nincs1Az egyik ismerősömnek néhány hete hasonló problémája volt a T-s szolgáltató ügyfélszolgálatos szakemberével: Közölték vele "hogy ezt az eszközt nem a linuxra találták ki"!!! SICC Szakember !!! Persze ő nem hagyta magát és közölte a szakival,hogy igen is ez lehetséges csak mivel ő inkább csak felhasználó szintű tudással birr remélt egy kis segítséget. Szerencsére egyik "amatör linuxos szakértő"barátom sikeresen megoldotta neki és azóta is használja a 8.04-s ubija alatt.
T-Mobile web'n'walk Stick
Szasztok! Na sikerült rávennem magam a Linux világának felderítésére, viszont segítséget kérnék mert írtóra csupasszeggű vagyok hozzá. A témaválastásból kitalálhatjátok, hogy mi lenne az első parám: az internet. Web n walk shitem van nekem is, és olvasgatom az itt felsoroltakat, de teljesen nem értek egy betűt sem az egészből. Segítene nekem valaki megoldani ezt a problematikát? Konkrétan, -csak hogy illusztráljam mennyire vagyok sötét a témához- arról sincs fogalmam mik a futtatható állományok Linuxon belül. Leszedtem win. alatt egy xmss nevű mp3 lejátszót (szomorúan tapasztaltam, hogy nincs alapból lehetőség eme formátum használatára a telepítés után) de a kitömörítési provedúra után megállt a tudományom. No de elég ha hirtelen ezt a netrefüggés t orvosolnánk. Köszi előre is.
LyrixIgaz ez a módszer csak akkor működik ha minimum 8.10-re frissítesz, de azért leírom. 1. Ha bebootolt Ubuntu, és az asztalodnál vagy, akkor bedugod a modemet. 2. Megjelenik egy varázsló: Tovább, kiválasztod T-Mobilet, majd ismét Tovább, adsz a kapcsolatnak egy nevet (alapértelmezett teljesen megfelel), Alkalmaz. 3. Ekkor Ubuntu, ha nincs már más hálózati kapcsolat, megpróbál csatlakozni, de sikertelen lesz. 4. Jobb egér gomb a tálcán a hálózat kapcsolatok ikonra, kapcsolatok szerkesztése. 5. Mobil szélessáv fül alatt kiválasztod a kapcsolatot (alapértelmezetten T-mobile), Szerkesztés gombra nyomsz. 6. Beírod felhasználónévnek és jelszónak, azt hogy "internet". 7. PPP fül alatt a módszerek gombra kattintasz és kiszeded a pipát MSCHAP és MSCHAP v2 melett, OK. 8. Bepipálod, hogy elérhető minden felhasználónak. 9. Alkalmaz gombra kattintasz, és megadod a jelszavadat. 10. Rákattintasz bal egér gombbal a hálózati kapcsolatok ikonra a tálcán. Kiválasztod a megadott nevű kapcsolatot. Az indított topicban ezt silabizáltuk össze így többen és a legtöbb modemmel működik is. Ezt amúgy CruelAngel foglalta ilyen szépen pontokba, mivel elég kusza, össze-vissza lett a topic. Még egyszer köszönet neki.
