Képek másolása fényképezőgép SD-kártyájára
gytoth Ezt hol írta?
https://ubuntu.hu/d/46505-kepek-masolasa-fenykepezogep-sd-kartyajara/6
Valójában nem írta. De józan ésszel csak az feltételezhető, hogy az elkészített új kép mellé, a hozzá tartozó könyvtárba pakolt.
- Szerkesztve
Nagy Gyula De józan ésszel csak az feltételezhető, hogy az elkészített új kép mellé, a hozzá tartozó könyvtárba pakolt.
- Van 1 db SD kártya
- Vannak fényképezőgéppel készül fotói
- Vannak telefonnal készült fotói, amelyekről nem tudjuk, hogyan és hová kerültek az SD-re
- Kékfelhő oda-vissza és össze-vissza másolgatta a képeket, tehát bármit is feltételezni botorság
gytoth tehát bármit is feltételezni botorság
Jópár adatot közölt és azok alapján is, hogy képes volt megcsinálni azt amit mondott, a józan ész szerint lehetnek erős (jól valószínűsíthető) feltételezések.
Ami biztos, hogy szelektíven, másolási és olvasási gondjai voltak. Ráadásul attól függően, hogy mivel formázta meg a kártyát. Ezeket a fórumtársunk közölte.
Azt is, hogy az SD kártyát kivette a fényképgépből és (valamilyen olvasón keresztül) letöltötte a képeket a linuxos gépére. Majd megformázta a kártyát. Azt nem írta, hogy egy könyvtár rendszert is gyártott volna. A könyvtár rendszert nyilván a fényképezőgép hozta létre. Nem folytatom tovább, az előzményeket Te is megtudod ismerni (Tudom, botorság feltételezni, de feltételezem, hogy képes vagy rá.).
A fórumtársunk egy problémájával jött. Ha úgy gondolod, tudsz olyant mondani ami segíthet, tedd meg. Ha nincs jónak tűnő gondolatod, akkor ne árts akár csak a fórum hígításával is.
Nagy Gyula Ha nincs jónak tűnő gondolatod, akkor ne árts akár csak a fórum hígításával is.
WTF!!
Nagy Gyula Ráadásul attól függően, hogy mivel formázta meg a kártyát. Ezeket a fórumtársunk közölte.
Kékfelhő Ha a fényképezőgépben formáztam,arra nem tudtam a számítógépről a képet tenni. A képek között vannak telefonon készült képek ugyanolyan jpg formátumban.Viszont a fényképezőgépben ezek nem láthatók csak a számítógépben.Miért?
Engedtessék meg, hogy érezzük a zavart az erőben, meg az erőt a zavarban.
Ha nem tudta rámásolni, miért is várta, hogy a gép mutassa?
A józan ész megáll, és lekuporodik, a fenti leírást legalább 3 féle módon tudom értelmezni.
Ebből az egyik az, amire te is gondolsz.
klt a fenti leírást legalább 3 féle módon tudom értelmezni.
Ezek közül melyik az ami nem jogosultsági problémára utal?
És írt olyan verziót amelyben a számítógépről fel tudta másolni a képeket az SD kártyára.
Csodálkoznék, ha az derülne ki, hogy rossz könyvtár rendszert csinált, vagy rossz helyre másolt, ezért nem találta meg a fényképgép. De még ekkor is él az, hogy az egyik variációban nem tudott másolni. Mondjuk, írásvédett volt számára az SD kártya.
- Szerkesztve
Nagy Gyula Ezek közül melyik az ami nem jogosultsági problémára utal?
Az, amelyikben a fényképezőgépen formázott SD kártya sérült(nek látszó) fájlrendszerrel kerül a gép olvasójába.
Nagy Gyula e még ekkor is él az, hogy az egyik variációban nem tudott másolni
Ezt nem is vitattam. De a gyógymód erősen függ az októl. Te sem örülnél egy vazektómiának, csak azért, mert csöpög az orrod.
klt De a gyógymód erősen függ az októl.
