• Abszolút kezdő
  • Problémák a linux operációs rendszereddel és a mesterséges intelligencia..

rapfen Részben egyetértek veled, hogy vannak buktatók és negatív hatások, de abban 110%-ig biztos vagyok, hogy a fejlődés visszafogása nagyobb károkat okozhat.
Túl veszélyes és csábító a technológiára hagyatkozni? Talán. Viszont azon is érdemes elgondolkodni, hogy a technológia nélkül egyáltalán milyen eséllyel küzdene meg az ember a hétköznapokkal. Mesterségesen lehet ezen alakítani, szabályozni, de gyakorlatilag minden probléma megoldása, már az őskor óta egy technológiai fejlesztés.

rapfen ami fontos, az agyunk, memóriánk, a koncentrációnk fejlesztése

Ez most is működik, csak épp a kihívások mások és ezért a válasz is. Nekünk ez már "megugorhatatlan" tanulási folyamatokat igényel, de egy fiatalnak egyáltalán nem. Mint a több anyanyelvű babák, átlagban mindig jobb lesz a nyelvi tanulási képességük annál, mint aki felnőtt fejjel próbál idegen nyelvet tanulni.

• [törölve]

Én nem látom ezt annyira vészesnek. Át kell térni a Debiánra és kész. Vagy rosszul gondolom?

[törölve] Át kell térni a Debiánra és kész.

Ahhoz képest viszket az ujjad, hogy mikor töltheted le a 24.04.1-et 🙂

• [törölve]

a mester Ez csak okos választás lenne, ha értenék hozzá. Ezért csak kérdezem és nem állítom.

[törölve] Át kell térni a Debiánra és kész.

Ez itt ponttal végződik, ergo kijelentés, állítás, nem pedig kérdés.
        Bocsi, csak arra tudok reagálni, amit leírtál.

[törölve] Ez csak okos választás lenne, ha értenék hozzá.

Itt jön egy nagy szerintem: szerintem nem is kell annyira érteni hozzá. Csomagok vannak, konfig file-ok, meg egy egész internet a használathoz (ha elakadnánk).

• [törölve]

Kellemetlenkedsz. Mint mindig. Igen, ez kijelenthető.

[törölve] Áh! Értem már!
          Ha a válasz neked kellemetlen, mert rámutat a hiányosságodra, akkor gyorsan ráfogod a válaszadóra, hogy ő kellemetlenkedik. Pedig csak magadba kéne nézned. ( Azt nem is szorgalmazom, hogy próbáld megérteni a választ. )

[törölve] Én nem látom ezt annyira vészesnek. Át kell térni a Debiánra és kész. Vagy rosszul gondolom?
          [törölve] Ez csak okos választás lenne, ha értenék hozzá. Ezért csak kérdezem és nem állítom.

Mihez kellene értened? A Debianhoz? Azt, mint az összes rendszert, először mindenki úgy telepíti, hogy nem ért hozzá, aztán vagy belejön vagy nem.
          Szerintem nem a kiindulási tudás a döntő, hanem hogy Debian alapbeállításaihoz, a benne eleve meglévő meghajtókhoz képest milyen a hardvered és az igényeid viszonya, a szükséges tanulási hajlandóság és önállóság megvan-e benned ahhoz hogy egy tökéletesen működő rendszerig eljuss.

Lehet, hogy ehhez szinte semmit sem kell tenned, szerencsés esetben csak feltelepíted a Debiant és minden hardver rendben meghajtva, az alapbeállításai teljesen megfelelnek neked.
          A közlésed alapján a Debian live jól teljesített a Chromebookodon, mire vársz?
          Ha valami nem működik jól vagy mást szeretnél mint az alapbeállítás, akkor ott az egész internet és a rajta felhalmozott tudás...

• [törölve]

[törölve] ...deee melyiket? Xfce-t? Azon működik a Systemback? De abból is melyiket?

[törölve]

[törölve] ...deee melyiket? Xfce-t?

Ha Xubunturól jösz, és amúgy ismered az XFCE-t, akkor azt.

[törölve] Azon működik a Systemback?

Majd kipróbálod. Mindenesetre -hacsak nem telepíted-, Debianon nem lesz rajta a snap, hogy kicsesszen a Systemback-kel.

[törölve] De abból is melyiket?

A 64-bitest ajánlom, feltehetően a Xubu is az volt, vagy nem?

[törölve] melyiket?

Mindegyiket! Nem vicc. Rászánsz pár órát, feldobod őket és megnézed melyik az, amelyik a gépnek és neked is legjobban megfelel.

• klt kedveli ezt.

sziget
                A jelenlegi technológiai szintünk nem olyan, hogy pillanatok alatt szkennelheted a teljes világhálót valós időben. A chatgpt kezdetleges úgymond mesterséges intelligencia. Mihez hasonlítsan? Ha valaki emlékszik még hogyan rajzolták a pálcikákat a Jurassic Park 1-hez? Azok voltak a dínó csontja, vektorok a mozgásuk. Ma ott tartunk, hogy a karakter arcán a szőrt fújja a szél. ChatGPT még csak Jurassic Park 1 szinten van.

• [törölve]

klt Ok, csinálom.

[törölve]
                  Ha a snap nelkuli Mint Xfce nem tetszett, akkor a snap nelkuli Xfce Debian tetszeni fog? 🙂

• [törölve]

lala2 Felraktam, systembackkal csináltam lájvot. Tökéletes!

• [törölve]

lala2 Azért lennének kérdéseim. Azthiszem nyitok egy külön Debian topikot.