ratkaicHa már MC-ben vagy akkor a rálépteted a "csikot" és nyomsz egy Enter-t vagy igy irod be a parancsot: ./usb_modeswitch

hotplugSajnos a válasz erre is hasonló : "No such file or directory" Annyi a különbség, hogy nem a /usr/src könyvtárban van az usb_modeswitch könyvtár. Biztos én vagyok a hígagyú, de nem tudom, hogy mit rontottam el....

ratkaicA No such file or directory előtt nincs olyan, hogy /dev/HSO0 vagy valami?

hotplugNincs sajnos. Konkrétan: " bash: ./usb_modeswitch: No such file or directory"

PhazeCValóban a jogosultság volt a gond, ebből is látszik, hogy nem vagyok rutinos linux felhasználó, de remélem ez majd változni fog :). Folytatom a bogarászást, remélem összejön a mobil net. Addig is köszönöm mindenkinek a segítséget.

Ennyivel később: egy hónap

Ayaúgy tudom 8.10 alatt rosszul van megadva a felhasználónév és jelszó ezt kell törölni, ha erre gondolsz...

Ayacsak én használnám a netet?

Ibex alatt nem megy. Nincs driver. Vagyis van, de forrásban.

hotplugszóval akkor egyel sikerült hátrébb lépni ahhoz képest ahol a Hardy-nál járt ez a kérdés :| pedig erre vártam, hogy a bátyáméknak varázslás nélkül tudjak telepíteni, nagyon tetszik Nekik a Ubim, pont ezt a modemet használják... vagy felteszem a 8.04.1-et és telepítem a drivert a speciális portok miatt... arra van már vmi nagyon egyszerű megoldás? vagy csak ami eddig volt?

Nekem sikerült végül kapcsolódni a internetre. T-Mobile web'n'walk Stick-el. nem olyan bonyolult,mint ahogy elsőre látszik.

• Aya válaszolt erre.

dzsoltés leírnád pár sorban, hogy miként sikerült?

AyaMa sikerült 8.10-alatt internetre kapcsolódni a T-mobil web 'n walk stick-el Model GI0225 1.amire szükség van : a)icon225.tar.gz b)hso-1.1.tar.gz c)hso-udev.tar.gz 2 Új mappát készítünk "option" névvel a következő helyre: Helyek- Számítógép-Fájlrendszer /home/kovacs/jobb click Mappa Létrehozása Option majd további 2 mappát készítünk az "option" mappában. hso és usb. Majd az option mapába bemásoljuk a icon255.tar.gz fájlt, hso-ba (hso-1.1.tar.gz ) usb-(hso-udev.tar.gz) 3 minden mappában jobb click a fájlra és kibontás ide parancs. 4. Alkalmazások/kellékek/terminal a terminálba a következő parancsokat írjuk: sudo -s -H cd option ./install.sh gedit conninfo.ini "# APN=" --> "APN=internet" ("# PIN=” --> A többi mező üres marad esetleg ha van pin beírod.) cd usb tar zxf hso-udev.tar.gz make make install cp hso.udev /etc/udev/rules.d/z20_hso-udev.rules udevcontrol reload_rules cd cd hso tar hso-1.1.tar.gz make make install cd sudo ./connect.sh up A szükséges fájlok megtalálhatok http://www.pharscape.org Vész esetén át küldöm e-mailon.

AyaVégül is elég Windows-osan oldottam meg de ha már kibontottad a fájlokat akkor nem kell tar hso-1.1.tar.gz bírni a terminálba csak belépsz a megfelelö mappába és make install. Pl cd usb make install

dzsoltés utána már kppp vagy gnome-ppp-vel tudod használni mint modemet?

fuloprhttp://www.pharscape.org/content/view/66/53/ itt le van írva hogyan működik HsoConnectel. nekem sajnos csak terminálból kapcsolódik és készítettem hozzá egy indító parancsot a desktopra. daniel@ubuntu:~$ sudo -s -H root@ubuntu:/home/daniel# cd option root@ubuntu:/home/daniel/option# sudo ./connect.sh up Initializing... Trying internet ... Connecting... trying Connected Setting IP address to 94.27.164.217 Adding route Setting nameserver Done.

A segítségeteket kérem,köbö 1 hete telepítettem fel a 8.10-t egy MSI 601 V laptopra a wifit felcelebráltam ugyan de egy frissítés után eltűnt,de ez másik történet.Momentán megelégednék ha a T-Mobil féle sztikket működésre tudnám bírni! dzsolt szerdai instrukciójával kezdtem,de az /install.sh fájlt sehogyse találta a rendszer,itt megállt a "tudományom".Olyan leírásra lenne szükségem amivel eddigi "tudásommal"képes lennék feltenni az ezközt. Előre is köszönöm!