Hali kopapy,köszönöm a válaszodat. Web'n'walk Stick t-mobilos usb-s internetet használok, használnék. Kipróbáltam pár, itt leírt módszert, de sajnos nem sikerült beüzemelnem az internetet a Ubuntu 8.10-en. Valami egyszerű leírás kellene, amit a magamfajta kezdő linux felhasználó is megtud érteni, oldani. Most kezdtem csak a linuxal ismerkedni, teszik, csak sajnos a t-mobile internet nem megy.

devergoÉn sem vagyok egy linux guru, csak néhány hónapja használom. Szerencsére nem kell sokat bajlódni vele, ezért nem is vetem bele magam annyira a szerelésbe :) Az biztos, hogy itt mindig találsz segítséget, eddig én is majdnem minden kérdésemre kaptam megoldási ötletet. Viszont ha kérdezel mindig pontosan add meg, hogy a hardver amivel gondod van milyen gyártmány, típus, stb.., minden részlet fontos lehet. Nem vagyok guru ahogy már írtam, ezért nem fogok tudni sok okosat mondani neked. Sajnos ha 8.10 alatt nem megy akkor nem valószínű, hogy olyan a stick amivel könnyű lesz. De könnyen lehet, hogy 9.04 alatt menni fog. Ha nincs külön okod arra, hogy ne frissíts, akkor szerintem frissítsd a rendszert és úgy próbáld ki. Nekem sem ment a korábbi verzióval, csak a 9.04-el, de azzal is csak küszködéssel. Tehát ha frissítés után sem megy, akkor tudd meg a stick pontos típusát. Ha olyan mint az enyém, ZTE MF637 (ez a mobile broadband stick IV, a fekete színű, a szélén magenta csíkkal) akkor itt találsz egy leírást http://hup.hu/node/72930#comment-826857. Nem kell érteni hozzá, csak lépésről lépésre csináld meg amit Hank ír. Ha más típusú a sticked akkor keress rá arra a típusra és talán sikerül találnod valami használható útmutatót. Én küzdöttem eleget, ráadásul nem is eredmény nélkül, de végül inkább vettem egy olyan modemet (huawei e220) amire van driver linux alatt. Ez sokkal célravezetőbbnek tűnik, küszködés és hegesztgetés nélkül használom a rendszert. Ha a későbbiekben hardvert akarnál cserélni akkor mindenképp olvass utána, hogy melyik gyártmány melyik típusára van linuxos driver és akkor sok küzdelmet tudsz megspórolni.

Hali. Mától van Dom.netem,modemes telefon. kb. 3perc és neteztem. Vagy hegessz.

abaratzoHali abaratzo. Tudnál nekem segíteni beüzemelni a t-mobilos netemet? Nekem valamiért nem sikerül, pedig már kipróbáltam egy jó pár formátumot a csatlakoztatásra.

Csá! Nem is próbáltam sticket,azonnal telefon+kábel vagy kékfog, Blueman progi.

Ennyivel később: 21 nap

Sziasztok! Fhu átolvastam a fórumot és igazából a problémám az alap probléma, hogy web n walk nem csatlakozik. Foxxmotor hozzászolása volt számomra a legérthetőbb a 10pontos lépés, amit meg is csináltam. De szerintem nálam az lehet a gond, hogy usbként ismeri fel a gépem, és nem netként vagy másként. A beállítások megvannak, még sincs csatlakozási gomb, vagy bármi ilyesmi. Az a "dosos" beirogatoshoz(tudom h itt más a neve, de 4napja használom az ubut) egyálltalán nem értek, de ha nincs más mód megpróbálom, de ahhoz szeretnék kérni egy egyszerű leírást. Légyszi irjatok!!! megadom a mailcímem is:canatixi@gmail.com

cana:-) Ennél egy kicsit több infó kellene. Mint, típus, "szín", "illat" stb. szóval kell pontosan milyen hardver eszközről van szó.

• cana válaszolt erre.

kerezsi:) fekete huawei tmobil és 3g...öö mást nem ir, viszont most a acer laptopom amin van az ubu, tegnap ügye kikapcsoltam a vezeték nélküli csatlakozást, hogy ne menjen fel arra itthon, míg a tmobillal szenvedek, és azóta nem jelenik meg a jobb felsö két monitor ikonnál, hogy vezeték nélküli csatlakozást visszapipáljam, csak a vezetékes, és hiába kerestem, sugoba meg mindenhol semmi, viszont wifim van, mert eddig működött, mert olyat találtam ha nincs akkor mit irjak a linuxos "dosba"...áááá, kezdem megunni!!!

canahmm. Kipróbáltam, hogy amennyiben szoftveresen kikapcsolom (hardveresen nem) a wifit, akkor mi történik. A gépet ki majd bekapcsoltam így automatikusan vissza állt a rend, azaz szoftveresen bekapcsolt wifivel indult. Azt meg, hogy mást nem ír?? nem egészen értem, ami eddig a kezemben volt, azokon valamilyen azonosító típusjel stb. volt. (pl. huawei E220 vagy GIO225). A "DOS-os ablak" Terminal. :-). A lényeg pontos infó nélkül nem megy. A 9.04 es Ubuntu már sok mobilnetes ketyerét megismer.

