csuhas32Köszönöm, de ez meg nem működik. Nem tudom átállítani a forrást (inaktív marad az OK gomb), Debrecent pedig így nem adja hozzá. :/

liathasNem igazán tudom mi lehet a gond, bár Forrást én is csak akkor tudok állítani, ha valamilyen város már meg van adva. Lehet, hogy nálad nem volt semmilyen város megadva és úgy próbáltál forrást állítani? Egyébként írásodat olvasva én a Helyeknél eltávolítottam a nálam beállított várost és helyette simán beállítottam Debrecent. Sőt most még ezzel a módszerrel Győrt is fel tudtam venni. (Ma reggel az előrejelzést nem jelenítette meg, ezért megpróbáltam újrarakni, hogy mi volt rossz és mitől lett jó, azt még én nem értem, Ubuntu szempontból még nagyon kezdőnek számítok, de a folyamatot le tudom írni. Synpatic-ban a keresőbe beírtam weather, a találatként megkapott indicator-weather-t a kijelölés teljes eltávolításával leszedtem, majd terminálba sudo apt-get install indicator-weather, aztán újraindítás. (Az indítópulthoz nálam már korábbról hozzá van adva.) És most jól működik, bármit be tudok állítani. Utolsó próbálkozásom Mátészalka volt, az is sikerült. Forrásként a Yahoo van megadva, és mindig csak egy helyet adok meg, az előzőt törlöm.)

tonyrulezTöbb város működik. A notimon 2 van beállítva és csak 2 kattintás, hogy váltsak köztük (1. katt a panelon az applet, 2. katt a listában a település neve)

csuhas32Újratelepítettem terminálból, de ugyanúgy semmi nem történik, ha az 'alkalmaz'-ra nyomok (animálja a gombot, de az ablak nem záródik be). Sem Debrecen, sem Budapest, sem Győr. Szarvast (~17000 fő) pedig simán hozzá tudtam adni, még elnevezést sem kellett állítani. Fene érti ezt...

• mukk válaszolt erre.

liathasEmbörök! -a folytatást talán nem ebben a hangnemben kéne(hátha a hölgyek zokon veszik)- Itten valami oszlopos disznóság van és még mielőtt mindenki összeveszne: a 10.10--n az valóban még az 'órában' szerepelt a helyi időjárás, a Narhwalban az 'okos' fejlesztők beleintegrálták a emphathy- levelezőt és ezt kivették. (értesitési panel).milőfütyinek nevezik ezt manapság összesen idő és értesítési panel:-de a helyi időjárást per-pill külsőleg kell megoldani..lsd fentebb-és működik,de szarul=pontalan-szemben az előzőve.l -jeleztem!Azóta is az álláspont: hülye vagyok,mert se a Unity sem a hagyományos,Gnome 2-3 (a Kde alatt nem checkoltam?)alatt nem működik,de igen ,ha telepítesz még egy -biszbazt,ami helyileg sokkal pontatlanabb,de erre a fejlesztőktől csak az a választ kaptam maradi!-írta az egyik 'ósszi' fejlesztő-...és fél év múlva a helyiek úgyis megoldják -A kengurura is megoldhatná,hogy Afrikában essen,ha ott lelövik.-mármint a 'kangoroot'+t-ot(doobble tárgyeset lsd :kabát (atuómatice tárgyas))a "t" miatt és etc.(így irt választ én sem büfé..még magyarul sem.,de ez durvaúúú!.) Egyszóval: anyóka csúnyább,mint valaha?=mi le vagyunk szarva a világ akkor is megy tovább-még ha biceg is! :Lehet hogy p:l Debreceben szakad is, de a Google napsütést ígér és az is van...mármint a gugli szerint. A régi jobb! (volt),na de ha a Bástya-elvtárs megmondta....akkor a gátőr megfogatja az "zürgét"-majdan nyilatkozik..ahogy meg is tette.. I'm sorry kicsit elfutottam agyilag!::D

csuhas32Próbálgattam, a környékbeli településeket (Józsa, Téglás, Pallag, Hajdúhadház), mindet gond nélkül veszi. Még Csapókertet is hozzáadta, ami egy kvázi kerület. Debrecent, továbbra sem.

Ennyivel később: 3 év

Teljesen tökéletesen működik az első bejegyzés szerinti installálás. Továbbá simán beállítható a megfelelő paraméterek, tökéletesen látható a felső panelen, küldi az üziket. Köszönöm, mert ezt hiányoltam az alapértelmezett lehetőségek közül. Inditópult parancs: indicator-weather

sunfighternekem a myweather se indult be végül.... az alapértelmezett weather pedig eleve nem indikátorkodott alapértelmezett alkalmazáshoz méltóan... Akkor meg miért nem dobják ki az ubuntuból? pl. Budapest beállítása is lehetetlen volt, a XVIII. kerület, tekintettel Ferihegyre pedig külön is szerepelt, de nem működött.

peterh+1 egyetértek, de nem csak viccből... - de jó lenne, ha képes lennék nem "képesvicced"-ként is irni :(

Ennyivel később: 2 év

Sziasztok! Egy ideje nem jelzi ki az óra alkalmazás az időjárást. (Mate-desktop) Hiába távolítom el a helyek közül Budapestet, majd adom hozzá újra, semmi változás. Csak kimoccan a mellette lévő wi-fi térerő ikon balra, és ennyi. Hogy lehetne helyrehozni? Köszönöm!

teo77Az előrejelzést "szolgáltató" oldal megváltozott és nagy valószínűséggel ennek az oka, hogy nem tudja az óra mellé beépített program lehívni onnan az adatokat. Ez akkor fog helyrejönni, ha a program fejlesztője, karbantartója frissíti a programkódot. (Nekem is hiányzik. :-()

Ennyivel később: 9 nap

teo77Ha minden igaz, helyreállt a rend. Most már rendesen jelzi az időjárást a szokott helyen és módon. (Pillanatnyilag 14-04-en vagyok. Holnap 10.04-en is megnézem.)

HtibiMég nem állt helyre Mint 17.2-n, naprakész rendszernél. Vagyis nálam nem, msnél lehet, hogy igen.

HtibiMint 18-on a "My-Weather-indicator"-t használom. (2 kiszolgálóra is állítható > Yahoo, ill. Open Weather Map.) http://www.ubuntuupdates.org/package/atareao_atareao/xenial/main/base/my-weather-indicator

HtibiXubuntun működik rendesen az xfce4-weather-plugin :-) Állítólag az Ubuntut is fel lehet okosítani erre a szintre :-) How to install xfce4-weather-plugin on Ubuntu 16.04 Ja, és Győrre két találatot is ad. De akár Szárliget is beállítható :-)