Mert stabil, ingyenes, és nagyon jó operációs rendszer. No meg a község hihetetlen összetartó ereje, ami mögötte van... Jó ilyen közösséghez tartozni... :-)
szeretem az ubuntu (i love ubuntu)
Mert az ember szabadnak érzi magát, azt teszel vele amit akarsz olyanra szabod- alakítod amilyenre Te akarod. Senki főleg nem egy mega cég nem szablya meg mit csináljál. A súgóban és a neten is valódi segítséget kapsz,és nem azt hogy ellenőrizze ezt és ezt, sikerült megoldania a problémát? Ha nem lépjen kapcsolatba...... Ugye ismerős? Aztán meg ingyenes is, 1 éve használom, még nem igazán értek a LINUX-hoz de az egy év alatt is hatalmas fejlődésen ment keresztül az UBUNTU. Mert biztonságos! Nincsenek vírusok! A GNOME BAKER progi még nem rontott lemezt! Mert egy közösséghez tartozhatok! Mert ha valami elromlik (nem magától) ki lehet javítani, a rendszer újra telepítése nélkül.
én készitettem ezt a témát és nem régen csak kiváncsiságból torrenten leszedtem a mcrosoft windows vistát hát az én 512-m kevés volt neki és nem hogy lassab volt mint az elődje (xp) de az ubuntu nyomába sem ért grafikailag kipróbáltam rajta a heroes4-et és mit kapok ki végeredményül be se indul ubuntun igaz egy kis olvasgatás kellet hozzá de ment a heroes 4 és hogy a tetőfokára állítsam az egészet 512 hellyet 256-os ra lvette a memóriámat és még a jogtiszaság kényelmetlenségéről tudnék írni még két oldalt
Jogtiszta, ingyenes, stabil, gyorsabb minta a Má$ik. Nem hízik az installból fent maradt szemét miatt. Nem igényel nagy erőforrást, nem darálja a vinyót a lapzófájl miatt. Nincs töredezettség, vírus. A garfika pedig magáért beszél. A közösségtől pedig valós segítséget lehet kapni a problémákra és még hosszan sorolhatnám. Nekem nagyon bejött. Kb. 1 hete használtam de azóta nem indítottam XP-t :)
Mert ingyenes, mert gyors, mert stabil és biztonságos és mert rettentően jól kézre szabható ha ért az ember hozzá. Plussz tetszik az, hogy 1 adott dolog elvégzésére akár 3-4 lehetőség is van ;-) No és nagyon jó a közösség!!
Hogy miért jó az ubuntu? Azért mert linux, s fantasztikus közösségi bázisa van. :-)) S főleg ez a közösségi háttér az, ami a többi linux felé emeli a szememben. (elég ha csak itt körülnézel ezen a portálon: valósággal jó érzés olvasni a fórumokat) Egyébként is elkötelezett vagyok a linux/unix rendszerek irányában, nem tagadom, hihetetlenül átgondoltnak tartom ezt a világot, minden általam ismert dolog közül leginkább a matematikát tudnám csak hozzá hasonlítani. Mindennek rendszere és alapja van, a unix világ egy elképesztően harmónikus s egyben hatékony megoldást nyújt gyakorlati problémákra. Örülök, hogy tetszik :) shi
Hogy miért is.. Egyszerűen egy nagyon átgondolt oprendszer. Elsőre "kézre esik" minden. Na és persze a hatalmas nagy szabadság:) Az ingyenesség szerintem nem fontos szempont, nem igazán fizettem winért sosem, és gondolom ezzel nem vagyok egyedül:D Szóval: I (L) Ubuntu És kifelejtettem a fantasztikus közösséget, tényleg öröm "idejárni":))
Sziasztok, sztem már sokan ismernek ezen a fórumon, a sok kérdés, és nyűgöm-bajom miatt:D Csak azért írok mert már szinte csak UBI-t használok egyre jobban megy minden alatta, és már sokkal jobban szeretem mint a Win-t! Azért még vannak problémáim, amik bosszantanak, de remélem majd a 8.04-ben már meg lesznek oldva. Hajrá hajrá Linux!
