Azért ez tök komoly: http://index.hu/tech/uzlet/ball190508/ :)

Mindig jön egy érdekes kérdés, hogy működik-e Ubuntun. Most egy barátom mondta, hogy nem térnek át, mert Excel makrók nem működnek (micsoda indok, de végül is megértem). Nosza megpróbáltam és láss csodát működtek... megint egy dolog kipipálva :) Jah tegnap leszedtem a Firefoxot és feltettem egy régebbit, majd vissza ezt. Minden beállításom megmaradt, jelszavak, stb. Felteszem az adblockot és némá :) minden szűrőm (saját hozzáadottak) is megmaradtak... Nem tudom miért van, de bármit írok rögtön működik a beépített helyesírás ellenőrzés, és ezért semmit nem kellett tennem :) Hát hun van ilyen Windowsban? Automatikusan?

yganmásik megközelítés: ha elcsesztél egy beállítást, és nem tudod, hogyan, hol javítsd: home könyvtárban ctrl-h; /.mozilla/firefox könyvtár letöröl. és minden visszaállt eredeti állapotába, lehet újra cseszegetni az FF-et (ez persze sokminden programra igaz)

Ennyivel később: 10 nap

Eddig Red Hat-et és Fedora-t használtam, de miután a múlt héten a barátnőm gépére Ubuntu 8.04-et telepitettem, beleszerettem (elsősorban a jobb multimédia támogatása miatt). Megrögzött Windows XP-s barátunknál csináltam a telepitést, aki a végén kijelentette, hogy ha a DOS után Linux-szal találkozik először, most biztosan Ubuntu-s lenne.

p.v.toth Az Ubuntu kezdete és a DOS vége között majdnem egy évtized van, de találkozhatott volna Linux-szal, akkor már Debian meg Red Hat biztos volt. :-) De sztem sosem késő áttérni az Ubuntu-ra.

p.v.tothEmail-ben megírnád nekem, hogy a Minix milyen volt, és milyen gépen használtad? Csak a Torvalds-Tanenbaum vitából és a Linux történetéből ismerem a Minix nevét. + Érdekességképp Tanenbaum megírta a Minix 3-at, ami moduláris mikrokernelekkel rendelkező, modern op. rendszer, valamint írt egy Torvalds-Tanenbaum Debate Part II.-t. Talán februárban jelent meg, olvastam is, de most (ebben a pillanatban) nem érhető el az interneten, sem a vita, sem az op. rendszer honlapja. Nem tudom, miért. "Felnőttként" win 2000-et, XP-t és Vistát használtam, utána jött az Ubuntu és nagyon megtetszett, ahogy megláttam ki akartam próbálni. Miután kipróbáltam annyira megszerettem, hogy már nem is akartam mást használni csak Linuxot. Más Linuxaim is vannak virtuálisan, de nekem az Ubuntu a legjobb közülük. :-)

p.v.tothSosem késő áttérni az Ubuntura. ;-) ---> valakinek u.i.: Bocs, ez félreérthető lett. :-( A nevető-kacsintó fej teljesen független az első mondattól; valakinek küldtem. Még egyszer bocs, semmi negatív megjegyzést nem akartam.

• Zoli válaszolt erre.
          Ennyivel később: 16 nap

doors1984Üdv Mindenkinek! Tegnap megtörtént a végleges átállásom Ubuntura. Viszlát Microsoft!

Ennyivel később: 8 nap

Én is imádom a Kubuntumat, és már nem kéne MS oprendszer többet :) Végre van egy stabil, megbízható, folyton frissülő és teljes mértékben személyre szabható rendszerem :D

warpHola, Szerintem, pedig nem. Épp, hogy egyre dinamikusabb kezd lenni.

SonnyHali, Ilyesmiről szó sincs, frissít az magától is.

Hey hola, Hogy miért szeretem a Linuxot és miért az Ubuntut? Linuxszal anno 3 éve kezdtem próbálkozni először. Próbálgattam az egyes disztrókat (SUSE, Debian, Knoppix, Mandrake, Mandriva, Black panther, Fedora ), de valahogy mindig találkoztam pár aprósággal, amit másképp, egységesebben kellett volna megoldani. Szerintem, épp ezt fedezték fel az Ubuntu fejlesztői és emiatt lett, felhasználóbarát rendszer, mellette, pedig az a rendszer amely, képes az alapoktól elvezetni a felhasználót a komoly Unix rendszerek világába.