• cana válaszolt erre.

kerezsiHát ez az, ezért nem értem, hogy miért nem tudom bekapcsolni, eddig ment és ma sem jött vissza, pedig ott van, eddig volt. És ahogy ezt nem tudom bekapcsolni, és semmilyen formában nem tudok a gépen egyszer észlelt itthoni vezeték nélkülire csatlakozni, úgy nem megy a mobil net sem. Pedig elolvastam a súgot, mert ott írja a mobil netet és írja, ha mindent beállítottam nyomjak egy csatlakozó gombot, de ilyen nincs. Ne haragudj, de annyit tudtam meg erről a web n walkról, hogy HSPA stick, huawei technology na meg hogy made in China! :) de tényleg nem írja, se a tulajdonságoknál, se a dobozon. De amit mondasz hogy nézzem meg, vagy csináljam csinálom, csak valamit csináljunk vele, mert inkább rárakok egy xpt, bár még nem szeretném feladni.

canaHát nem biztos, hogy illik ilyet írni, (UBUNTU :-) ) de lehet ebben az esetben, ha nem telepítettél fel sok programot, akkor egyszerűbb lenne egy újratelepítés. Az egy átlagos gépen CD-ről 20-30 perc alatt fent van, és talán gyorsabb mint ismeretek hiányában hibát keresgélni és javítani. A Stick-ről meg kellene legalább egy fotó vagy egy link a nettről, hogy melyik is van neked pontosan. Még egy lehetőség a netwrok-manager-t újratelepíteni: A Rendszer-> Adminisztráció menüből elindítani a Synaptic csomagkezelőt. (jelszó megadása után) Gyors-keresésbe beírni network. Megkeresni a network-manager-t, kijelölni újratelepítésre, majd az "Alkalmaz"-gomb megnyomásával a telepítést végrehajtani. Gépet újraindítani. Próbálkozásokat újra kezdeni.

• cana válaszolt erre.

kerezsiJól van, megpróbálom azt! Köszönöm a segitséget!

Ennyivel később: 2 hónap

A mobilnetet csak ritkán használom, leginkább akkor, ha valami miatt a vezetékes internet hozzáférés nem működik. Korábban 9.04 alatt gond nélkül működött ez a modem. Bedugtam egy USB foglalatba a gépen, beállítottam a hozzáférést és ment. Most a 9.10 van már fent a gépen 2.6.31-16-generic kernellel, de csak vezetékes kapcsolatot látok, ha bedugom az USB modemet. lsusb: Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 001 Device 010: ID 0af0:6971 Option Bus 001 Device 004: ID 07c4:a600 Datafab Systems, Inc. Card Reader -> USB hub Bus 001 Device 002: ID 1a40:0101 TERMINUS TECHNOLOGY INC. -> USB egér Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 003 Device 002: ID 15d9:0a33 Unknown Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Ringyóz XP is van a gépen, azon megy gond nélkül a modem. Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Mi lehet a megoldás? Köszönöm a segítségetek előre is!

Ennyivel később: 2 hónap

Fura dolog ez a mobil internet. Rájöttem, hogy miért nem megy jól, de nem tudom kiküszöbölni a hibát. Következő: Csatlakozik a gépem a hálózathoz, mégsem megy semmi, pedig azt jelzi, hogy van net. 5-10 kapcsolatbontás- csatlakozás után már működik. Az történik, hogy nem talál névkiszolgálókat a network manager (vagy nem tudom ki- talán a ZTE modem- nem tudom kinek kell találni). Névkiszolgálók nélkül pedig nem megy semmi. Hogy lehet megadni kézel ezeket a névkiszolgálókat, ugyanis tudom a számokat (mert hogy ezek számok)?

Ennyivel később: 4 nap

X-PadavanSzia! rendszerbeállítások-hálózati kapcsolatok-mobil szélessávú kapcsolatnál módositani kell az ipv4 beállítást "automatikus" helyett "csak automatikus" ppp-re. Ekkor felajánlja a dns kiszolgálók felsorolását vesszővel elválasztva. Sok sikert !

sziasztok Tudom hogy ez a kérdés már sokszor képernyőre került, mivel én is nagyjából az összes ehhez kapcsolódó cikket, fórumokat és társaikat végig böngésztem, de sehogy sem akarta az igazságot. Nos a probléma van egy ZTE MF637 modem és egy Ubuntu 9.10 és valami igen idegesítő oknál fogva nem igazán érdeklik egymást ennél fogva nem lesz mobil neten a koliban ami viszont engem zavar roppantul. már nem mint Cd-rom látja a kedves gép, hanem mint modem, sőt egyszer még rá is jött hogy jéé ez egy T-Mobilos szar és jéé mobilinternetre való, és csatlakoztam is csak épp net nem volt, de másnapra elfelejtette a drága hogy az a kis fekete-magenta tampon amit az oldalába böktem és most már semmit nem tesz vele és most már arra sem emlékszem hogy mit hogyan csináltam, alapvetően követtem ezen az oldalon lévő leírást de nem sikerült egyszerűen nem Tudom hogy kicsit sokat kérek, de ha lenne valaki olyan rendes és leírná nekem a beállítások lépéseit, annak nagyon örülnék előre is köszi (bocsi a kissé furcsa megfogalmazásokért, de egy csöppet idegesít az eset ^^)

sasshyNézd meg (kovacslan hozzászólása): http://ubuntu.hu/node/12811?page=3 Talán nálad is DNS cím kell, az jó ha beírod.

Ennyivel később: egy hónap

Sziasztok! T-mobilos Mobile Broarband V-m van és 2 hétig rendesen működött,de most bedugom az usb-be és nem csinál semmit(nem hardverhibás). Vmi letiltja ? Program vagy az xp? Az xp-t ujratettem de kb 2 hét után megint ugyanez a probléma... Légyszi segítsetek, nem akarom 2 hetente telepiteni az gépem Köszi