cypressnekem 512 rammal megy 2,4 celeron ha nem valami extrém memória zabáló alkalmazás fut akkor semmi gond nincs gyors + minden (alapból indul:krusader opera akregator kopete amarok superkaramba 2 thememel) egyik dolog hogy nem kell hülyeségeket írni, a másik meg hogy ez a leghülyébb topic mióta látogatom ezt az oldalt :P de azé: hardy-t gnomemal próbáltam ki és iszonyúan szenvedtem semmi nem akart összejönni, mindennel kínylódtam, aztán mellétettem egy kubuntu-desktopot és azóta el se indítottam a gnomeot, jelenleg semmi problémám nincs ennyi

sphottGNOME FOREVER (előre látom, mekkora flame lesz itt ebből :-D)

Üdv! Részemről nem látom okát a törlésnek, ezen a fórumon pro és KONTRA beszélgetünk/vitatkozunk az Ubiról.. Szélsőségesen fogalmazva,:töröljünk minden topicot ahol valakinek valami nem megy, mert az Ubi tökéletes? Nem, és nem az. Amig civilizált mederben társalogtok, addig nem szeretnék belenyúlni (pszt, de a Hardy nálam sem a best_of_Ubuntu) Bi0s

bios007A KDE-t vagy a Gnome-ot preferálod? Nem a memóriafogyasztásra gondolok, hanem minden másra :-)

• [törölve]

Ja és olyan nincsen, hogy legjobb. Mondjuk úgy, hogy van használható, kényelmes, szép, és hasonló kategóriák.

dj domix csak leírta a a megfigyeléseit és tapasztalatait. Ti vitatkoztok itt ebben a topicban, nem Ő. Az egyetlen hibája az, hogy ezt nem blogként hozta nyílvánosságra. Üdv!

bios007nem a legjobb sztem se, de nem azon okok miatt amik a postban elhangzottak ...

Nekem a 8.04 sokkal jobbnak tűnik mint a 7.10. Semmi bajom vele, szeretem, használom. A fejlesztések meg nem lassultak szerintem, hanem épp most indulnak be! Lásd főoldal INTEL + LINUX. Kubuntu-t 1X próbáltam ki, de szétkúrta magát amikor feltúrtam a laptopra ( még 7.10 volt ) majd kipróbálom már 8.04-el is!

sphottMiért nem a legjobb? megj.: a köznyelvben a "nem a legjobb" kétféle értelemben is használatos az egyik a legjobb (minden másnál jobb), a másik pedig az, hogy nem kiemelkedően jó, nem nagyon jó, nem kiváló, sőt esetleg nem elég jó. Itt szerintem az utóbbi értelemben van, így ebbe nem érdemes belekötni.

cypressén azon értelmét használtam a legjobbnak amelyik egyértelmű, amelyik a threadből következik amire a postoló utalt. szőrszálhasogatáskéremszépen

cypressezt most vajon kitől kérdezted? Ilyenkor nem butaság igy csinálni: akarki:A KDE-t vagy a Gnome-ot preferálod? máris tudjuk kitől kérdezel..meg ő is tudja. Bi0s

• [törölve]

cypressEz egy nagy marhaság! A gnome vagy xp sokkal lassabb és többet eszik mint a kde. Szerinted melyik program fog többet enni amelyik rengeteg python-ban írt programot használ vagy amelyik tiszta c/c++-t??

bios007Akkor nem tudja használni a Válasz funkciót... :-D

bios007BiOs: tőled kérdeztem, én, hogy mit használszk: KDE-t, vagy Gnome-ot? :-) Mostanában sok-sok felhasználó tér át Linux-ra vagy próbálja ki. Itt az oldalon inkább a Gnome-ról és a Gnome-os alkalmazásokról esik szó, ezért valószínűbb, azt fogják használni. Nekik nem árt tudni, hogy van KDE is, és ezt is érdemes kipróbálni. Lehet, hogy kevesebb a dokumentáció, de ha valami gondja akadna a felhasználónak, akkor biztosan válaszolni fognak neki itt is, és máshol is. 512 Mbyte fizikai memóriával is gyors, tehát bátran telepítheti mindenki, akinek ennyi van. A help.ubuntu.com szerint a Kubuntunak és az Ubuntunak is minimálisan 384 Mbyte RAM ajánlott. Összegezve: ne zárja ki senki az új megismerését, lehet, hogy az új jobban meg is fog felelni az igényeinek :-) A Linux világa hihetetlenül sokféle, nekem az ökológiában használatos diverzitás jut róla eszembe. Fontos, hogy aki most ismerkedik ezzel a világgal az örüljön - legalább egy kicsit - ennek a sokféleségnek és ne nyűgként és kellemetlenségként élje meg, és írja le, hogy egyféle kell vagy legyen csak egy disztró egy és az mennyivel jobb lenne.

sphottsphott: evenorbinak írtam, ő kötött bele ebbe a "nem a legjobb" kifejezésbe és használta máshogy és hasogatottszőrszálat :-) Szerintem ez az egész téma nem is arról szól, amiről a kezdő hozzászólás, csak nagyon kevesen szóltak ahhoz hozzá. De a beranger.org-on nem csak a Hardy-ról írtak rossz kritikákat, hanem a Fedora 9-ről is. "Will Fedora 9 be a good release after all? It's not an April's fool, but Download Squad's Ian was asking the same thing about Ubuntu, yesterday: Ubuntu Hardy: The latest and greatest or a total mess? While he is kinda wrong in some aspects, I nevertheless agree that the distros to be released this end-April are still too buggy, as all of them (Mandriva, Ubuntu, Fedora) are including quite an amount of radical and disruptive improvements. Should you ask an opinion only based on a feeling, I feel that we should blame the latest kernels, the latest GNOME, the latest X server, plus PulseAudio, for most of the inconveniences. How about the latest and greatest software being tremendously interesting, yet unstable and buggy as a feature?..." http://beranger.org/index.php?page=diary&2008/04/02/13/04/52-fedora-9-should-i-wait-or-fear-t Mondjuk ez áprilisi, de újabb lehúzó vélemény is van. http://beranger.org/index.php?page=diary&2008/05/17/21/42/52-why-i-won-t-even-try-fedora-9

cypressÉn a Kubuntut 256mega memóriával használom, és semmi bajom vele. Ja, és csak egy 600-as procival.