Sziasztok, ez off lesz, de nem nyitottam új topicot mert sztem ne lesz túl sok hozzászóllás: A téma ez lett volan: "Mikor ha nem most?!" Elég sok híreket lehet olvasni arról hogy nagy pc/notebook gyártók óckodnak a vistától, épp ezért gondoltam arra hogy valahogy az Ubuntu közösség, Ubuntut fejlesztó, támogató cégek most kéne nagyon nyomják az elterjedését! http://www.sg.hu/cikkek/61044/tovabbra_is_nemet_mond_a_vistara_az_intel Pld.-ul a sulikban kéne oktatni, sztem ez lenne a legjobb módja hogy elterjedjen, és megismerjék. Szal ki kéne használni valahogy a lehetőséget hogy a vista nem kell senkinek, és reklámozni kéne az Ubuntut hogy széles körben elterjedjen!

zsolt320iMég én nyitottam a topicot: http://ubuntu.hu/forum/kozosseg/ubuntu-tv-reklam-mit-gondoltok Flashmobot rendezhetnénk az bulis lenne, na meg ingyé' is! Youtubeon sok sok Ubuntus/Linuxos videó, ez is egy jó reklámlehetőség.

Én sokmindenben a régivágású dolgokat szeretem. Anno DOS-szal kezdtem, és úgy a hatos SuSE idején hallottam először a Linuxról Amikor megláttam, hogy alapból karakteres felületű, egyből kipróbáltam. Aztán jött a SuSE 9.2, amiben ugyan kezdett kissé háttérbe szorulni a karakteres felület, de a mai napig különösen tetszik, hogy nem lett a karakteres felületből holmi sokadrangú alig használható parancssor. (Bár ugyanakkor tudom, hogy az átlag felhasználónak meg pont a grafikus felület az, ami kell, hogy minél több mindent onnan is be lehessen állítani. De épp ez a jó a Linuxban, hogy mindkettőre már van lehetőség. :-)) Ami még nagyon megfogott a Linuxban, az az alapértelmezetten jelen levő alkalmazások minősége. A KEdit, KWrite, GEdit (főleg utóbbi kettő) nagy meglepetés volt a Jegyzettömb után. :-) Nem is olyan rég új gépem lett, egyúttal a legfrissebb Linux is felkerült rá, ez volt az OpenSuSE 10.2. Emellett tanárommal az iskolában Ubuntut tanultunk, rendeltem is a Shipit-ről cd-t (6.06), bár a videokarit nem bírta, így megvártam a következő verziót, és az került fel a gépemre. Azóta jórészt folyamatosan használok Linuxot, bár néhány dolog miatt még a Win is megmaradt mellette, de jellemzőbb, hogy Linuxot használok. Gyakorlatilag ugyanazt meg lehet vele oldani, mint Windowsban. (Sőt.. pl. az aMSN nem pisztergál állandóan, hogy frissítsem, különben nem indul el...) Arról nem is beszélve, hogy pl. a digitális fényképezőt külön driver nélkül képes kezelni. És hogy eredetileg ki ajénlotta a Linuxot? Már nem tudom pontosan... lehet, hogy fősulis programozástanárom, de előtte már biztosan hallottam róla.

Ennyivel később: 6 nap

DcNdrewTavaly nyáron megpróbáltam egymás mellé felrakni az xp-t, ubit és solarist. Win és ubi felment probléma nélkül, aztán jött a solaris. A lelkem lezúzta az össszes partíciót, oprendszerekkel együtt. Na mondom ez így nem lesz jó, visszarakom az előzőz 2-t. Az xp telepítés félúton fagyott le, az ubi 98%-nál és amúgy is mindkettő nagyon lassú volt (~3 óra). Na mondom ennél szarabb már nem lehet, újrarakom a solarist, meglátjuk mi történik. Újraraktam, de akkor már az is csak konzolos módban volt hajlandó elindulni... na mondom ez így nem állapot, valamit csinálni kell, elkezdtem telepíteni az ubuntut (akkor még feisty volt). Simán felment, normális sebességgel. Na mondom halleluja, jöhet az xp. Felrakom az xp-t hát nem lerámolta szegény ubit?:D Na visszaraktam az ubit, azóta ez van, de én nem tudom mit csinált a solaris közben, de azóta is bootolás közben elég furcsa hibaüzenetek jönnek, plusz nem működik a dvd- és floppymeghajtóm.... Ez az egész művelet olyan 26 óráig tartott kb (najó közben 2,5 órát aludtam :P)