PhazeCJah, az lehet. De én konok felhasználó vagyok és szeretném tudni, hogy miért nem működik a fenti eljárás :) Egyáltalán nincs rá szükségem, mert ha valamihez root jogok kellenek, akkor rootként hajtom végre. (Itthoni gép csak én használom). Csak ha valami nem úgy működik, ahogy a leírás szerint kellene, akkor szinte viszketek, amig rá nem jövök a megoldásra! :) Ez betegség! Vagyunk így páran.
Automatikus indítás
Vak-OndMár el is feledkeztem róla, ma jutott ismét eszembe, hát kipróbáltam. Most működik. sudo rm fileneve és most nem kér jelszót. Ezek szerint az újrainduláskor már tudja. De még mindig nem tökéletes a dolog, mert talán már csak nem kellene újraindítani emiatt egy linuxot, mint holmi wfs-t. Vajon milyen parancs olvasná újra a sudoerst?
Sziasztok! Ezzel az automatikus indítással van gondom. Megnyitom a Rendszer/beállítások/munkamenetek ablakot (Ubuntu 8.04 él így hívják). Rányomok a hozzáadás gombra, beírom a nevet, meg a parancsot (azt a parancsot amivel terminálból is tudom futtatni az adott alkalmazást) elmentem, meg minden. De mégse működik... Mi lehet a gond? kis és nagybetűkre is figyelek, cairo dock működik, mert csináltam neki egy ilyen auto indulást, de aztán kiderült h magától is megcsinálta, így kétszer indult el. De ez azt jelenti hogy mégiscsak működik a dolog... Más programot viszont nem akarja: Deluge, Tilda
mity89Indítsad terminálból, és akkor kiderül mibaja.
berciXcoremár tudom mi lehet a baja, átneveztem azt a partíciót, ahol vannak a torrentek és a letöltések is. lehet ez? amugy ezt irta ki terminál: mityok@mityok-pc:~$ sudo deluge no existing Deluge session Starting new Deluge session... Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/deluge", line 133, in start_deluge() File "/usr/bin/deluge", line 116, in start_deluge interface = deluge.interface.DelugeGTK() File "/var/lib/python-support/python2.5/deluge/interface.py", line 54, in __init__ common.CONFIG_DIR) File "/var/lib/python-support/python2.5/deluge/core.py", line 208, in __init__ os.mkdir(TORRENTS_SUBDIR) OSError: [Errno 2] Nincs ilyen fájl vagy könyvtár: '/media/disk/downloads/torrent' mityok@mityok-pc:~$
Sziasztok! A kopete-t szeretném kilőni, hogy ne induljon automatikusan, mert nem csak én használom a gépet, és ugye az csak akkor kell ha én vagyok előtte. Nincs bent az autostart mappában, beállítások között nem találtam ilyesmit.. Ha már itt tartunk, telepítéskor fent volt a Kwallet jelszókezelő, de aztán letöröltem mert a kopete minden induláskor kérte a jelszót a kwallet hez. a progit eltávolítottam, minden összetevőjével együtt, a kopete tudja egyedül is a jelszavakat, de induláskor mégis kijön a kwallet ablaka, h adjam meg a jelszót. ha mégse-t nyomok neki, a kopete akkor is belép. de ha beírom a jelszót, akkor is. hogy tudnám eltűntetni? Remélem tudtok segíteni! Köszi előre is! szerk.: jéé, az előző hsz is az enyém, de azóta már Kubuntu 9.10 van fent! szerk2.: Kwallet et is sikerült megoldani, feltettem újra, és kitöröltem belőle a kopete-t, aztán letöröltem. Most már indulásnál nem kéri a jelszót a kopete. Ettől függetlenül autostartból szeretném kivenni, de még mindig nem birom.. szerk3.: Kwallet et mégse sikerült elpuszítani... ha ujraindítok, vagy csak kijelentkezek és vissza, akkor megint előjön... senki nem tud valami ötletet? már az is jó lenne ha a kopete-t manuálisan indítanám, akkor beírom a jelszót a kwalletbe azt nem érdekel. De így meg ha egy idősebb családtagom kapcsolja be a gépet, akkor tuti csak néz h mivan...
Sziasztok! Most telepítettem fel a legújabb Ubuntut. Az lenne a kérdésem, hogy miket lehet, vagy miket érdemes kivenni az automatikus indításból, hogy egy kicsit gyorsabb legyen a rendszer?
Hello Linux mint 9 kde a rendszer, az egyik felhasználónak nem töltődik be alapból valamiért a knetworkmanager így nincs net, hol lehetne beállítani hogy elinduljon magától?
Sziasztok! Nekem a kerdesem a kovetkezo lenne, hogy lehet megoldani, hogy inditasnal ne induljon el az X?
tomkranichLeszeded a gdm-et mondjuk. Akkor kézzel lehet indítani az X-et hafent van az xinit csomag. B2man
tomkranichhttp://ubuntu.hu/node/20661
mglasHello B2man, mglas! Mindkettotoknek koszonom szepen a segitseget! Kiprobalom! Udv.Gabor
Üdv.én azt szeretném megkérdeni hogy amikor bedugom a fényképezőgépemet akkor elindul automaikusan az F-spot program,amit én nem szeretnék de nem tudom sehol sem kikapcsolni az indítást,hol lehet ezt kikapcsolni.rendszer/beállitások/automatikusan elinduló... nálam nincs
A dolog nagyon egyszerű. Jobb klikk a dokkra, majd a kis felugró ablakba a "Dokkbeállítások"-ra, megnyílik a beállítófelület és itt kipipálod, hogy "Start AWN automatically". Itt kérdez valami mappa létrehozást, erre > "Igen". A következő bejelentkezésnél indulnia kell!
Sziasztok! Ubuntu 10.04 Az lenne a gondom, hogy a conky nem akar elindulni magától. Nem először csináltam már conkyt, illetve más programokat el tudok indítani automatikusan. Így csináltam: mivel két conkym van ezért van egy conky.sh fájlom: /home/mityok/conky/conky.sh Ez futtatható illetve írható-olvasható számomra is, nem csak root jogokkal. (sudo chown -R /home/...../conky.sh ) tartalma:
#! /bin/bash
feh --bg-scale `grep 'wallpaper=' ~/.kde4/share/config/plasma-desktop-appletsrc | tail --bytes=+11`
sleep 7
conky -c /etc/conky/conky1.conf&
conky -c /etc/conky/conky2.conf&
Az első sor azért van ott mert opensuse -n is ezt a fájlt használtam és ott kellett :) de ez nem okoz gondot neki, mert ha kétszer kattintok a fájlra akkor elindul rendesen a conky ahogy kell.
Érdekes módon ha beteszem indítópultba (beállítások/indítópult : név: conky , parancs: /home/mityok/conky/conky.sh , megjegyzés: d) akkor nem hajlandó elindítani a conkykat.
Másik gondom pedig az hogy az empathy nem hajlandó bejelentkezni magától. A jelszótárolást kiiktattam, most az történik, hogy bekapcsolom a gépet és rá kell kattintani fent az óra mellett arra a borítékra, majd a csevegésre. Ekkor előjön az empathy ablaka és elkezd beloggolni. Miért nem csinálja meg ezt magától?
Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm!