Sziasztok! 8.04-es ubuntu Ezt produkalja a dmesg-be. [64189.704000] usb 1-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 7 [64189.864000] usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice [64189.872000] [2808:set_ethernet_addr]: Attempting to get MAC address failed: using default [64189.872000] HSO: Found Network port hso0 [64189.872000] HSO: Found Control port /dev/ttyHS0 [64189.872000] HSO: Found Application port /dev/ttyHS1 [64189.872000] HSO: Found Diagnostic port /dev/ttyHS2 Majd kapcsolatfelvetelkor: AT OK AT+COPS? +COPS: 0,0,"T-Mobile H",2 OK AT_OWANCALL=1,1,1 OK _OWANCALL: 1, 3 Ez utobbi 3-asrol azt irja az 1.2-es driver README-je, hogy "dial failed"!!!! S az istennek sem mukodik! Tud vki vmi okosat errol? Elore is koszonet! SilaS

Ennyivel később: egy hónap

Sziasztok! Itt egy link azoknak, akik jobban szeretik a grafikus felületen történő csatlakozást, mint a connect.sh-s megoldást: http://www.pharscape.org/content/view/66/53/ Szerintem telepíteni is egyszerűbb, használatban pedig kényelmesebb, mint a parancssoros megoldás, + számolja az adatforgalmat. A srácok a pharscape-nél kitettek magukért, szerintem érdemes odafigyelni rájuk, jól nyomják ezt a t-mobilos driveres dolgot.

Ennyivel később: 3 hónap

IsecrebHali! Nagggggyon új linux felhasználó vagyok, szóval, elnézést a lámaságomért, DE Isecreb leírásában elakadtam egy helyen. Nevezetesen ott, ahol az usb_modeswitch-et kellene elindítani. Bent vagyok a kitömörített könyvtárba, beírom azt, hogy "usb_modeswitch" aztán leütöm az entert, de ezt írja ki "bash: usb_modeswitch: command not found". Létezik az usb_modeswitch fájl, az mc meg is csillagozza (ha jól csalódom ez azt jelzi, hogy futtatható). Szóval nem tudom, hogy mit csinálok rosszúl. Légyszi segítsetek! Előre is köszi a segítséget!

ratkaicHa már MC-ben vagy akkor a rálépteted a "csikot" és nyomsz egy Enter-t vagy igy irod be a parancsot: ./usb_modeswitch

hotplugSajnos a válasz erre is hasonló : "No such file or directory" Annyi a különbség, hogy nem a /usr/src könyvtárban van az usb_modeswitch könyvtár. Biztos én vagyok a hígagyú, de nem tudom, hogy mit rontottam el....

ratkaicA No such file or directory előtt nincs olyan, hogy /dev/HSO0 vagy valami?

hotplugNincs sajnos. Konkrétan: " bash: ./usb_modeswitch: No such file or directory"

PhazeCValóban a jogosultság volt a gond, ebből is látszik, hogy nem vagyok rutinos linux felhasználó, de remélem ez majd változni fog :). Folytatom a bogarászást, remélem összejön a mobil net. Addig is köszönöm mindenkinek a segítséget.

Ennyivel később: egy hónap

Ayaúgy tudom 8.10 alatt rosszul van megadva a felhasználónév és jelszó ezt kell törölni, ha erre gondolsz...

Ayacsak én használnám a netet?

Ibex alatt nem megy. Nincs driver. Vagyis van, de forrásban.

hotplugszóval akkor egyel sikerült hátrébb lépni ahhoz képest ahol a Hardy-nál járt ez a kérdés :| pedig erre vártam, hogy a bátyáméknak varázslás nélkül tudjak telepíteni, nagyon tetszik Nekik a Ubim, pont ezt a modemet használják... vagy felteszem a 8.04.1-et és telepítem a drivert a speciális portok miatt... arra van már vmi nagyon egyszerű megoldás? vagy csak ami eddig volt?

Nekem sikerült végül kapcsolódni a internetre. T-Mobile web'n'walk Stick-el. nem olyan bonyolult,mint ahogy elsőre látszik.

• Aya válaszolt erre.

dzsoltés leírnád pár sorban, hogy miként sikerült?

AyaMa sikerült 8.10-alatt internetre kapcsolódni a T-mobil web 'n walk stick-el Model GI0225 1.amire szükség van : a)icon225.tar.gz b)hso-1.1.tar.gz c)hso-udev.tar.gz 2 Új mappát készítünk "option" névvel a következő helyre: Helyek- Számítógép-Fájlrendszer /home/kovacs/jobb click Mappa Létrehozása Option majd további 2 mappát készítünk az "option" mappában. hso és usb. Majd az option mapába bemásoljuk a icon255.tar.gz fájlt, hso-ba (hso-1.1.tar.gz ) usb-(hso-udev.tar.gz) 3 minden mappában jobb click a fájlra és kibontás ide parancs. 4. Alkalmazások/kellékek/terminal a terminálba a következő parancsokat írjuk: sudo -s -H cd option ./install.sh gedit conninfo.ini "# APN=" --> "APN=internet" ("# PIN=” --> A többi mező üres marad esetleg ha van pin beírod.) cd usb tar zxf hso-udev.tar.gz make make install cp hso.udev /etc/udev/rules.d/z20_hso-udev.rules udevcontrol reload_rules cd cd hso tar hso-1.1.tar.gz make make install cd sudo ./connect.sh up A szükséges fájlok megtalálhatok http://www.pharscape.org Vész esetén át küldöm e-mailon.

AyaVégül is elég Windows-osan oldottam meg de ha már kibontottad a fájlokat akkor nem kell tar hso-1.1.tar.gz bírni a terminálba csak belépsz a megfelelö mappába és make install. Pl cd usb make install