredmény. Ez már inkább érdekesebb: http://kepfeltoltes.hu/091219/5678_www.kepfeltoltes.hu_.png Milyen jó, hogy miközben a vizsgálatot végezte a rendszeren a NOD32, folyamatosan próbált információt küldeni haza... :-) -Ez, a zárt forráskód igazi előnye.- Nos, részemről a téma lezárva, én le is szedem,nekem eddig is megfelelt az avast, az sem talált soha semmit, és nem is küldözgetett információt sehova.
Vadkutyaigen, jól értetted. itt is volt szó a warningok adatainak csekkolásáról (unix idő, hash). ha kell muczy szkriptje, átküldöm. :)
E-nélkül-nem-megyde ezt a "hazaküldözgetést te engedélyezted a telepítéskor. ;)
Sziráki Tamás Erre a script -re gondolsz ? Köszi ezt most inkább kihagynám :)
Most lehet én vagyok satu ehez de hogy kell telepíteni mert .linux a kiterjesztése...