Systemback V.
csuhas32Jah már megírtam ezt a részt, igazán nem volt bonyolult. Csak közben még eszembe jutott tegnap este, hogy jó lenne egy telepítőszkript a SourceForge oldaláról letölthető Install Pack-be, mert így, csak egy halmaz Debian telepítőcsomaggal, nem túl szerencsés. :D Meg közben eszembe jutott még az is, hogy az ütemezett visszaállítási pontoknál is milyen jó lenne ha figyelembe venné azt, hogy betelt a hely. Mert amúgy eddig azt csinálta, hogy percenként megpróbálkozott a létrehozással. Most pedig akkor automatikusan törli a be nem fejezett visszaállítási pontot, valamint elhalasztja a megadott idővel az újabb próbálkozást. Már csak órák kérdése, és meg is lesznek a friss csomagok. Sajnos valamiért megfelezték a Launchpadon a fordítószerverek számát, valamint elég nagy a tolongás.
KendekSziasztok! Na feltelepítettem és testreszabtam az ubuntu 14.04-et, Unity ment a fenébe, helyére Cinnamon 2.2 stable került. :) Minden szép és jó, csak a Live rendszer készítésnél van gond. Az elkészült sblive fájlt csak pendrive-ra hajlandó kiírni, ISO-vá nem engedi konvertálni(6GB hely csak elég rá): http://i.imgur.com/NZEeZCM.png Mi lehet a gond?
Tomi37Megnéztem a kódot mert már régen írtam ezt a részt, és ezek a követelmények: - A képfájl mérete legyen nagyobb mint nulla, de legyen kisebb mint 4 GB. - A képfájl méretének a kétszerese + 100 MB legyen kisebb mint a tárolókönyvtárában elérhető szabad hely mennyisége. - Ne létezzen még a .iso fájl. Nálad az első és az utolsó követelmény megfelel, mert ez leolvasható a képedről. Így marad a középső mint ok.
Tomi37Amúgy milyen témát használsz? Úgy tudtam, hogy a QLineEditnek alapból QPalette::Base színe van, és akkor nem szabadna így elütnie a QFrame-től ami körbeveszi. Márpedig a te képedről kilátszik a munkakönyvtárnál. Viszont ami rendszereken én teszteltem, ott mindenhol sima fehér és teljesen beleolvad.
Na elkezdtem újra foglalkozni kicsit a Systemback wikis leírásával. Egyelőre aktualizáltam a képeket, meg kigondoltam, hogy hogyan folytatom. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy mennyire van igény erre? Mert azért rövidítve is hosszú, és még úgy is sok, hogy szétszedem kicsit a témákat, hogy átláthatóbb legyen. De tény, hogy ha valaki elolvassa majd, akkor kicsit világosabbá válik számára több dolog is.
csuhas32Az eddig elkészült rész jó lesz első lépéseknek. Aztán kicsit elkülönülve jöhet az egyes funkciók (rendszer-visszaállítás, -másolás, -telepítés, stb...) kivesézése, beleértve a terminálos felület bemutatását. Semmiképpen sem akarom egyben hagyni ezeket, mert akkor egy átláthatatlan szöveghalmaz lenne. Szétválasztva pedig könnyen ellehet olvasni azt a részt ami éppen aktuális a felhasználónak. Ha éppen átakarja valaki másolni a rendszerét, akkor minek olvasson a visszaállításról, ugye.