foxxmotorEgy ismerős gépére telepítettem a 9.04-et. A fenti sticket nem sikerül belőnöm! Csatlakoztatás után ... kzs@kzs-desktop:~$ ls -l /dev/ttyH* crw-rw---- 1 root dialout 250, 0 2009-09-03 07:29 /dev/ttyHS0 crw-rw---- 1 root dialout 250, 1 2009-09-03 07:30 /dev/ttyHS1 crw-rw---- 1 root dialout 250, 2 2009-09-03 07:30 /dev/ttyHS2 A dmesg vége: [ 336.712051] usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 2 [ 336.926903] usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice [ 337.017977] hso: /build/buildd/linux-2.6.28/drivers/net/usb/hso.c: 1.2 Option Wireless [ 337.018031] hso 2-1:1.0: Not our interface [ 337.018078] usbcore: registered new interface driver hso [ 337.065671] Initializing USB Mass Storage driver... [ 337.419026] usb-storage: probe of 2-1:1.0 failed with error -5 [ 337.419104] usbcore: registered new interface driver usb-storage [ 337.419114] USB Mass Storage support registered. [ 337.465477] usb 2-1: USB disconnect, address 2 [ 338.680063] usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 3 [ 338.848872] usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice [ 338.896351] hso0: Disabled Privacy Extensions [ 2326.160093] usb 2-1: USB disconnect, address 3 [ 2368.360044] usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 4 [ 2368.575969] usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice [ 2368.579481] hso 2-1:1.0: Not our interface [ 2369.064117] usb-storage: probe of 2-1:1.0 failed with error -5 [ 2369.069058] usb 2-1: USB disconnect, address 4 [ 2370.544145] usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 5 [ 2370.757017] usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice [ 2370.761696] hso0: Disabled Privacy Extensions [ 3543.096087] usb 2-1: USB disconnect, address 5 [ 3554.032053] usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 6 [ 3554.247643] usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice [ 3554.250203] hso 2-1:1.0: Not our interface [ 3554.736146] usb-storage: probe of 2-1:1.0 failed with error -5 [ 3554.752092] usb 2-1: USB disconnect, address 6 [ 3555.984079] usb 2-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 7 [ 3556.193994] usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice [ 3556.197764] hso0: Disabled Privacy Extensions kzs@kzs-desktop:~$ A csatlakoztatás után a sticken levő kék ledek előbb villognak, majd hunyorognak. A több helyen emlegetett rezero-t nem találtam, a linkek nem működtek, és a google most nem volt a barátom. (elég kevés az időm!) Tudnátok segíteni?
Sziasztok. Végigpróbáltam enurien által leírtak alapján csatlakoztatni a t-mobile usb-s netemet. Sajnos nem sikerült összehozni, valakinek valami ötlete, Ubuntu 8.10-et használok.
devergoNem írtad a stick típusát. Ha Icon225-ös akkor itt valamelyik topikban biztosan találsz megoldást, nem egyben van arról szó. Ha huawei akkor nem tudok semmi okosat mondani, de ha ZTE MF637-es, akkor itt egy link: http://hup.hu/node/72930#comment-826857 Itt kaptam Hank-től én is segítséget, itt van a leírás, hogyan lehet életre kelteni a modemet. Nekem ezzel működött, igaz 9.04-en. Sajnos nem mindig kapcsolódott azonnal, de ha kapcsolódott akkor stabil volt. Sok volt vele a küszködés, ezért váltottam és vettem egy huawei e220-as modemet, ezzel semmi gondom.
Hali kopapy,köszönöm a válaszodat. Web'n'walk Stick t-mobilos usb-s internetet használok, használnék. Kipróbáltam pár, itt leírt módszert, de sajnos nem sikerült beüzemelnem az internetet a Ubuntu 8.10-en. Valami egyszerű leírás kellene, amit a magamfajta kezdő linux felhasználó is megtud érteni, oldani. Most kezdtem csak a linuxal ismerkedni, teszik, csak sajnos a t-mobile internet nem megy.
devergoÉn sem vagyok egy linux guru, csak néhány hónapja használom. Szerencsére nem kell sokat bajlódni vele, ezért nem is vetem bele magam annyira a szerelésbe :) Az biztos, hogy itt mindig találsz segítséget, eddig én is majdnem minden kérdésemre kaptam megoldási ötletet. Viszont ha kérdezel mindig pontosan add meg, hogy a hardver amivel gondod van milyen gyártmány, típus, stb.., minden részlet fontos lehet. Nem vagyok guru ahogy már írtam, ezért nem fogok tudni sok okosat mondani neked. Sajnos ha 8.10 alatt nem megy akkor nem valószínű, hogy olyan a stick amivel könnyű lesz. De könnyen lehet, hogy 9.04 alatt menni fog. Ha nincs külön okod arra, hogy ne frissíts, akkor szerintem frissítsd a rendszert és úgy próbáld ki. Nekem sem ment a korábbi verzióval, csak a 9.04-el, de azzal is csak küszködéssel. Tehát ha frissítés után sem megy, akkor tudd meg a stick pontos típusát. Ha olyan mint az enyém, ZTE MF637 (ez a mobile broadband stick IV, a fekete színű, a szélén magenta csíkkal) akkor itt találsz egy leírást http://hup.hu/node/72930#comment-826857. Nem kell érteni hozzá, csak lépésről lépésre csináld meg amit Hank ír. Ha más típusú a sticked akkor keress rá arra a típusra és talán sikerül találnod valami használható útmutatót. Én küzdöttem eleget, ráadásul nem is eredmény nélkül, de végül inkább vettem egy olyan modemet (huawei e220) amire van driver linux alatt. Ez sokkal célravezetőbbnek tűnik, küszködés és hegesztgetés nélkül használom a rendszert. Ha a későbbiekben hardvert akarnál cserélni akkor mindenképp olvass utána, hogy melyik gyártmány melyik típusára van linuxos driver és akkor sok küzdelmet tudsz megspórolni.
