csuhas32A visszaállítási pont készítésének a folyamata nem csak helyhiány miatt szakadhat meg, és jelenleg úgy van, hogy újabb készítésekor a be nem fejezett automatikusan törlődik. Ezzel mondjuk nincs is gond, csak legfeljebb olyankor mikor amúgy eszedbe sem jutna újra próbálkozni, mert nincs hely. Inkább arra gondoltam, hogy a hibaüzenet leokézása után automatikusan elindulhatna a törlés is ilyen elfogyásos esetben. Ez így elég jó, kompromisszumos megoldásnak tűnik. :-)

KendekKöszönöm, hogy meghallgattál! Közben fél szemmel lesem a meccset, de persze lehet, hogy nem ezért nem látom mi ebben a kompromisszum, nekem jó megoldásnak tűnik. :-)

csuhas32Annyi a kompromisszum, hogy ez így csak félautomata megoldás. Egyrészről meg kell várni a felhasználói beavatkozást, másrészről meg az OK gomb helyett be is lehet zárni a dialógusablakot. De már állok is neki a kivitelezésének. :-)

csuhas32Jah már megírtam ezt a részt, igazán nem volt bonyolult. Csak közben még eszembe jutott tegnap este, hogy jó lenne egy telepítőszkript a SourceForge oldaláról letölthető Install Pack-be, mert így, csak egy halmaz Debian telepítőcsomaggal, nem túl szerencsés. :D Meg közben eszembe jutott még az is, hogy az ütemezett visszaállítási pontoknál is milyen jó lenne ha figyelembe venné azt, hogy betelt a hely. Mert amúgy eddig azt csinálta, hogy percenként megpróbálkozott a létrehozással. Most pedig akkor automatikusan törli a be nem fejezett visszaállítási pontot, valamint elhalasztja a megadott idővel az újabb próbálkozást. Már csak órák kérdése, és meg is lesznek a friss csomagok. Sajnos valamiért megfelezték a Launchpadon a fordítószerverek számát, valamint elég nagy a tolongás.

KendekSziasztok! Na feltelepítettem és testreszabtam az ubuntu 14.04-et, Unity ment a fenébe, helyére Cinnamon 2.2 stable került. :) Minden szép és jó, csak a Live rendszer készítésnél van gond. Az elkészült sblive fájlt csak pendrive-ra hajlandó kiírni, ISO-vá nem engedi konvertálni(6GB hely csak elég rá): http://i.imgur.com/NZEeZCM.png Mi lehet a gond?

Tomi37Van majd' 6 GB-nyi szabad helyed a /home partíció alatt? A konvertáláshoz előbb ki kell csomagolni az elkészült .sblive képet, majd azt lehet újra becsomagolni némi alakítás után .iso-ba. Ehhez összesen kétszeres mennyiségű szabad hely szükséges a választott Live kép méretéhez képest.

Tomi37Megnéztem a kódot mert már régen írtam ezt a részt, és ezek a követelmények: - A képfájl mérete legyen nagyobb mint nulla, de legyen kisebb mint 4 GB. - A képfájl méretének a kétszerese + 100 MB legyen kisebb mint a tárolókönyvtárában elérhető szabad hely mennyisége. - Ne létezzen még a .iso fájl. Nálad az első és az utolsó követelmény megfelel, mert ez leolvasható a képedről. Így marad a középső mint ok.

KendekDe jó. Akkor 6 GB hely nem elég, és 8 órányi munka veszik kárba ha remastersys-szel sem sikerül ISO-t készítenem belőle. :( És akkor kezdhetek mindent előről de már 20 GB-os /home-mal, hogy még véletlenül se járjak így.

Tomi37A fenéket. A legrosszabb esetben is megadsz neki egy nagyobb munkapartíciót, és kézzel átmásolod az elkészült képet oda, hogy ne kelljen újracsinálni.

Tomi37Lehet, de sajnos az NTFS-t nem fogja kedvelni. :-(

Tomi37Amúgy milyen témát használsz? Úgy tudtam, hogy a QLineEditnek alapból QPalette::Base színe van, és akkor nem szabadna így elütnie a QFrame-től ami körbeveszi. Márpedig a te képedről kilátszik a munkakönyvtárnál. Viszont ami rendszereken én teszteltem, ott mindenhol sima fehér és teljesen beleolvad.

KendekGondolom a GTK témára célzol. Az Adwaita, az ablakkeret meg Ambiance. Még megpróbálok egy 10 GB-ot levágni az NTFS-ből és hozzáhegeszteni a /home-hoz, hátha sikerül.

Tomi37Na azzal pont nem néztem, mert ami Debian testinget letöltöttem az Xfce-t szállított alapból. Asszem átálltak arra ha minden igaz.

KendekSikerült! :) Elég volt csak a 2 GB-nyi swapot feláldozni, máris átkonvertálta. Köszönöm a segítségedet. A fordításra visszatérve, mely nyelvekről lenne szó amiket bele kéne még tenni a locales-ba?

Tomi37Jelenleg ezek a nyelvek vannak: https://translations.launchpad.net/systemback és a linkelt oldalon láthatod, hogy hogy állnak. Ha valamelyiket jól beszéled közülük, akkor írjál hozzájuk bátran. Vagy újat is létrehozhatsz. :-)

KendekLátom német még nincs. Holnap nekilátok, ez a minimum amivel köszönetet mondhatok ezért a mesterműért. :)

Tomi37Na az igazán remek lenne, Németországból már töltötték le a Systembacket. :-)

Na elkezdtem újra foglalkozni kicsit a Systemback wikis leírásával. Egyelőre aktualizáltam a képeket, meg kigondoltam, hogy hogyan folytatom. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy mennyire van igény erre? Mert azért rövidítve is hosszú, és még úgy is sok, hogy szétszedem kicsit a témákat, hogy átláthatóbb legyen. De tény, hogy ha valaki elolvassa majd, akkor kicsit világosabbá válik számára több dolog is.