- Szerkesztve
Én ezzel már többször migráltam Ubuntu (Debian, Linux Mint) alatt rendszert. Szerintem neked valami ilyesmire lenne szükséged, nem klónozásra.
https://francoconidi.it/systemback-1-9-4-per-debian-10-ubuntu-20-04/
GParteddel meg szoktam csinálni először a szükséges partíciós táblát és partíciókat, aztán indítom a Systembacket és a rendszermásolást választva haladok értelemszerűen. A felhasználói adatfájlokat (lehet, hogy pontosan nem így van magyarul, a mellékelt képen „Copy user data files”) ne feledd el kipipálni.
Kép eredeti méretben
Aztán ha a rendszert sikeresen átmásoltad, már tudod indítani az SSD-ről, akkor a szükséges adatokat ugyanúgy átmásolod az 1 TB-os merevlemezről, ahogy amúgy adatmentést szoktál végezni. (Én mondjuk a merevlemezt megtartanám adattárolásra, szóval erről én nem is másolgatnék pluszban nagyon semmit az SSD-re.)
[A snapet live rendszerként biztos nem szerette a Systemback (de azt én se komálom annyira), arra már nem emlékszem, hogy a 20.04 hogy áll a snappel, ha hiba van a rendszermásolással, akkor lehet, hogy a snapes alkalmazásokat először le kell szedjed és utána kell újra megpróbálnod a rendszermásolást.]