csuhas32 Én harminc éve úgy tapasztalom, hogy ..... .
A tapasztalataink valójában, ÉRTELMEZÉSEK. Az adatokból értelmezéssel lesznek információk. Van amikor átértelmezéssel változik az is ami a szemünk előtt előtt van. Így változik például egy ágacska (bot) sáskává.
Jó tapasztalat, hogy folyamatosan nő a hardver igény. A miértjére van központi válsz amely a felszínen valamennyire igaz. Ezt is pedzegettem már. Úgy, hogy feltűnő aránytalanságot látok a gép igény növekedés javára. Első közelítésben úgy, hogy üzleti érdeket beteljesítően végzik a változtatást.
Volt szó arról, hogy miért réteg szoftverek a szabad kategóriájú szoftverek.
Szerinted ha a szabad szoftvereket ahogy mondják, a felhasználói igényekre optimalizáltan fejlesztenék, akkor lenne fikarcnyi esélyük a piacon az üzleti rendszereknek?
A felhasználói szempontból rossz, a szabad és üzleti szoftverekben nagyon hasonló megoldások mondjuk úgy, erősen valószínűsítik, hogy (felső szinten) mindegyiknek ugyanaz a gazdája. Ez szintén vastagon túl mutat a számítástechnikán (tudom, pfúj konteós vagyok).
a mester Szavakat lehet írkálni egymás mögé, de ez a fizikára nincs kihatással.
Én megtanultam fogalmazni, Neked érdemes lenne megtanulnod jól értelmezni.
Leírtam, hogy a swap (elméletileg) az operatív memória és a fájlrendszer közötti puffer. Az ebből való adat elérés (lapozásos technológiával) gyorsabb, mint a fájlrendszer részből. A többi a működtetése az operatív memória és a fájlrendszer oldaláról (nézve).
a mester Ha swapolni kell, az a rendszer túlélését szolgálja, nem pedig
Anno ezt nekünk úgy tanították ahogy mondtam és egyben ez az értelme. Swap nélkül is megoldható a rendszer összeomlásának elkerülése. Csak gyorsabb ki és vissza lapozni, mint eldobni (a fontosakat fájlba menteni) és utána a fájlrendszerből építeni vissza.
csuhas32 De megeshet, hogy ez a fajta habitus sem stimmel hozzád.
Még bizonytalan vagyok abban, hogyan tudok kis munkával változtatni úgy, hogy ne veszítsek semmit és ha nem jött be a próba akkor szintén nem túl nagy munkával vissza tudjam csinálni. Emellett van a kényelmetlenség és a gazdaságosság közötti kompromisszum. Mikor elégelem meg, hogy lassúbb és időnként (ha beüt a krack) újra kell indítanom. Első körben a böngészőt. A tudás élet érték, ezért örülök minden tudásnak. Az itt elért, megkapott tudásnak is. Lehet, nem (mindig) látszik, de nagyra tartom.