Sziasztok! Ezzel az automatikus indítással van gondom. Megnyitom a Rendszer/beállítások/munkamenetek ablakot (Ubuntu 8.04 él így hívják). Rányomok a hozzáadás gombra, beírom a nevet, meg a parancsot (azt a parancsot amivel terminálból is tudom futtatni az adott alkalmazást) elmentem, meg minden. De mégse működik... Mi lehet a gond? kis és nagybetűkre is figyelek, cairo dock működik, mert csináltam neki egy ilyen auto indulást, de aztán kiderült h magától is megcsinálta, így kétszer indult el. De ez azt jelenti hogy mégiscsak működik a dolog... Más programot viszont nem akarja: Deluge, Tilda
Automatikus indítás
mity89Indítsad terminálból, és akkor kiderül mibaja.
berciXcoremár tudom mi lehet a baja, átneveztem azt a partíciót, ahol vannak a torrentek és a letöltések is. lehet ez? amugy ezt irta ki terminál: mityok@mityok-pc:~$ sudo deluge no existing Deluge session Starting new Deluge session... Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/deluge", line 133, in start_deluge() File "/usr/bin/deluge", line 116, in start_deluge interface = deluge.interface.DelugeGTK() File "/var/lib/python-support/python2.5/deluge/interface.py", line 54, in __init__ common.CONFIG_DIR) File "/var/lib/python-support/python2.5/deluge/core.py", line 208, in __init__ os.mkdir(TORRENTS_SUBDIR) OSError: [Errno 2] Nincs ilyen fájl vagy könyvtár: '/media/disk/downloads/torrent' mityok@mityok-pc:~$
Sziasztok! A kopete-t szeretném kilőni, hogy ne induljon automatikusan, mert nem csak én használom a gépet, és ugye az csak akkor kell ha én vagyok előtte. Nincs bent az autostart mappában, beállítások között nem találtam ilyesmit.. Ha már itt tartunk, telepítéskor fent volt a Kwallet jelszókezelő, de aztán letöröltem mert a kopete minden induláskor kérte a jelszót a kwallet hez. a progit eltávolítottam, minden összetevőjével együtt, a kopete tudja egyedül is a jelszavakat, de induláskor mégis kijön a kwallet ablaka, h adjam meg a jelszót. ha mégse-t nyomok neki, a kopete akkor is belép. de ha beírom a jelszót, akkor is. hogy tudnám eltűntetni? Remélem tudtok segíteni! Köszi előre is! szerk.: jéé, az előző hsz is az enyém, de azóta már Kubuntu 9.10 van fent! szerk2.: Kwallet et is sikerült megoldani, feltettem újra, és kitöröltem belőle a kopete-t, aztán letöröltem. Most már indulásnál nem kéri a jelszót a kopete. Ettől függetlenül autostartból szeretném kivenni, de még mindig nem birom.. szerk3.: Kwallet et mégse sikerült elpuszítani... ha ujraindítok, vagy csak kijelentkezek és vissza, akkor megint előjön... senki nem tud valami ötletet? már az is jó lenne ha a kopete-t manuálisan indítanám, akkor beírom a jelszót a kwalletbe azt nem érdekel. De így meg ha egy idősebb családtagom kapcsolja be a gépet, akkor tuti csak néz h mivan...
Sziasztok! Most telepítettem fel a legújabb Ubuntut. Az lenne a kérdésem, hogy miket lehet, vagy miket érdemes kivenni az automatikus indításból, hogy egy kicsit gyorsabb legyen a rendszer?
Hello Linux mint 9 kde a rendszer, az egyik felhasználónak nem töltődik be alapból valamiért a knetworkmanager így nincs net, hol lehetne beállítani hogy elinduljon magától?
Sziasztok! Nekem a kerdesem a kovetkezo lenne, hogy lehet megoldani, hogy inditasnal ne induljon el az X?
tomkranichLeszeded a gdm-et mondjuk. Akkor kézzel lehet indítani az X-et hafent van az xinit csomag. B2man
tomkranichhttp://ubuntu.hu/node/20661
mglasHello B2man, mglas! Mindkettotoknek koszonom szepen a segitseget! Kiprobalom! Udv.Gabor
Üdv.én azt szeretném megkérdeni hogy amikor bedugom a fényképezőgépemet akkor elindul automaikusan az F-spot program,amit én nem szeretnék de nem tudom sehol sem kikapcsolni az indítást,hol lehet ezt kikapcsolni.rendszer/beállitások/automatikusan elinduló... nálam nincs
A dolog nagyon egyszerű. Jobb klikk a dokkra, majd a kis felugró ablakba a "Dokkbeállítások"-ra, megnyílik a beállítófelület és itt kipipálod, hogy "Start AWN automatically". Itt kérdez valami mappa létrehozást, erre > "Igen". A következő bejelentkezésnél indulnia kell!
Sziasztok! Ubuntu 10.04 Az lenne a gondom, hogy a conky nem akar elindulni magától. Nem először csináltam már conkyt, illetve más programokat el tudok indítani automatikusan. Így csináltam: mivel két conkym van ezért van egy conky.sh fájlom: /home/mityok/conky/conky.sh Ez futtatható illetve írható-olvasható számomra is, nem csak root jogokkal. (sudo chown -R /home/...../conky.sh ) tartalma:
#! /bin/bash
feh --bg-scale `grep 'wallpaper=' ~/.kde4/share/config/plasma-desktop-appletsrc | tail --bytes=+11`
sleep 7
conky -c /etc/conky/conky1.conf&
conky -c /etc/conky/conky2.conf&
Az első sor azért van ott mert opensuse -n is ezt a fájlt használtam és ott kellett :) de ez nem okoz gondot neki, mert ha kétszer kattintok a fájlra akkor elindul rendesen a conky ahogy kell.
Érdekes módon ha beteszem indítópultba (beállítások/indítópult : név: conky , parancs: /home/mityok/conky/conky.sh , megjegyzés: d) akkor nem hajlandó elindítani a conkykat.
Másik gondom pedig az hogy az empathy nem hajlandó bejelentkezni magától. A jelszótárolást kiiktattam, most az történik, hogy bekapcsolom a gépet és rá kell kattintani fent az óra mellett arra a borítékra, majd a csevegésre. Ekkor előjön az empathy ablaka és elkezd beloggolni. Miért nem csinálja meg ezt magától?
Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm!
inigoDe. Késleltetni kell a conkyt, mert különben hamarább indulna, mint ahogy az asztal készen állna.