Én hálózatirenndszer-telepítő és üzemeltető sulit végeztem és ott találkoztam először linux-al.Az egyik gépteremben 36 linuxso masina volt(szerintem még mindig van).Gnome, Uhu, Kde opos gépekkel.Itt megtetszett.Aztán párévre rá(kb 1 évvel ezelött) hallottam egy barátomtól.2 hónapja letöltöttem pár verziót.Most boldog 7.10 Gutsy felhasználó vagyok egy Ubuntu Ultimate 1.6-al(DVD változat). Tetszik mert:tudja amit szeretnék, egyszerű, nem kérhetik hogy hol a számla meg papírok, "nem csak egy járható út van" , a közösség a fórumon...
younfoxÉn Minix-szel és RedHat-tel kezdtem még 2000 tájékán. Jó volt, érdekes volt, de a munkámmal (programozás, dokumentum kezelés, grafika) nem sikerült átállnom, ezért inkább csak passzió, ismerkedés, kísérletezgetés volt ez. Aztán később jött egy kis UHU, rengeteg sok SuSE verzió próbája, de a nehézségek (fel nem ismert monitor, modem, stb.) maradtak egészen addig, amig az Ubuntuval nem találkoztam. Először a 6.10-zel is csak virtualboxos ismerkedés volt, aztán a 7.04 már valódi dualbootos telepítés lett, és sokszor kihúzott a bajból, ha a Win nem indult, Linux alól is tudtam menteni az CD-re az anyagaimat. A 7.10 hozta meg végül a nagy áttörést, minden (majdnem) minden feladatomra megoldást adott, átálltam teljesen, és most gyorsabban és biztonságosabban tudok dolgozni. Mivel nem nagyon játszom (ritkán és inkább C64 emulátorral) ezért nem voltak elvonási tünetek. Szeretem, és minden nap sikerül valami újat tanulni, még jobbá tenni a környezetet. Sajnálom, hogy ilyen kevés ember értékeli, sokan a Linux szó hallatán is lekicsinylően nyilatkoznak :-( A márciusi Chip azt írja a a Macről és a Linuxról: "biztonságosak, mert nem számítanak" "A Microsoftnak csupán 18 napra van szüksége egy rés betöméséhez, ..., míg a Linux-használóknak 36 napig kell türelemmel lenniük" 40. oldal. Ezeket honnan a ..... ból vették?! Na mindegy, mindenki azt hisz, amit akar, és ami jól esik neki ;-) Hajrá Magyarország, hajrá Ubuntu :-)
RamboEzen a cikken én is kiakadtam- De csak kicsit. :) Pl.: "...Backup...A legnehezebb a másolatkészítés az Ubuntu Linuxban, ahol a Package Manager-en keresztül egy rakás ingyenes back-up eszköz közül választhatunk. Zavaró ez a nagy kínálat, szükség lenne némi előválogatásra..." :) "Szofverválaszték...Illesztőhiány bénítja a Linuxot...A nyílt forráskódú világban a Linux van a legkedvezőbb helyzetben, ami némileg ellensúlyozza a kereskedelmi szoftverek terén meglévő lemaradását. A nyílt forráskódú programok ismert internetes tárháza, a Sourceforge cikkünk írása idején 32 ezer Linux, 11 ezer XP és csupán 5 ezer Mac OS 10 szofvernek adott otthont...MI a helyzet a Linuxszal? A nyílt forráskódú közösség rengeteg eszközillesztőt pakolt fel az internetre, a választék közel sem teljes..." De a legjobb: "...A programkártevők futását megakadályozó fejlett jogosultságkezelésének köszönhetően a Vista négy pontot kap. (a max. ötből, én) Az Ubuntutól és a Mac Os-től nem vonunk le pontokat, annak ellenére, hogy a frissítésük csigalassú..." pcforum pcforum Amúgy vicces ez a "nem számítanak": egy-két Unix szerveren azért lehetnek érdekes adatok. :) Meg a Mac-ek grafika és filmszerkesztő képességei miatt ott is lehetne mit keresnie annak aki erre vágyik. Kérdés - szerintem költői - h ezek a gépek nincsenek a netre kötve :) vagy a rossz emberek még nem jöttek rá h ezeken is lehetnek értékes adatok. Évekkel ezelőtt hallottam a linuxról, és valahogy a jogosultságok kerültek szóba. tudni kell h a akkor még gépem sem volt, de ha leültem egy mellé természetesen win volt rajta. szóval a jogosultságok: nekem akkor úgy jött át a dolog - winuser tapasztalattal, szemléletmóddal - h az olyasmi lehet mint a windowson a tűzfal: az megy amit ÉN engedek. Persze most már látom h nem erről van szó, de ez akkor megfogott. kb másfél év találkoztam egy ismerősömmel akiről tudtam hogy linuxozik és kérdeztem róla. ő ajánlotta az ubuntut mint az egyik - ha nem -a lgkönnyebben használható rendszert. hát mit mondjak, eddig nem vezetett félre, bár tagadhatatlan, volt - és az újratelepítés miatt - van vele bajom, bár ami (könnyen) megoldható az csak egy, a hang. 20 perc telepítés (7.10) utána 30-35 perc frissítésletöltés, pár perc telepítés és fullra kész. És ezt a hsz-t egy LiveCDről futó Kiwi 8.03 alól írtam.