Hali. Mától van Dom.netem,modemes telefon. kb. 3perc és neteztem. Vagy hegessz.
Csá! Nem is próbáltam sticket,azonnal telefon+kábel vagy kékfog, Blueman progi.
Sziasztok! Fhu átolvastam a fórumot és igazából a problémám az alap probléma, hogy web n walk nem csatlakozik. Foxxmotor hozzászolása volt számomra a legérthetőbb a 10pontos lépés, amit meg is csináltam. De szerintem nálam az lehet a gond, hogy usbként ismeri fel a gépem, és nem netként vagy másként. A beállítások megvannak, még sincs csatlakozási gomb, vagy bármi ilyesmi. Az a "dosos" beirogatoshoz(tudom h itt más a neve, de 4napja használom az ubut) egyálltalán nem értek, de ha nincs más mód megpróbálom, de ahhoz szeretnék kérni egy egyszerű leírást. Légyszi irjatok!!! megadom a mailcímem is:canatixi@gmail.com
kerezsi:) fekete huawei tmobil és 3g...öö mást nem ir, viszont most a acer laptopom amin van az ubu, tegnap ügye kikapcsoltam a vezeték nélküli csatlakozást, hogy ne menjen fel arra itthon, míg a tmobillal szenvedek, és azóta nem jelenik meg a jobb felsö két monitor ikonnál, hogy vezeték nélküli csatlakozást visszapipáljam, csak a vezetékes, és hiába kerestem, sugoba meg mindenhol semmi, viszont wifim van, mert eddig működött, mert olyat találtam ha nincs akkor mit irjak a linuxos "dosba"...áááá, kezdem megunni!!!
canahmm. Kipróbáltam, hogy amennyiben szoftveresen kikapcsolom (hardveresen nem) a wifit, akkor mi történik. A gépet ki majd bekapcsoltam így automatikusan vissza állt a rend, azaz szoftveresen bekapcsolt wifivel indult. Azt meg, hogy mást nem ír?? nem egészen értem, ami eddig a kezemben volt, azokon valamilyen azonosító típusjel stb. volt. (pl. huawei E220 vagy GIO225). A "DOS-os ablak" Terminal. :-). A lényeg pontos infó nélkül nem megy. A 9.04 es Ubuntu már sok mobilnetes ketyerét megismer.
kerezsiHát ez az, ezért nem értem, hogy miért nem tudom bekapcsolni, eddig ment és ma sem jött vissza, pedig ott van, eddig volt. És ahogy ezt nem tudom bekapcsolni, és semmilyen formában nem tudok a gépen egyszer észlelt itthoni vezeték nélkülire csatlakozni, úgy nem megy a mobil net sem. Pedig elolvastam a súgot, mert ott írja a mobil netet és írja, ha mindent beállítottam nyomjak egy csatlakozó gombot, de ilyen nincs. Ne haragudj, de annyit tudtam meg erről a web n walkról, hogy HSPA stick, huawei technology na meg hogy made in China! :) de tényleg nem írja, se a tulajdonságoknál, se a dobozon. De amit mondasz hogy nézzem meg, vagy csináljam csinálom, csak valamit csináljunk vele, mert inkább rárakok egy xpt, bár még nem szeretném feladni.