nadasjozefMáskor nézd meg miket telepítesz, és/vagy milyen "biztonságos" tárolókat veszel fel.

Valószínűleg nálam volt a legrövidebb életű a bavállalósak közül. Már zigóta állapotában elhalálozott. VBoxban próbálnám a Lynxen, de nem akar települni, már az elején elszáll. Ráadásul hibajelentést is hiába akartam, azt sem fogadták el a weboldalon.

phare"Az ki van zárva">hát nekem erről nem az jutott eszembe, amit írtál, hanem ez: az ki van zárva, mert nem tudom... tudod, piacgazdaság, kereslet-kínálat. ha van kínálat, de nincs kereslet, akkor teremtenek. de gyakorlatilag mindenben így működik a kapitalizmus, vagy fogalmazzunk elegánsabban: a fogyasztói társadalom. mesterségesen generált igényeket elégítenek ki. önmaguktól sokkal kevesebb igény lenne bármire. ez a hajtóereje a jelen gazdasági felépítésnek.

Sziráki TamásMondja már meg valaki... mi a büdös fenének kell linuxra nod32 ? most ebből akarnak pénzt csinálni? :) A linux úgy jó ahogy van, ne gyártsanak már erre is idióta vírusokat..... :S

ha már Linuxra is vírusirtó kell akkor már semmi sem fogja megkülönböztetni a win-től, sőt érv sem lesz a Linux mellett :(

zltAzért remélem nem olyan nagy hibát követünk el azzal , hogy ellenőriztük és megosztottuk a tapasztalatokat ? Nem a riadalom keltés a célom nekem sem , hanem a biztonság . Én ezt szem előtt tartva futtatom teljes érzékenységre állítva az avast -ot , most is fut éppen . Az Rkhunter riasztása valószínűleg tényleg "vaklárma" volt , ugyanis töröltem a log -ot és újra lefuttattam , de előtte sudo rkhunter --update --propupd és így már nem jelez semmit . Üdv...

nadasjozefSajnos túl fáradt voltam, amikor ezt az írást cselekedtem és nem volt már elég lelkierőm ahhoz, hogy megnézzem mi ez a Xzibit Rootkit. Nos hibámat javítom és tudatom, hogy az Rkhunter 1.3.6 -os verziójának van hamis riasztása, amit én sajnos az Eset NOD32 linuxos telepítése előtt nem ellenőriztem, ezért HIBÁSAN a vírusirtó programnak tulajdonítottam. Kérlek bocsássátok meg nekem! Nem az Eset NOD32 miatt történt a Xzibit Rootkit megjelenése!

nadasjozefne szabadkozz, én ugyan így jártam. telepíteni próbáltam, de nem ment. utána rkhunter, ugyan ezzel az "eredménnyel". már majdnem csúnyákat írtam, de azért előtte megnéztem, van-e valami a neten. :)

Vadkutyapont azért nem jelez, mert propupd volt benne. :) man rkhunter: --propupd WARNING: It is the users responsibility to ensure that the files on the system are genuine and from a reliable source. rkhunter can only report if a file has changed, but not on what has caused the change. Hence, if a file has changed, and the --propupd command option is used, then rkhunter will assume that the file is genuine.

Sziráki TamásNa , hogy a görcs húzza össze :)) Akkor ezt jól benéztem :( Pedig szoktam olvasgatni a manókat . Akkor most ennek az lenne a lényege , hogy pl..telepítek egy Ubuntut és felrakom a hivatalos tárolókból amik kellenek , meg az Rkhuntert és utána futtatom azt a --propupd parancsot , az még nem gond . De ha közben más forrásból pl..külső , telepítek valamit és utána lefuttatom azt a parancsot , akkor feltételezni fogja , hogy a fájlok eredeti ( megbízható ) forrásból származnak és többé arra már nem is fog jelezni ? Jól értem ezt ? Ha igen , akkor asszem jó lesz vigyázni ezzel a --propupd izével :( Köszi , hogy felhívtad rá a figyelmemet , ismét tanultam . Ui : Valaki esetleg tudja már , hogy az eset miért nem engedi a rókát elindulni , más is tapasztalt hasonlót a rókával ?. Lehet , hogy újra visszarakom a víruskergetőt és megpróbálom kideríteni . Egyébként , más programot nem fogott le egyáltalán , sőt a régi Firefox -ot sem . Üdv..

VadkutyaNállam a rókica ment szépen, igaz az előzetesen kiadott frissítések be van pippantva így shiretoko néven fut, de működik. De tény, hogy lassabban indult. Amit blokkolt az a chromium, és a chrome.

...én, és a NOD32 Szóval, miután lefuttattam, természetesen nem talált semmit ugyanúgy mint a többieknél sem, ahogy olvasgatom. :-) http://kepfeltoltes.hu/091219/234_www.kepfeltoltes.hu_.png De, nem is ez az igazán érdekes kép, hisz szerintem mindannyinknál hasonló lett az eredmény. Ez már inkább érdekesebb: http://kepfeltoltes.hu/091219/5678_www.kepfeltoltes.hu_.png Milyen jó, hogy miközben a vizsgálatot végezte a rendszeren a NOD32, folyamatosan próbált információt küldeni haza... :-) -Ez, a zárt forráskód igazi előnye.- Nos, részemről a téma lezárva, én le is szedem,nekem eddig is megfelelt az avast, az sem talált soha semmit, és nem is küldözgetett információt sehova.

Vadkutyaigen, jól értetted. itt is volt szó a warningok adatainak csekkolásáról (unix idő, hash). ha kell muczy szkriptje, átküldöm. :)

Most lehet én vagyok satu ehez de hogy kell telepíteni mert .linux a kiterjesztése...

E-nélkül-nem-megy"és nem is küldözgetett információt sehova" Talán nem kellett volna engedélyezni telepítéskor a ThreatSense Net Early Warningot. Komolyan mondom itt lámák gyülekezete van, engedélyez egy ficsőrt, aztán sír hogy működik ez a ficsőr. Egyébként ki lehet kapcsolni ha nem tetszik. De én pl. nem kapcsolom ki, mert miért kapcsoljam ki? Azt már csak halkan jegyezném meg hogy egyrészt az Avast is zárt forráskód, másrészt annak nincs valós idejű védelme, csak keresésre jó. Röhejes hogy már annyi mindennel megvádolták itt a NOD32-t, hogy rootkitot telepít (sic), hogy az -ember tudta nélkül- hazatelefonál ésatöbbi. Nem hogy örülnétek hogy végre van/lesz egy profi valós idejű védelemmel rendelkező vírusirtó linuxra is. Tipikus magyar fikázó mentalitás.

BackxideJobb klikk/Tulajdonságok/Jogosultságok/pipáld be a fájl végrehajtásának engedélyezése programként. Majd dupla klikkel telepíted.