Gabi16062Mi van most neked? Tehát Windows 7-ről (x86_64) futtatott VB alatt: "Nem sürgős csak jó lenne, ha ki tudnám próbálni az új verziót. :) Szerk.: Ubuntu 14.04 x64" vagy "de az Ubuntu 13.04 x64 telepítésével is volt bajom azért használok x86-ot."

KimariteNem. Dual boot rendszerem van. Van a Win 7 x64 és az edubuntu 13.10 x86. Az edubuntu alatt van virtualbox amibe telepítettem a 14.04 x64-et, amibe nem tudok belépni. Az edubuntu 13.10 x86 kiválóan működik, de nagy valószínűséggel boot vírust kaptam ami lefog 1GiB memóriát ami miatt a win nem tud elindulni, de ez már nem ide tartozik.

Elnézést, hogy ilyen hülyén fogalmaztam. Ha az segít akkor átírom érthetőbbre.

Gabi16062Éppen csuhas32 fórumtársnak láttam egy leírását a passwd változtatására nemrég itt, de olyan ügyesen rejti el ezt, hogy a honlapján és még a google-ben sem találom :). Win-re nem tudom, talán próbáld az oroszok Live CD-jét (Kas ...y ilyesmi neve van), nem értek ehhez igazából, azaz nem tartom fejben erre; Win boot vírus. Sejtettem, csak éppen a jó válasz miatt érdemes érthetően fogalmazni. :)

Gabi16062"edubuntu 13.10 x86. Az edubuntu alatt van virtualbox amibe telepítettem a 14.04 x64-et" Úgy tudtam egészen idáig, hogy a virtuális boksz 32 bites gazdagépen nem tud 64 bites rendszert emulálni.

a mesterÉn is így tudtam, de az imént ránéztem a VB oldalon a leírásokra. Tud. De vannak javaslatok. Először arról "lett volna szó", hogy 64/64, de.. .

KimariteDehogy van meg. Be se tudok lépni! Bár lehet azért van, mert x64 (ami rendesen se akart felmenni).

Gabi16062Tehát a VB Ubuntu-ban futtatsz egy Live CD-t mindegy milyet. (csuhas32) Recovery módban nem tudod indítani a virtuális rendszert? Ott root jogod van. GRUB?

KimaritePróbáltam. A jelszó frissült, de nem tudok belépni. Beírom a jelszót, amit el is fogad (nem dob hibás jelszó üzenetet), de nem lép tovább.

KimariteKonzolra pl. a kurzorral léptem át VB alatt, de próbálhatod ezt is (terminal-ban): sudo -i vagy sudo su vagy sudo bash majd passwd felh.neved vagy: http://askubuntu.com/questions/121698/how-do-i-reset-a-lost-password-using-recovery-mode-requires-me-to-type-the-pass/147023#147023 vagy: http://askubuntu.com/questions/24006/how-do-i-reset-a-lost-administrative-password

Gabi16062Konzolra átlépve mit látsz? Nekem a kurzor "fel" volt azt hiszem a konzolra lépés, próbálkozz ezzel vagy másikkal.

KimariteUgyaninnen: " 14 down vote If Jorge's method didn't work for you, ..." The Drastic Measures: http://askubuntu.com/questions/24006/how-do-i-reset-a-lost-administrative-password "Reboot and you will have an empty (or null) password. Be sure to use passwd username in a terminal to set or reset your user password."

Kimarite(VirtualBoxban lévő rendszeren csakis úgy tudok átlépni tty-re, hogy előzetesen az USB-s csatlakozású billentyűzetet átadom a virtuális rendszernek, mert különben a gazdarendszer lép át Ctrl+Alt+F2-re.)