younfoxÉn Minix-szel és RedHat-tel kezdtem még 2000 tájékán. Jó volt, érdekes volt, de a munkámmal (programozás, dokumentum kezelés, grafika) nem sikerült átállnom, ezért inkább csak passzió, ismerkedés, kísérletezgetés volt ez. Aztán később jött egy kis UHU, rengeteg sok SuSE verzió próbája, de a nehézségek (fel nem ismert monitor, modem, stb.) maradtak egészen addig, amig az Ubuntuval nem találkoztam. Először a 6.10-zel is csak virtualboxos ismerkedés volt, aztán a 7.04 már valódi dualbootos telepítés lett, és sokszor kihúzott a bajból, ha a Win nem indult, Linux alól is tudtam menteni az CD-re az anyagaimat. A 7.10 hozta meg végül a nagy áttörést, minden (majdnem) minden feladatomra megoldást adott, átálltam teljesen, és most gyorsabban és biztonságosabban tudok dolgozni. Mivel nem nagyon játszom (ritkán és inkább C64 emulátorral) ezért nem voltak elvonási tünetek. Szeretem, és minden nap sikerül valami újat tanulni, még jobbá tenni a környezetet. Sajnálom, hogy ilyen kevés ember értékeli, sokan a Linux szó hallatán is lekicsinylően nyilatkoznak :-( A márciusi Chip azt írja a a Macről és a Linuxról: "biztonságosak, mert nem számítanak" "A Microsoftnak csupán 18 napra van szüksége egy rés betöméséhez, ..., míg a Linux-használóknak 36 napig kell türelemmel lenniük" 40. oldal. Ezeket honnan a ..... ból vették?! Na mindegy, mindenki azt hisz, amit akar, és ami jól esik neki ;-)
Hajrá Magyarország, hajrá Ubuntu :-)