cypressnekem 512 rammal megy 2,4 celeron ha nem valami extrém memória zabáló alkalmazás fut akkor semmi gond nincs gyors + minden (alapból indul:krusader opera akregator kopete amarok superkaramba 2 thememel) egyik dolog hogy nem kell hülyeségeket írni, a másik meg hogy ez a leghülyébb topic mióta látogatom ezt az oldalt :P de azé: hardy-t gnomemal próbáltam ki és iszonyúan szenvedtem semmi nem akart összejönni, mindennel kínylódtam, aztán mellétettem egy kubuntu-desktopot és azóta el se indítottam a gnomeot, jelenleg semmi problémám nincs ennyi
miért nem lett a legjobb a hardy
Üdv! Részemről nem látom okát a törlésnek, ezen a fórumon pro és KONTRA beszélgetünk/vitatkozunk az Ubiról.. Szélsőségesen fogalmazva,:töröljünk minden topicot ahol valakinek valami nem megy, mert az Ubi tökéletes? Nem, és nem az. Amig civilizált mederben társalogtok, addig nem szeretnék belenyúlni (pszt, de a Hardy nálam sem a best_of_Ubuntu) Bi0s
[törölve]
Ja és olyan nincsen, hogy legjobb. Mondjuk úgy, hogy van használható, kényelmes, szép, és hasonló kategóriák.
dj domix csak leírta a a megfigyeléseit és tapasztalatait. Ti vitatkoztok itt ebben a topicban, nem Ő. Az egyetlen hibája az, hogy ezt nem blogként hozta nyílvánosságra. Üdv!
Nekem a 8.04 sokkal jobbnak tűnik mint a 7.10. Semmi bajom vele, szeretem, használom. A fejlesztések meg nem lassultak szerintem, hanem épp most indulnak be! Lásd főoldal INTEL + LINUX. Kubuntu-t 1X próbáltam ki, de szétkúrta magát amikor feltúrtam a laptopra ( még 7.10 volt ) majd kipróbálom már 8.04-el is!
sphottMiért nem a legjobb? megj.: a köznyelvben a "nem a legjobb" kétféle értelemben is használatos az egyik a legjobb (minden másnál jobb), a másik pedig az, hogy nem kiemelkedően jó, nem nagyon jó, nem kiváló, sőt esetleg nem elég jó. Itt szerintem az utóbbi értelemben van, így ebbe nem érdemes belekötni.
[törölve]
cypressEz egy nagy marhaság! A gnome vagy xp sokkal lassabb és többet eszik mint a kde. Szerinted melyik program fog többet enni amelyik rengeteg python-ban írt programot használ vagy amelyik tiszta c/c++-t??
bios007BiOs: tőled kérdeztem, én, hogy mit használszk: KDE-t, vagy Gnome-ot? :-) Mostanában sok-sok felhasználó tér át Linux-ra vagy próbálja ki. Itt az oldalon inkább a Gnome-ról és a Gnome-os alkalmazásokról esik szó, ezért valószínűbb, azt fogják használni. Nekik nem árt tudni, hogy van KDE is, és ezt is érdemes kipróbálni. Lehet, hogy kevesebb a dokumentáció, de ha valami gondja akadna a felhasználónak, akkor biztosan válaszolni fognak neki itt is, és máshol is. 512 Mbyte fizikai memóriával is gyors, tehát bátran telepítheti mindenki, akinek ennyi van. A help.ubuntu.com szerint a Kubuntunak és az Ubuntunak is minimálisan 384 Mbyte RAM ajánlott. Összegezve: ne zárja ki senki az új megismerését, lehet, hogy az új jobban meg is fog felelni az igényeinek :-) A Linux világa hihetetlenül sokféle, nekem az ökológiában használatos diverzitás jut róla eszembe. Fontos, hogy aki most ismerkedik ezzel a világgal az örüljön - legalább egy kicsit - ennek a sokféleségnek és ne nyűgként és kellemetlenségként élje meg, és írja le, hogy egyféle kell vagy legyen csak egy disztró egy és az mennyivel jobb lenne.
sphottsphott: evenorbinak írtam, ő kötött bele ebbe a "nem a legjobb" kifejezésbe és használta máshogy és hasogatottszőrszálat :-) Szerintem ez az egész téma nem is arról szól, amiről a kezdő hozzászólás, csak nagyon kevesen szóltak ahhoz hozzá. De a beranger.org-on nem csak a Hardy-ról írtak rossz kritikákat, hanem a Fedora 9-ről is. "Will Fedora 9 be a good release after all? It's not an April's fool, but Download Squad's Ian was asking the same thing about Ubuntu, yesterday: Ubuntu Hardy: The latest and greatest or a total mess? While he is kinda wrong in some aspects, I nevertheless agree that the distros to be released this end-April are still too buggy, as all of them (Mandriva, Ubuntu, Fedora) are including quite an amount of radical and disruptive improvements. Should you ask an opinion only based on a feeling, I feel that we should blame the latest kernels, the latest GNOME, the latest X server, plus PulseAudio, for most of the inconveniences. How about the latest and greatest software being tremendously interesting, yet unstable and buggy as a feature?..." http://beranger.org/index.php?page=diary&2008/04/02/13/04/52-fedora-9-should-i-wait-or-fear-t Mondjuk ez áprilisi, de újabb lehúzó vélemény is van. http://beranger.org/index.php?page=diary&2008/05/17/21/42/52-why-i-won-t-even-try-fedora-9