Sziasztok Feltelepítettem wine-ba a TeamVewer-t, semmi gond nem volt a telepítéssel. A probléma akkor jelentkezik mikor indítanám. Megnyitja a wine ablakot de abba nem jelenik meg a Teamvewer ablaka, majd pár másodperc után bezáródik a wine is. Ezt nem látom: http://www.youtube.com/watch?v=dynbL21QC2o Röviden: próbálkozik az indulással csak nem sikerül. Hol tudnám megnézni mi lehet a baja, ill. ha vki találkozott már ezzel a problémával nálla mi volt a megoldás?
Wine használata
b1afy7Hali! Csak egy tipp, próbáld terminálból indítani, ott kiírja hogy mi a baja. Sok sikert.
Peitli Józsefnem ment.......
Üdv! Egy játékot (lineage 2) szeretnék wine-vel futtatni, de Ubuntura is csak nem rég álltam át, így nem tudom elindítani, az alap tutorialt elolvastam a winehoz, de csak addig jutottam, hogy elindítom az alkalmazást, de 1-2 perc töltés után csak egy hibaüzenet fogad: AGP is been deactivated, és aktiváni kellene... Légyszi segítsetek, mit csináljak (nincs semmit telepítve linuxra, csak a videokari eszközmeghajtója) mit telepítsek fel, vagy állítsak be? Részletesen, mert új nekem az egész. U.i.: a wine oldalon a lineage 2 "Gold" fokozatot ért el, szóval elvileg futnia kell, és youtube-n és láttam játék videot linux alatt. Előre is köszönök mindent. Helo Szerk.: - Magát a játékot nem installáltam, hanem haverom gépéről feltelepítve írtam DVD-kre és úgy van felhúzva a gépemre (RIP). Ez lehet probléma, vagy nem muszáj letöltenem az egészet? - A pontos hibaüzenet: The game may not be consistant because AGP is deactivated. Please activate AGP for consistancy. - A játékkal ügyebár egy szerverre csatlakozok fel... Windowson a szerver "címét" az etc\hosts file-ba kellett bemásolni, itt Ubuntun mit csináljak? - Még 1 utolsó dolog: mi az a "winetricks"? Sok külföldi nyelvű tutorial hivatkozik erre...(lineage 2-vel is kapcs.) Azt értem, hogy valamilyen trükkök, de milyenek? Előre is köszi mindent...
Ridesznem minden megy wine alatt, dx akárhányas kell itt is mint windowson, winehq oldalán van sok info a futtatható játékokról és itt is az ubuntu.hu-n van erre egy " méghogy linuxon nem lehet játszani ?" vagy hasonló című csevely. olvass és kérdezz utána ott, ha valamit nem tudsz, sok hasznos info van elrejtve. én sajna vajmi keveset játszok pc-n, de a cod1 demóját múltkor kipróbáltam :)
b1afy7Hát az sajnos (vagyis igazából nem, a játék szempontjából) van a legtöbb szerveren. Mind1 akkor keresek valami mást. Cabal-ra gondoltam még, de azon is van Gguard. Metin 2-re gondoltam még, de nem tudom, hogy azon van-e Gguard... -ott is játszik pár haverom WineHQ-n néztem, több osztályzata van: Silver és Gold, de van Garbage is...
Sziasztok! Nem nagyon találtam sehol se megoldást a hibára... :( Így hozzátok fordulok! Először is feltelepítettem az MS Office-t a wine-ra (1.1.44) ez így működött. Aztán felraktam a fallout 3-at aztán a directx-et meg a windows livot és a net 2.0-át. Ezután se a fallout se a MS office nem indult el! A hibaüzenet: Runtime Error! Program:C:\Pro... R6034 An application has made an attempt to load the C runtime library incorrectly. Please contact blabla.... ez már nem érdekes gondolom. Aztán futtattam a konzolba és ott meg ezeket írta ki: fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.VC80.CRT" (8.0.50608.0) err:module:attach_process_dlls "MSVCR80.dll" failed to initialize, aborting err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\Program Files\\Microsoft Office\\Office12\\WINWORD.EXE" failed, status c0000142 A falloutnál meg ezt: fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.VC90.CRT" (9.0.21022.8) err:module:import_dll Library MSVCR90.dll (which is needed by L"C:\\windows\\system32\\xlive.dll") not found err:module:import_dll Library MSVCP90.dll (which is needed by L"C:\\windows\\system32\\xlive.dll") not found err:module:import_dll Library xlive.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Bethesda Softworks\\Fallout 3\\Fallout3.exe") not found err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\Program Files\\Bethesda Softworks\\Fallout 3\\Fallout3.exe" failed, status c0000135 Pedig az xlive.dll és az msvcp90.dll bennt van a system32-ben és natívra állítottam a wine-ban nem értam.. :S Remélem tudtok segíteni... Köszi szépen!!!
Sziasztok lenne egy problémám nekem azt irja ki amikor inditani akkarok egy játékot The file '/media/Rack/Játék/Stronghold Crusader/Stronghold Crusader.exe' is not marked as executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit. valaki tud nekem segiteni?
köszi a segitséget sikerült megoldani
v1rusÉn nem mondtam azt, hogy nem kellene hozzá root jogosultság. Arra akartam utalni azzal, hogy ha rootként van csatolva az NTFS fájlrendszerű partíció, akkor emulálja a 777-es jogosultságokat, egyébként meg hiába is akarnád állítgatni rajta, az nem sikerülne. Mert ugye tudjuk, hogy az NTFS fájlrendszer nem kompatibilis a Linuxos jogosultságokkal.
Sziasztok! Feltettem terminálból a wine-t, frissítettem a JAVA-s dolgait, arra szeretném használni, h fusson a MATLAB Ubuntu 11.04 alatt. COD4-et elindítja a wine, de valamiért nekem java.lang.ExceptionInInitializerError: com/ms/wfc/core/WFCException hibaüzenetet dob, amikor a matlabot akarnám telepíteni. Kérlek, mondjatok rá vmit, mert google nem igazán dobott rajta :D Köszönette.: RC
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy rá lehet -e venni a wine -t hogy ne nézze az executable bitet? DVDről szeretnék egy játékot telepíteni, de nem megy. Ha átmásolom egy könyvtárba, akkor feltelepül, de nem látja DVD lemezt ... Előre is köszi Wolfer