Az oldal fejlesztése
Kinézetre a svédekét javasolnám szerintem áttekinthető és a színek sem térnek el az ubuntu-tól. http://www.ubuntu-se.org/drupal/ És a linkeket úgy kéne megcsinálni hogy ne ebben a lapban nyiljon meg hanem egy új lapon (vagy lehet hogy csak a böngészőt kell így beállítani?), nem kéne ennyit kattinggatni.
jasperez nekem is tetszik. a linket lehet böngészőben is állítani (firefoxban a tab mix plus add-on), de nekem hiába van beállítva akkor sem új lapon nyílik. kellemetlen, de nem létszkséglet nálam. nekem inkább az zavaró, hogy a fórumban néha a válaszok kerete már csak egy kis ~5*5 cm-es négyzet. szal nekem ez a svéd forma jobban bejön. de én nem nagyon kritizálgatok, mert örülök, hogy ez is van. mivel a holnalp készítéshez nem értek így sajnos segíteni sem tudok. üdv,
jasperEz az oldal sok szempontból rosszabb, mint a mienk. Először is tudni kell, hogy az ubuntu.hu aktivitás (és ezzel együtt folyamatos adatbázis lekérdezések) tekintetében kifejezetten az élvonalba tartozik. Jól mutatja ezt az ubuntustats.com, ahol jól látszik, hogy a magyarok élen járnak a friss tartalmak generálásában (LoCos (other languages) doboz). Egy ilyen folyamatos terhelésű, nagy aktivitású oldalnál én nem tartanám jó megoldásnak, ha külön motor felelne a fórumért (phpBB), és a dokumentációkért (wiki), miközben az üzemeltetés, biztonsági követés már így is nagy feladat. Ha megnézed a főoldalt, sokkal kisebb aktivitást mutat (maga a címlap eleve statikus), amit én rossznak tartok közösségszervezési szempontokból. Ráadásul az oldal ránézésre nem kelti azt az érzést, hogy emögött egy erős, aktív közösség állna, amit nagy hibának tartok pont egy Ubuntu esetében. Az oldal színvilága pedig a Dapper előtti artworkhoz igazodik, ami akárhogy is nézzük, több mint két éves már - az Ubuntu.hu sokkal jobban követi a hivatalos vonalat. Egyszóval lehetnek jó részötletek azon az oldalon, de összességében nagyon messze áll attól, amit szeretnénk elérni az Ubuntu.hu-val: Egy aktív, nyitott közösséget építeni, ami át tudja segíteni az új felhasználókat a kezdeti nehézségeken, és összefogja az aktív felhasználókat.
jasperNem célunk megkötni a felhasználók kezét. Ha új lapon akarja megnyitni az oldalt, a középső gombbal kattint rá, ha nem, akkor a bal oldalival. Ez nem hinném, hogy külön erőfeszítést igényel. Ha megadnánk, hogy új lapon nyíljon (ami egyébként szabványosan csak JavaScripttel oldható meg, ami elég csúnya megoldás lenne), nem maradna meg ez a választási lehetőség. Feltételezzük a felhasználóinkról az önálló gondolkodást.
Nekem is tetszik az oldal,lassulást nem tapasztalok,IE7 az megfagy tőle azért érdemes lenne javítani,egyébként meg Windowson is Firefoxot használok ez a javascriptes lassulás nálam is előjön a phpb-t a drupalba hegeszteni nem egészséges megoldás.Szerintem egy két ötlet van az ubuntuforums.org-ban.Az avataros ötlet nekem is tetszik esetle be lehetne rakni pár alapértelmezett avatart és meg van oldva,hogy ne legyen az avatar egy "hányadék" akinek ez a gondja.Szerintem phpb-t akkor érdemes használni,ha esetleg saját oldalt készít az ember.A fórumban azért eléggé káosz van. Egyébként meg jó az oldal.:) Természetesen csak szerény javaslataimat írtam ide nem kell szentírásnak venni. :)Az IE-s problémát azért is érdemes foglalkozni mert gondolom én Windows alól is nézik az oldalt,mert windows-on ez az alapértelmezett.Kicsit hosszú voltam bocs.
sipiattiValószínüleg azért értek egyet, mert régebben csak egy fórumon voltam, ahol phpbb volt, aztán ez a fórum ipb-re váltott. Mostanában pedig még vbulletin fórumot használok ipb mellett. Mindkettő nagyon kényelmes, de főleg az ipb. De drupalnál még a phpbb is jobb volt. Mikor az ubuntu is azon volt még, akkor többet is próbáltam hozzászólni, de a drupal kényelmetlen, ezért inkább hanyagolom, bár mostanában próbálok erőszakot tenni magamon, és hozzászólni a témákhoz. Hupon is ezért vagyok olyan inaktík. Ez a beágyazott dolog nagy hülyeség, viszont az időrend meg itt nem működik, mert nehézkes az idézés, így kénytelen vagyok hupon és itt is előbbit használni. Így viszont bogarászhatom az új postokat. Na most ha ezek a második vagy többedik oldalra kerülnek, akkor csak tippelhetek, h mi volt az új, mert az első oldalra ugrik alapból, és a második oldalra kattintva eltűnik az új jelzés. Erre mi a megoldás? Visszatérve a phpbb-re, nem értettem, h anno a régi fórumot mért árasztották el a spamek, valami nem stimmelt, mert más fórumokon nem tapasztaltam ezt ilyen szinten, elenyésző egy-kettő spam volt mindig. Ezt tudja valaki illletékes, h mért volt? A drupalban a legjobban az említett két probléma zavar, de az adatlapok is túl puritánul néznek ki, meg az avatarok is feldobnák a fórum kinézetét. A beágyazott dolog nem sok postnál talán kényelmes, de mikor 300+ postból kell kibogarászni az újakat...na ott ember legyen a talpán. Gondolom a drupal azért is jó, mert így aktívnak tűnik a közösség a változó főoldal miatt, de ez a fórum akkor sem jó. Mivel nem vagyok otthon a témában, nem tudom mi lehetne a megoldás, csak elmondtam, nekem mi nem jön be a drupal fórumban. -------------- 'One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them'