Tegnap amikor felvettem, hogy hardverhiba valószínűsíthető, ha lefagy az egész rendszer, azt a választ kaptam, „Ha megfagy azt jelenti, hogy...”
Nagy Gyula Azt jelenti, hogy a böngésző ablakai használhatatlaná tevő mértékben lelassulnak. Igaz ez arra is, ha a felső sávban levő ablakban rámegyek a minimalizálásra, akkor ezután nem nyitja vissza reális idő alatt a böngésző ablakot. Ha ugyanitt bezárást kérek, akkor kiírja, hogy az ablak nem válaszol, valószínűleg elfoglalt. Ha ezután is kilépésre utasítom, kilép.
Minden más látszólag rendben működik. Így tudtam a böngésző ledöbbent állapotában helyzet jelentést kérni. Terminálban és másik grafikus felületeken is (erőforrás figyelő, szenzor figyelő).
Ez így már nem hardver hibára utal. Emellett volt a hőmérséklet mérés, hűtő tisztítás és a memória teszt is.
Vagyis, hogy az egész rendszer nem fagy le, csak a Firefox, nincs itt semmiféle hardverhiba.
Erre ma:
Nagy Gyula úgy merevedett le, hogy minden beállt, a ventillátor felpörgött. A bekapcs gombbal tudtam kiütni.
Majd jelezd, ha átnézetted, kitakaríttattad a gépet.