Sziráki Tamásmert kicsit untam, hogy nagyraszeretett programjaimat crackelni kellett (annyi penzem azert nincs, h mindent megvegyem - holott eredeti xp vel rendelkezem) h egy hasznalhato oprendszert kapjak, mindez megoldodott az ubuntuval: mirc -> ksirc utorrent -> ktorrent total commander -> krusader, mc total commander (ftp) -> gftp msn -> amsn edit plus2+ -> gedit ;-) ms office -> open office sokkit server -> LAMP na es ugyanakkor a virusirto progik .. amikre ubiban nem nagyon van szukseg, esetleg azert h ne kuldjuk tovabb - ez engem hidegen hagy, telepitsenek ubit :-) es az elmaradhatatlan spyware, trojai eltavolito progik... erre sincs szukseg.. na es nem utolsosorban az ms marketing politikaja, es a programok zart-forrasai, es a kulonbozo megnezem mit csinalsz a gepen programok (alexa es tarsai) ______________ ..::Sevoir::..
Sevoirén azt a részét szerettem a dolognak mert voltak crack és crack közt külömbségek és máshogy kellett csinálni némelyeket...szerettem az ilyen kitalálod hogy hogy kell csinálni dolgokat...:)
Hogy hogyan is lettem linux fanatikus? Az első gépem egy lepukkant 5x86-os volt, 32 mega edo, 800 mb vinyo. Az első program, ami feltelepült rá, a Fallout nevű rpg játék volt. Azonnal gépfüggővé váltam. Közben egy kockás füzetbe firkáltam, hogy mi a franc az a könyvtárszerkezet, meg hogy olyan varázs dolgokat kell kereseni, mint a setup.exe, mert az mindent megcsinál. Azután ha kinyiffant a win95, majd újra lesz telepítve. Egy magazin mellékletében találtam egyszer egy lemezt, az volt ráírva Suse Live 6.3 :). Lövésem se volt mire jó, de egy cimborám otthon volt a dolgokban és tartott vele egy kis demonstrációt. Lenyűgöző volt. Azután elkezdtem olvasgatni olyanok írásait, mint pl. Eric S. Raymond. Nagy varázsló most sem vagyok, de az a szabadság, amit csakis a linux nyújthat örökre magával ragadott.
Akkor én is leírom,hogy hogyan tértem át Windowsról Linuxra. C64 +/4->egy 486os gépen Dos->Windows 3.11->windows95->Windows Xp(még mindig a 486-oson)->P4-esen XP.Linuxot először a Suse 8.2 gyanánt találkoztam utána Uhu 1.1,1.2,2.1 és most az Ubuntu 7.10-et használom.Én is kipróbáltam a vistát de az 1,6-os cerkán(478 lábas változat) 512mega rammal is hasított és van egy xp-m is az Ubuntum melet és az xp-m is nagyon gyors annak ellenére,hogy elég sok minden van rá telepítve de ez már off.A kulcsszó az,hogy karbantartás. A Linuxot meg a kiváncsiságom miatt is próbáltam ki meg nyílt forráskódú progikat már windows alatt is használtam(Open Office.org,Mozzilla,Mozilla Firefox,Thunderbird,Nvu...stb) és mire is használom a Linuxomat szinte mindenre.Természetesen én is azt szeretem a Linuxban,hogymegismerhetem a működés mikéntjét meg a szabadságot és a közösséget is és azt is,hogy logikusan van minden és sok új dolgokat is tanulhatok és gondolkodásra késztet és nem hülyít le mint a windows. :)
zali1114sziasztok! hogy miért ubuntu? 1., az állandó kék-halálozás,vírusok,és a fizess ezért fizzes azé, dolog miatt már a hajamat téptem. 2., kicsit tartózkodtam a linux-tól,de felraktam az ubi-t és lehetett tudni mit hol keressek,nincs vírus se kékhalál! 3., ami még nagyon bejön az a közösség mert nagyon sok segítőkész ember áll rendelkezése! üdv
[off] A topic láttán ez ugrott be: http://hup.hu/node/43475 [/off]