- Szerkesztve
tenkes Szerintem ha a kritikus hőfok 105 fok, akkor a 70 fok alatti nem okozhat hibát (halogatható, ütemezhető a kitisztítás). A megszorítás annyi, hogy a melegebb gép gyorsabban öregszik.
Régóta nem TV-zek, de lőtte sem váltogattam eszetlenül a csatornák között, végig zongorázva az egészet.
A memória elfogyásnak pedig nem lenne szabad létrejönnie.
Nem kértem meg a rendszert, hogy maximálja be (állítsa be fixre) a swap fájl méretet a jó biztonsággal elégnél kisebbre akkor amikor bőven van üres hely az sdd-n. Ha partíció lenne akkor is akkorára választanám, hogy a felhízó adatmennyiség mellett is biztonsággal elég legyen. Arra sem kértem, hogy ne tisztogassa a swap területet.
Ép ésszel nem fogadható el, hogy butuljon a konstrukció. Hogy ami korábban jól működött, az most fakezűbb legyen.
A korábbi MS konstrukciókban a swap mérete alap beállításban dinamikusan változott. Beállítható volt a minimális és maximális mérete, ha úgy akartam. Az operatív memóriából pedig szépen lepakolta a swap-ba amit épp nem használt sem a rendszer, sem a júzer. Ha valami nem ment simán, akkor az átrendezés (beolvasás) idejére megtorpant a rendszer.
A feladat ütemezőt sem kértem meg arra, hogy nem kritikus (50% alatti) processzor terhelés mellett a kritikus szint alá csökkentse az aktív folyamatok erőforrás ellátottságát még az üresjárat javára is. Az elvétel erősen valószínűsíthető abból, hogy a gép jól működött a tűzrókán kívüli feladatok elvégzésénél.
A miértek vizsgálata nélkül ezek a jelenség tapasztalatok és szeretném, ha ezek a jelenségek megváltoznának.