miért nem lett a legjobb a hardy
Nekem a 8.04 sokkal jobbnak tűnik mint a 7.10. Semmi bajom vele, szeretem, használom. A fejlesztések meg nem lassultak szerintem, hanem épp most indulnak be! Lásd főoldal INTEL + LINUX. Kubuntu-t 1X próbáltam ki, de szétkúrta magát amikor feltúrtam a laptopra ( még 7.10 volt ) majd kipróbálom már 8.04-el is!
sphottMiért nem a legjobb? megj.: a köznyelvben a "nem a legjobb" kétféle értelemben is használatos az egyik a legjobb (minden másnál jobb), a másik pedig az, hogy nem kiemelkedően jó, nem nagyon jó, nem kiváló, sőt esetleg nem elég jó. Itt szerintem az utóbbi értelemben van, így ebbe nem érdemes belekötni.
[törölve]
cypressEz egy nagy marhaság! A gnome vagy xp sokkal lassabb és többet eszik mint a kde. Szerinted melyik program fog többet enni amelyik rengeteg python-ban írt programot használ vagy amelyik tiszta c/c++-t??
bios007BiOs: tőled kérdeztem, én, hogy mit használszk: KDE-t, vagy Gnome-ot? :-) Mostanában sok-sok felhasználó tér át Linux-ra vagy próbálja ki. Itt az oldalon inkább a Gnome-ról és a Gnome-os alkalmazásokról esik szó, ezért valószínűbb, azt fogják használni. Nekik nem árt tudni, hogy van KDE is, és ezt is érdemes kipróbálni. Lehet, hogy kevesebb a dokumentáció, de ha valami gondja akadna a felhasználónak, akkor biztosan válaszolni fognak neki itt is, és máshol is. 512 Mbyte fizikai memóriával is gyors, tehát bátran telepítheti mindenki, akinek ennyi van. A help.ubuntu.com szerint a Kubuntunak és az Ubuntunak is minimálisan 384 Mbyte RAM ajánlott. Összegezve: ne zárja ki senki az új megismerését, lehet, hogy az új jobban meg is fog felelni az igényeinek :-) A Linux világa hihetetlenül sokféle, nekem az ökológiában használatos diverzitás jut róla eszembe. Fontos, hogy aki most ismerkedik ezzel a világgal az örüljön - legalább egy kicsit - ennek a sokféleségnek és ne nyűgként és kellemetlenségként élje meg, és írja le, hogy egyféle kell vagy legyen csak egy disztró egy és az mennyivel jobb lenne.
sphottsphott: evenorbinak írtam, ő kötött bele ebbe a "nem a legjobb" kifejezésbe és használta máshogy és hasogatottszőrszálat :-) Szerintem ez az egész téma nem is arról szól, amiről a kezdő hozzászólás, csak nagyon kevesen szóltak ahhoz hozzá. De a beranger.org-on nem csak a Hardy-ról írtak rossz kritikákat, hanem a Fedora 9-ről is. "Will Fedora 9 be a good release after all? It's not an April's fool, but Download Squad's Ian was asking the same thing about Ubuntu, yesterday: Ubuntu Hardy: The latest and greatest or a total mess? While he is kinda wrong in some aspects, I nevertheless agree that the distros to be released this end-April are still too buggy, as all of them (Mandriva, Ubuntu, Fedora) are including quite an amount of radical and disruptive improvements. Should you ask an opinion only based on a feeling, I feel that we should blame the latest kernels, the latest GNOME, the latest X server, plus PulseAudio, for most of the inconveniences. How about the latest and greatest software being tremendously interesting, yet unstable and buggy as a feature?..." http://beranger.org/index.php?page=diary&2008/04/02/13/04/52-fedora-9-should-i-wait-or-fear-t Mondjuk ez áprilisi, de újabb lehúzó vélemény is van. http://beranger.org/index.php?page=diary&2008/05/17/21/42/52-why-i-won-t-even-try-fedora-9
garferiIgen. Moderátorok ezt nem ártana átdobni a blogba mert nincs technikai tartalma. És Dj Domix az isten szerelmére tisztelj meg minket azzal, hogy helyesen írsz és érthetően fogalmazol :) Most tényleg nem kötekedés képen csak ettől a mondattól kiakadtam, de tartalmilag ettől független valamelyest egyet értek. ;) "rengetegett újitott az ubuntu rengeteg ádra szakadt ami igencsak lelasította a fejlesztést" Rengeteget újítás került bele az Ubuntuba és rengeteg ágra szakadt ami igencsak lelassította a fejlesztést.
[törölve]
axaardMost tesztelem a gnome-ot! Hát... A gépem: Core2Duo Memória: 2GB Nem tudom mi lehet az oka de úgy fut mint egy lajhár. Szinte az összes mem-et megzabálta (70 MB szabad). Egy Terminál, Firefox (egy oldal ubuntu.hu van megnyitva), valamint szól a zene (rhythmbox). KDE alatt pedig Konsole, Firefox (szintén egy oldal), zene (amarok). Összesen 500 MB eszik, tehát 1500 szabad. Nekem a régi gépemen is csak a KDE futott elfogadható sebességgel (celeron 1.7GHz, 256MB mem). De lehet, hogy mindez csak nálam van így. :) Nem szeret a gnome. :(
mogyiKubuntu: nálam 500 Mbyte körül indul, aztán miután elkezdem használni az alkalmazásokat, utána néha lesz 900-1300 Mbyte, amit aztán nem szabadít fel, hiába zárok be mindent. A Firefox-ra gyanakszom, ezt kellene beállítanom, aztán megnézni, hogy mi lesz. Most, hogy elkezdtem figyelni a memóriahasználatot semmi nincs: 30%-ot használ (2 Gbyte-ból), de előbb-utóbb csak kiderül, hogy mi a baja. :-(
[törölve]
cypressBéranger mindenkiről tud rossz kritikát írni, ennek ellenére jó dolgokról szokott írni, az egyik kedvenc blogom a témában.