- Szerkesztve
csuhas32 A nyári csúcs egy kicsivel 30 fok alatt volt. Most 21-22 fokot tartunk. Nálam reggelre lement 18 és félre. Nyilván annál jobb, minél jobb a proci hűtése. De.
65 fokkal nincs az önkorlátozás, ezzel a teljesítmény csökkentés közelében. Nem tudom mikor indítja, de 105 fokra írja a kritikus hőmérsékletet.
A pasztázással valószínűleg nincs (nagy) gond. Ha lenne akkor nagy mag hőmérséklet mellett is hűvös levegőt fújna.
Bár igaz, nagy munka szétbontani a gépet. Ekkor érdemes már a nem sürgetőket is megcsinálni.
A gyorsító tárazás nem lehet nagy proci igényű. Azt írtad, a kiíratásnál már csinálta, tehát az értők kiböngészhetik, mennyi az annyi.
Régen olvastam a pufferelésről, hogy hol milyen filozófia alkalmazásával csinálják. Az elő olvasást és a memóriából való kiíratást is. Úgy is, hogy az MS-nél azonnal mindent kiírnak, ezért darál állandóan a HDD (háttértár). Az Unix (Linux) filozófiánál akkor írnak ki amikor már szükséges. Ebből adódóan megtorpanások lehetnek. DE CSAK MEGTORPANÁSOK.
Ha nem rontották el (nagyon) a gyorsítótárazást akkor nálam más lehet a háttérben. Esélyes, hogy valami olyan folyamat indul be időnként ami elkezdi tölteni a memóriát. Ilyenkor jelentkezik de nem mindig a proci (hő) megfutás is.
Az is mutat valamit, hogy a probléma a böngésző ablakán belül jelentkezik. Az ablakon kívül megjelenik az egér mutató és (mást eddig nem próbáltam) működik a böngésző leállítása. Gyakran megjavul akkor is ha csak a böngészőt indítom újra. Jut eszembe, volt amikor a ki-bekapcsoló gombot voltam kénytelen használni. Van amikor még az sem kizárt, hogy a feladat ütemező egyszerűen csak elveszi (lecsökkenti) az adott ablaktól, vagy a böngészőtől az erőforrásokat. Aztán nem adja vissza amikor elkezdeném használni.
Van amikor a hiba a felfüggesztésből való ébredés után jelentkezik. A hiba hullámokban szokott jelentkezni úgy, hogy vélelmezhető a frissítésekkel való összefüggősége is.
Számomra ez olyan homályos, mint az, hogy ha a macska farkára lépek, a nyomásból hogyan lesz a másik oldalon nyávogás. Az sem segít, hogy nem következetesen csinálja a műsort.