Te is szoktál tippelgetni, több variációban gondolkozni, utána tesztelni.
Ha a fényképezőgép hozza létre a könyvtár rendszert, akkor mindig úgy.
Illetve, az is lehet, hogy Kékfelhő újra particionált és létrehozott egy olyan fájlerendszert amit a fényképezőgép hajlandó volt elfogadni, könyvtár rendszert létrehozni rajta.
Memóriakártya hibát nem valószínűsítek.
- Szerkesztve
Nagy Gyula Memóriakártya hibát nem valószínűsítek.
Én meg épp most akartam erre tippelni, csak lassú voltam. Többször találkoztam kamerák és fényképezőgépek esetén olyan kártyával, amelyik össze-vissza viselkedett a használat során, különösen ha már 1-2 éve használatban volt. Sorozatos nem sikerült csatolni géphez, vagy hibás a kártya jelzések jöttek, megnyithatatlan/másolhatatlan fájlok, formázás után pedig tökéletes működés egy ideig. Az sem volt mindegy hogy a fényképezőgép formázta, vagy a win, egyébként ugyanarra. A fényképezőgépek igazából csak a saját formázásukat szerették. És ez az idő előrehaladtával csak jobban előjött.
Szóval én első körben egy tesztre egy másik kártyával, de leginkább egy új, minél gyorsabb kártyára szavaztam volna.
- Szerkesztve
tenkes Én meg épp most akartam erre tippelni,
Ezt is érdemes kipróbálni ha van tartalék kártya.
Jó lenne tudni, hogy miért azt csinálta a fórumtársunk amit. Volt-e valami gondja, vagy így szokta-e. Csak azért formázta-e, mert így egyszerübb, gyorsabb, mint törölgetni. Vagy a máshonnan való képeket akarta feltölteni és közben improvizált.
Ha megírja akkor többet fogunk tudni.
tenkes Az sem volt mindegy hogy a fényképezőgép formázta, vagy a win, egyébként ugyanarra. A fényképezőgépek igazából csak a saját formázásukat szerették.
Én meg azt olvastam, hogy az SD-nek sem mindegy, hogyan formázzák.
Az SD Association azt javasolja, hogy ne az oprendszer általános formázóját használják, hanem az általuk kiadott formázót.
Letölthető tőlük. Windowsra és Mac-re.
- Szerkesztve
a mester Jó hát nyilván az SD Association a saját vackát fogja javasolni De kb. az általános ajánlás az, hogy használj exFAT-ot (a FAT32 4 GB-os fájlmérete zavaró lehet, főleg egy HD felvételek készítésére is képes kamerával).
meskobalazs a FAT32 4 GB-os fájlmérete zavaró lehet, főleg egy HD felvételek készítésére is képes kameráva
Igazából kivétel nélkül darabolják a felvételt, szóval ez nem gond. A komolyabbakon ki lehet kapcsolni a darabolást, akkor viszont kötelező az exFat
a mester Van már Linuxra is
Pár éve, mikor néztem, még nem volt.
https://www.sdcard.org/downloads/sd-memory-card-formatter-for-linux/
a mester It is strongly recommended to use the SD Memory Card Formatter to format SD/SDHC/SDXC Cards rather than using formatting tools provided with individual operating systems. In general, formatting tools provided with operating systems can format various storage media including SD/SDHC/SDXC Cards, but it may not be optimized for SD/SDHC/SDXC Cards and it may result in lower performance.
SD/SDHC/SDXC Cards have a “Protected Area” for SD Card security purposes. The SD Memory Card Formatter does not format the protected area in the SD/SDHC/SDXC Cards. The protected area shall be formatted by an appropriate PC application or SD host devices that provide SD security function.
a mester
na mi a manó. kapom a dd-t oszt azt is felülírom. mit nekem védett biztonsági rész...