klt Nem csináltál semmi memóriatöltőt, mégis ....
A teljes megfagyás utánról annyi információm van, hogy felpöröggetett a ventillátor.
Ez azt jelenti, hogy a proci nagy terheléssel ment, de nem kapcsolt be benne a vészhelyzeti teljesítmény korlátozás (nem hevült túl).
A top pillanat felvételt az újraindítás után csináltam, mentettem el. Arra már nem emlékszem, hogy előtte elindítottam-e a tűzrókát. Ezt jelenti, hogy nem (én, mint felhasználó) csináltam a bőséges memória töltést.
Nem vagyok profi ámítástechnikus. Ha az lennék akkor a segítségetek nélkül is ki tudnám deríteni, konkrétan mi okozza a kellemetlen jelenségeket.
Annyi eddig kiderült (számomra), hogy (a nem totál lemerevedéseknél) valami elvette a tűzrókától, az épp aktív laptól az erőforrásokat. Hogy mi és miért, nem tudom. A felvételeken látszik, hogy sem a proci, sem a memória nem volt koppanásig kiterhelve.
lala2 Nem tudom nalad ....
Igen, használtam grafikus ellenőrző programokat is. Telepítettem Gnome kezelőt és alkalmazásokat is.
Volt, hogy nem a terminálost, hanem a grafikus által mutatottat másoltam ide a fórumba.
csuhas32 Ha ez igaz és
Többször elmondtam, majdnem biztos, hogy nem hardver hiba.
A kezdetek óta magam rakom össze és hangszerelem (tartom karban) a gépeimet. A ZX spectrum memória bővítésével indulva (1984). Alátámasztásként azt is elmondtam, egyéb elektronikai ismeretem, gyakorlatom is van.
Az is egyértelmű, hogy problémám van. Öngól lenne hamiskodnom (ez akkor is igaz ha kételyeid vannak az erkölcsiségemmel kapcsolatban).
Az sdd az igazi merev lemez. Még lemez sincs benne ami foroghatna benne. A csatlakozásának hibátlansága is fontos.