Igen, talán igazad van, és csak én látok elkeserítőnek néhány dolgot. Ne érts félre, egyáltalán nem vagyok ellenére a technikai fejlődésnek. De gondolj bele, a fejlődésünk része volt megtanulni beszélni, aztán leírni, olvasni, megérteni a szöveget... most eljutunk szépen oda, hogy innen nem kell továbblépni. Nem kell a matekkal bíbelődni, megoldja a gép, nem kell helyesírást tanulni, földrajzot, történelmet, fizikát, kémiát...stb. minek a tudás. Megkérdem, ott a gép. Már most is hallottam gyerekektöl ezt. Utána meg csodálkozunk amikor nézzúk a tv-ben az "Észbontók"-at, hogy milyen alapdogokra mekkora marhaságokat válaszolnak. Ja mert nincs gép. Már most is rengeteg embernek alapfogalmai sincsenek a természetről, az élővilágról. Még a közvetlen kórnyezetét sem ismeri. GPS nélkül már alig találunk el valahová. Minek jegyezzem meg az utat, beütöm és majd mondja.
Nekem elkeserítönek tünik, hogy pl mi értelme lenne orvosokat mérnököket, tanárokat... évekig tanítani, mikor egy kérdezni tudó ember elmondja a csetdzsítípínek vagy majd az utódjának, az meg válaszol. Még nyelveket sem kell tanulni, hiszen egyre szuperebb programok vannak fordítani.
Kimarad az ami fontos, az agyunk, memóriánk, a koncentrációnk fejlesztése. Már most is uralkodik a technika, de nekem az a gyorsan közeledő jövőkép nem igazán bizalomgerjesztő. Nem ők lesznek a robotok, hanem mi, hiszen nélkülük már semmit nem fogunk tudni megoldani.